Christer Rødseth:

«Farmen»-Christer om å komme ut av skapet: - Fint å kunne «stå fram»

Selv har den 28 år gamle mesterkokken aldri gjort noe for å legge skjul på legningen sin.

TV-AKTUELL: Mesterkokken Christer Rødseth (28) er for tida å se i TV 2-programmet «Farmen kjendis». Her fra innspillingen utenfor Stange i fjor sommer. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TV-AKTUELL: Mesterkokken Christer Rødseth (28) er for tida å se i TV 2-programmet «Farmen kjendis». Her fra innspillingen utenfor Stange i fjor sommer. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Da jeg takket ja til å delta på «Farmen kjendis», var det viktig for meg at produksjonen ikke gjorde et poeng av legningen min. Det er likevel fint å kunne «stå fram», hvis man kan kalle det det, forteller Christer Rødseth (28) til Dagbladet.

Det er stille før stormen i lokalene til restauranten Vaaghals i Oslo. Snart skal kjærestepar i flokk finne veien til glassbygget midt i Barcode-området, og den unge kjøkkensjefen benytter anledningen til å ta en kort pause fra forberedelsene - før det virkelig smeller.

- Vi tar valentinsdagen på alvor, og skal ommøblere en del her oppe, slik at hele andre etasje består av bord med plass til to, forteller Rødseth, og peker ivrig rundt i det stilrene lokalet.

- Det er fullbooket, så vi får definitivt nok å gjøre. Det blir gøy!

Vil ha tid til alt

Av naturlige grunner (at han skal tilbringe kvelden på jobb, altså), har Rødseth ingen egne planer for valentinsdagen. I tillegg er han også singel, da - som jo er et poeng.

- Jeg hadde kjæreste fra jeg var 24 til 26 år, og et kortere forhold da jeg var 19, men akkurat nå er det bare meg. Det er fint det, men jeg håper selvfølgelig å finne kjærligheten etter hvert.

IKKE PÅ LEIT, MEN: Christer Rødseth ønsker på et tidspunkt å slå seg til ro med mann og barn. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
IKKE PÅ LEIT, MEN: Christer Rødseth ønsker på et tidspunkt å slå seg til ro med mann og barn. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Har du egentlig tid?

- Hvis jeg finner en person som, misforstå meg rett, er i samme liga, så går det. Men det bør helst ikke være en kokk. To kjøkkensjefer sammen er ikke bra, humrer han, og legger til:

- Det viktigste er at ambisjonsnivået er der. Selv har jeg ingen planer om å bremse helt ennå - jeg har et håp om å få gjøre litt mer tv, blant annet.

«Farmen» som springbrett

Som om det ikke er hektisk nok å drive en restaurant, liker Rødseth altså å helst gjøre flere ting samtidig. Ved siden av å ha jobbet seg opp til å bli kaptein på det norske kokkelandslaget, forsøker han altså å smi mens «Farmen»-jernet er varmt.

- Realitydeltakelsen er åpenbart et springbrett, men jeg takket ikke ja for å bli kjendis. Jeg ser heller på det som en fin mulighet til å formidle det jeg kan, og nå ut til flere med det jeg faktisk er kjent for: Å lage mat.

Hard jobbing har alltid trigget 28-åringen fra Aurskog, som fant ut at han ville bli kokk i en alder av fem år. Når fant han derimot ut at han likte gutter, og ikke jenter? Selv har han ikke et godt svar.

- Nei, det er vanskelig å sette fingeren på. Tenk deg at du går langs en vei, som er livet ditt, og så har det bare skjedd i løpet av turen. Det er bare sånn det er, og alltid har vært, konkluderer han.

Bortsett fra noen småtilfeller har jeg opplevd veldig lite hat. Christer Rødseth (28)

Han begynte å fortelle det til sine nærmeste i 15-årsalderen. Og mens mange synes det kan være både vanskelig og utfordrende å åpne seg om legning, mener Rødseth at han har vært heldig.

Uproblematisk

- Jeg har aldri hatt noen identitetskrise, og har alltid hatt full støtte hjemmefra. Da jeg fortalte det til mamma, svarte hun at hun hadde visst det siden jeg var ni år. Bortsett fra noen småtilfeller har jeg opplevd veldig lite hat, men det har prellet av. Jeg lar ikke sånt gå inn på meg, det er bare teit, sier han.

STORT TALENT: Christer Rødseth er blant Norges mest suksessfulle kokker. Her sammen med kokkelandslagskollega Jørn Lie i 2017, da de testet sjokoladeis for Dagbladet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STORT TALENT: Christer Rødseth er blant Norges mest suksessfulle kokker. Her sammen med kokkelandslagskollega Jørn Lie i 2017, da de testet sjokoladeis for Dagbladet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Har du alltid vært så selvsikker?

- Ja, i grunn. Jeg har aldri hatt noen «issues», og selv da jeg var 16 år og hadde ansiktet fullt av kviser, hadde jeg det egentlig ganske greit. Fokuset mitt har alltid vært jobb og ambisjoner, og det er kokkekarrieren som er meg. Også er jeg homo, da. Eller skeiv, som er betegnelsen jeg foretrekker.

- Hvorfor det?

- Jeg synes av og til at homofili høres ut som en sykdom, fordi det ofte kan bli hausset opp som noe spesielt - noe annerledes. Men så er det jo egentlig ikke det, sier han.

Klar tale

Alle kokketilskudd som har kommet til på Vaaghals mens Rødseth har vært kjøkkensjef, har fått samme spørsmål i døra: Er du homofob?

- Sier de ja, så er det rett ut. Jeg har ikke opplevd det ennå, men føler likevel at jeg er nødt til å spørre, for vi er fortsatt der i 2019, sier han, og fortsetter:

- Alle ansatte skal føle seg akseptert på denne arbeidsplassen, uansett legning, kjønn eller etnisitet. Jeg opplever det heldigvis som uproblematisk å være homofil i kokkebransjen, og tåler at kolleger tuller med det.

Rødseth kommer likevel en spøkefull oppfordring til heterofile menn:

- Slutt å tro at jeg skal prøve meg på deg, for ingen homofile liker heterofile menn uansett. Ha-ha.

RØMLING: Runar Søgaard fant fort ut at «Torpet» ikke var et sted han ønsket å tilbringe særlig mye tid, mye på grunn av Aune Sand. Video: TV 2 og Miriam Bakkejord Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer