FIKK IKKE LESE BREV FRA FAMILIEN: Først etter innspillingen fikk «Farmen»-deltakeren Geir Magne Haukås (47) vite om konas brev, som ble stoppet av tv-produksjonen. Foto: Alex Iversen / TV 2
FIKK IKKE LESE BREV FRA FAMILIEN: Først etter innspillingen fikk «Farmen»-deltakeren Geir Magne Haukås (47) vite om konas brev, som ble stoppet av tv-produksjonen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Geir Magne Haukås fra «Farmen»:

«Farmen»-dramaet du ikke fikk se på tv: Stoppet brev fra kona

- Jeg hadde reist hjem på sekundet, sier Geir Magne Haukås (47).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BODØ/OSLO (Dagbladet): Årets «Farmen»-sesong er godt over halvveis, og tradisjonen tro mottok de gjenværende deltakerne etterlengtede hilsener fra sine nærmeste tidligere i uka.

Brev-seansen ble som alltid en tåredryppende og meget tv-vennlig affære, der hver og en fikk anledning til å kjenne litt ekstra på savnet etter kjente og kjære.

Nordlendingen Geir Magne Haukås (47) fikk blant annet utdelt en bunke med håndskrevne ark fra kona, Bente Haukås, som han på dette tidspunktet ikke hadde sett eller snakket med på sju uker.

TÅREVÅTT: Geir Magne Haukås lot tårene trille da han leste ett av brevene fra kona - det som produksjonen slapp gjennom. Foto: TV 2
TÅREVÅTT: Geir Magne Haukås lot tårene trille da han leste ett av brevene fra kona - det som produksjonen slapp gjennom. Foto: TV 2 Vis mer

- Hadde reist hjem

Det verken han eller tv-seerne visste, var at det eksisterte enda et brev fra kona, skrevet på vegne av ekteparets yngste sønn, Othelian Vincent (1).

Dette kom aldri fram til Haukås - i alle fall ikke mens han befant seg på tv-gården.

- Jeg har fått høre i etterkant at brevet angivelig hadde blitt for sterk kost. Produksjonen var rett og slett livredde, av erfaring med deltakere som er småbarnsforeldre, for at jeg ville trekke meg fra programmet hvis jeg fikk lese det som sto, forklarer 47-åringen, som mottok brevet da han var «tilbake» i 2017.

- Hva sto det i brevet?

- Der sto det blant annet følgende: «Forrige gang du så meg, kunne jeg ikke gå. Nå kan jeg løpe rundt».

- Hva tror du hadde skjedd dersom du mottok brevet?

- Jeg har tenkt på det, og tipper jeg hadde reist hjem på sekundet. Dagen brevbunken kom, hadde jeg det allerede ganske tøft. Produksjonen visste også at jeg sleit, og de ble enige, alle i toppen, om å ikke sende inn brevet fra Othelian Vincent, forklarer Haukås.

TI BUD: Geir Magne Haukås sprer det kristne budskap på «Farmen», men lever han etter de ti bud selv? Video: Miriam Bakkejord / Redigering: Marie Røssland / Foto: Preben Hunstad / TV2 Vis mer

- Provoserer ikke med vilje

47-åringen har ved flere anledninger gitt uttrykk for at følte seg utstøtt i «Farmen»-gruppa underveis i realityoppholdet.

Overfor Dagbladet har Haukås, som meldte seg på «Farmen» for å predikere diverse filosofier og fremme sin egen livscoach-virksomhet, hevdet at det etter hvert oppsto et skille mellom ham og resten av de gjenværende deltakerne. Dette på bakgrunn av at han «representerer noe annet enn dem».

- De ble kanskje lei av meg, men jeg hadde bestemt meg for å kjempe for alle verdiene jeg trodde på. Jeg provoserer ikke med vilje, jeg provoserer fordi jeg er den jeg er. Det er uansett vanskelig å være sterk når du føler at alle går mot deg, uansett hvem du er, erkjenner 47-åringen.

Ifølge deltakeren skal produksjonen på et tidspunkt ha forsøkt å få bukt med de sosiale utfordringene Haukås beskriver.

- Følger opp alle

Pressekontakt for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen, bekrefter overfor Dagbladet at produksjonen unnlot å la Haukås lese et av brevene han mottok.

- Det er riktig at vi følte det kunne bli et problem for motivasjonen til Geir Magne om han fikk brevet fra sønnen. Vi prøver å gjøre det slik til at alle deltakerne får omtrent like mange brev, og det var også andre som ikke fikk alle brevene de mottok. Vi sender heller ikke inn brev som inneholder informasjon om hendelser fra 2017, forteller Iversen.

- Geir Magne er en av årets største og mest omtalte profiler, som muligens er verdt å beholde lenge på gården. Fikk han spesialbehandling?

- Ingen deltakere får spesialbehandling. Produksjonen følger opp alle som har behov for det. Sliter noen med dårlig motivasjon, tar vi alltid tak i det og snakker med dem. Det ble ikke gjort noe spesielt for å rydde opp i den sure stemningen det snakkes om her, sier han.

- Går mot seg selv

Geir Magne Haukås medgir at han forstår TV 2s brev-avgjørelse. Han vurderte aldri å trekke seg fra programmet.

- For meg var det helt uaktuelt å kaste inn håndkleet. Dette var noe jeg valgte selv, som jeg hadde forberedt meg på - og oppholdet var verdt det, sier han.

Hva gjelder det 47-åringen beskriver som utfrysing i «Farmen»-gruppa, har flere av de andre deltakerne tidligere slått tilbake mot nordlendingens uttalelser.

- Han går mot seg selv, og styrer rundt med de greiene sine hele tida. Han gjør seg såpass upopulær, helt på egen hånd, så jeg synes ikke noe synd på ham, meddelte Tønsberg-kvinnen Eunike Hoksrød (39), som stadig havner i klinsj med Haukås, overfor Dagbladet forrige måned.

Også Halvor Sveen (47) har kommet med sin oppfatning av saken.

- Geir får være Geir - men vi er ikke fra samme planet, konstaterte han i oktober.

Haukås fortalte til Dagbladet tidligere i uka at han har fått flere henvendelser fra tv-seere som lurer på om TV 2 har leid ham inn som skuespiller til «Farmen».

- Jeg en kommunikator, en stemme og en salgsmann, som har viktige budskap å spre på «Farmen». De andre deltakerne har ikke samme mål for oppholdet, og dermed dukker et skille opp. Jeg antar at også tv-seerne har lagt merke til dette, forklarte 47-åringen.

MÅ VELGE: «Farmen»-deltaker Halvor Sveen kommer med noen friske avsløringer om sitt eget privatliv. Video: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer