Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Farmen»-Andreas gir kristensjokk

- Å sove sammen på rom med noen av annet kjønn kan være ubekvemt og distraherende.

KONSERVATIV KRISTEN: «Farmen»-deltaker Andreas Nørstrund (27) fra Tuddal hisser allerede i første episode på seg flere av kvinnene på grunna av sine meninger om kristendom og kjønnsroller. Foto: TV 2
KONSERVATIV KRISTEN: «Farmen»-deltaker Andreas Nørstrund (27) fra Tuddal hisser allerede i første episode på seg flere av kvinnene på grunna av sine meninger om kristendom og kjønnsroller. Foto: TV 2 Vis mer

(Dagbladet): I kveld sendes første episode av en ny sesong av TV 2s populære reality «Farmen». Nok en gang skal 14 deltakere kjempe sammen og mot hverandre for tilværelsen i Valdres - hundre år tilbake i tid.

Men allerede i første episode er det duket for intriger, når en av deltakernes svært konservative syn på kristendom og kjønnsroller kommer fram i lyset.

- Ubekvemt Andreas Nørstrud (27) mener nemlig at Norge har forkastet det kristne moralske fundamentet, noe som blant annet viser seg i forholdet mellom kvinner og menn.

Blant annet mener han at de to kjønnene ikke bør dele rom.

- Det å sove sammen på rom med noen av annet kjønn kan være ubekvemt og distraherende. Vi er skapt med våre kjønnsdrifter og det er dem vi må ta litt hensyn til her, sier Nørstrud når deltakerne får inndelt rom - til de andres store forferdelse.

Han mener også at jentene inne på gården er altfor lettkledde siden det er menn tilstede.

- De burde kle seg sømmelig. Kle seg i respekt for sine omgivelser og i tråd med den verdigheten de har som kvinner, sier han.

Når en av de andre deltakerne spør om han ikke kan omgås folk i shorts, sier Nørstrud:

- Jo, jeg kan gå inn i en godteributikk uten å kjøpe noe, men det er en fristelse. Hor starter i hjertet - det er ikke nødvendigvis i det du utfører handlingen.

- Ikke majoritetssynspunkt Religionsforsker ved NTNU, Asbjørn Dyrendal, sier at dette synet nok ikke er vanlig blant kristne i dette landet, men at han likevel ikke er overrasket over Nørstruds meninger.

- Det å unngå å utsette seg selv eller sin neste for fristelser kan man finne gode bibelske belegg for. Tanken om at det ikke er heldig at begge kjønn deler rom kan nok slik appellere til flere. Og uten øvrig sammenligning finnes det flere menigheter, også av en viss størrelse, som vil vektlegge at menn og kvinner skal kle seg «sømmelig» og etter klare «kjønnsroller», sier han til Dagbladet.

«Farmen»-deltaker Ingvild Skare Thygesen (19) er blant dem som i episoden lar seg sjokkere av Nørstruds uttalelser.

- Jeg ble sjokkert over Andreas sine meninger, jeg har aldri møtt en sånn person før. Man skulle nesten tro at han er 300 år gammel, sier hun.

Det behøver ikke være så langt fra sannheten, i alle fall tankemessig, hvis vi tolker religionsforsker Dyrendal.

- Du har alltid noen i slike store trosretninger som kristendommen som forsøker å holde fast ved moralen som vi så for hundre, ja, kanskje også fire hundre år siden, sier han.

Hva synes du? Er shorts og singlet for lettkledd? Og bør menn og kvinner dele rom? Si din mening i kommentarfeltet under.

FOR LETTKLEDDE FOR NØRSTRUD: Den kristne «Farmen»-deltakeren Andreas Nørstrud (27) mener at de lettkledde jentene, altså i shorts og singlet, inne på gården er «fristelser» for mennene. Foto: TV 2
FOR LETTKLEDDE FOR NØRSTRUD: Den kristne «Farmen»-deltakeren Andreas Nørstrud (27) mener at de lettkledde jentene, altså i shorts og singlet, inne på gården er «fristelser» for mennene. Foto: TV 2 Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media