«Farmen kjendis»:

«Farmen»-bråstopp: - Var en stor trussel for mange

Etter tre uker var det over og ut for kjendiskokk Christer Rødseth.

Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi er allerede halvveis i årets sesong av «Farmen Kjendis», og søndag kveld var det nok en deltaker som måtte takke for seg. Etter en intens og nervepirrende sagekonkurranse mot førstekjempe Erik Anders Sæter (22), som er kjent for sin deltakelse i «Paradise Hotel», var det kjendiskokk Christer Rødseth (28) som måtte se seg slått på målstreken.

Til Dagbladet forteller kokken, som har briljert med sine kokkekunnskaper på gården, at han ble banka i tvekampen.

- Det ble med tre uker, Christer. Hva skjedde?

- Jeg hadde en innstilling om at jeg skulle gå ut med et smell hvis jeg først skulle ut, og det føler jeg at jeg gjorde, sier kokken til Dagbladet etter exiten.

- Han var dårlig

Rødseth påpeker at han aldri fikk ordentlig dreisen på sagen.

- Jeg kom ikke helt i gang med sagen, mens Erik var et fyrverkeri og «gønna» på som faen. Han var faktisk bedre enn meg på saging, noe jeg ikke trodde han var, fortsetter han.

- Hvorfor valgte du saging?

- Jeg hadde sett Erik sage tidligere den uka, og han var ganske dritt på det ut ifra det jeg så. I tillegg følte jeg meg god på det. Og så var det det faktum om å bli ydmyka i kunnskap av en 22-åring, det takla jeg ikke, så jeg måtte ta noe fysisk, sier han.

AVTALE: Gutta hadde en avtale da de gikk ut i kamp. Hvorvidt begge overholder sin del er fremdeles uvisst. Foto: Alex Iversen / TV 2
AVTALE: Gutta hadde en avtale da de gikk ut i kamp. Hvorvidt begge overholder sin del er fremdeles uvisst. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

På spørsmål om han hadde gjort noe annerledes om han fikk være med igjen, innrømmer Rødseth at han trolig ville gått utenom saginga.

Tidligere i uka måtte Rødseth dekke til sitt høyre øye, etter å ha pådratt seg bakterier som ikke skulle være der. Men om øyeproblemene hadde noe innvirkning på tvekamp-resultatet, tror ikke 28-åringen.

- Det var lite dramatikk, og øyet var bra igjen før tvekampen, sier han.

Erik Anders Sæter på sin side, som hevder han brukte omvendt psykologi for å få bli værende på gården, sier til Dagbladet at han ikke angrer på at han valgte Rødseth til kampen.

Gøy på Landet: Farmen kjendisenes hemmeligheter Vis mer

Favoritt

22-åringen forteller at han alltid har vært flink med mennesker, og at det derfor ikke var vanskelig å få kjendiskokken til å velge noe annet enn kunnskap.

Han var heller aldri redd for å tape.

- Det har ikke kommet så godt fram på tv, men Christer var den alle så på som en favoritt til å vinne hele konkurransen. Hele veien var det ingen som trodde jeg kunne vinne, fordi Christer kunne alt. Det ble nesten litt David mot Goliat da han fikk velge grein, men jeg visste innerst inne at jeg kunne slå ham i alt, sier realityprofilen.

BRÅK: Tidligere «Paradise«-deltaker Erik Sæther får kjeft allerede første uka på «Farmen Kjendis». Storebror Erlend Elias Bragstad, som selv var med på programmet i fjor, er ikke imponert over hvordan de andre deltakerne behandlet broren. Vis mer Vis mer

- Det er jo synd det ikke kommer fram, for nå tror alle seere at jeg valgte Christer fordi han hadde øyekatarr, men han hadde jo smitta meg, så det var jeg som hadde vondt i øyet under tvekampen, sier han lattermildt.

På skjermen så det lenge ut til at tvekampen var svært jevn, og at hvem som helst kunne hente hjem seieren. Sæter mener på sin side at det ikke var tilfelle.

- Det var ikke jevnt. Jeg var gjennom tre planker da han var ferdig med sin første. Det var ingen som visste at jeg kunne sage, men jeg har ikke gjort så mye annet i livet enn å snekre, hevder han.

Stor trussel

Rødseth kjenner seg igjen i Sæters framstilling av han.

- Jeg vet at jeg var en stor trussel for mange. Når jeg ser tilbake på det nå, så burde jeg kanskje vært litt mer strategisk og ikke vist alt jeg kunne på gården.

Han avkrefter imidlertid at det var Sæter som fikk han til å velge bort fra kunnskapskonkurransen.

SMUGLING: Under årets kjendis-Farmen ble Rune Søgaard så lei av «50 shades of potato» at han bestilte Peppes. Video: Jonas Scheie Hammer / Kine Falch Vis mer

- Men igjen, så visste jeg ikke heller at Erik er sønn av en snekker, sier han lattermildt.

Selv om Christer Rødseth måtte forlate kjendisgården søndag kveld, er imidlertid ikke «Farmen»-eventyret over av den grunn. Nå drar han nemlig videre til Torpet, TV 2s bonusgård, hvor han vil få mulighet til å kjempe seg tilbake til Li Gaard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer