Fargen på denne kjolen skaper full forvirring verden over

Slik ble det en internasjonal sosiale medier-snakkis.

 KJOLEFORVIRRING:  Denne kjolen har skapt kaos. Er den blå og sort eller gull og hvit? Foto: Tumblr
KJOLEFORVIRRING: Denne kjolen har skapt kaos. Er den blå og sort eller gull og hvit? Foto: TumblrVis mer

(Dagbladet): Den skotske sangeren Caitlin McNeill la i går ut et bilde av en kjole på nettstedet Tumblr, der hun stilte spørsmålet:
«Hjelp meg, hvilken farge er det på denne kjolen?». 

Lite visste hun at responsen skulle bli enorm. Fredag morgen har Twitter eksplodert med ulike svar, og kjolen har fått sin helt egen hashtag, #The Dress. 

Kjendistrend Taylor Swift, Ariana Grande, Kim Kardashian og Miley Cyrus er bare noen av dem som har hengt seg på nett-trenden. 

Saken er fulgt opp av en rekke utenlandske medier, deriblant Business Insider, som har snakket med McNeill for å komme til bunns i hvordan dette skjedde. 

McNeill forteller til Business Insider at kjolen ble brukt i venninnens bryllup, av brudens mor. Diskusjonen oppsto da brudens mor sendte bilde av kjolen til datteren i forkant, og hun begynte å diskutere fargen med sin blivende mann.

 HVILKEN FARGE?  Hva synes du? Foto: Tumblr
HVILKEN FARGE? Hva synes du? Foto: Tumblr Vis mer

De var uenige om hvilken farge det var på kjolen, hvorvidt den var gull og hvit eller blå og sort. Senere la bruden ut bildet på Facebook, og stilte spørsmålet videre til sine venner. 

Det viste seg at også vennene på Facebook var svært uenige, og dette inspirerte McNeill til å legge ut bildet på Tumblr, for å spørre videre. Hun la ut bildet på en fanside som hun har laget om talentmanageren Sarah Weichel. 

Det førte til at Weichel først mottok en strøm av telefoner, fordi det ble antatt at hun hadde lagt ut bildet selv. Hun beskriver situasjoen som utrolig rar, til Business Insider

- Aldri drømt om Det var Weichel som satte innringerne i kontakt med Caitlin McNeill. Hun er overveldet over responsen. 

- Jeg trodde kanskje det ville få god respons på Tumblr, men jeg hadde ikke drømt om at Taylor Swift og Mindy Kaling ville twitre om det, sier hun. 

Hun er for øvrig ikke i tvil lenger om hvilken farge det er på kjolen. 

- Da jeg så moren med kjolen i bryllupet, så var det ikke tvil. Kjolen er blå og sort. 

Det bekrefter også Amazon, der kjolen selges. Se den her