Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Farmen»-Endre ble tilbudt psykolog

- Det var psykisk slitsomt å være der inne, sier 27-åringen.

SAMMEN I JULA: Endre Aabrekk (27) og Ingvild Skare Thygesen (19) fra «Farmen» har planer om å møte hverandre i jula. - Jeg har bedt Ingvild snakke meg opp hos faren sin, så han ikke tror jeg er en som bare går i bar overkropp, sier Endre. 
Foto: NINA HANSEN / Dagbladet
SAMMEN I JULA: Endre Aabrekk (27) og Ingvild Skare Thygesen (19) fra «Farmen» har planer om å møte hverandre i jula. - Jeg har bedt Ingvild snakke meg opp hos faren sin, så han ikke tror jeg er en som bare går i bar overkropp, sier Endre. Foto: NINA HANSEN / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): - Vi er veldig forelsket. Vi dater, og er på vei mot å bli kjærester, sier Endre Aabrekk (27) til Dagbladet, og ser smilende bort på Ingvild Skare Thygesen (19).

I morgen starter finaleuka i årets sesong av «Farmen», og begge er ennå med i konkurransen. Programmet har vært et av de mest suksessrike på TV 2 i høst, og hele 859 000 seere har sittet klistret foran skjermen tre kvelder i uka.

Og midt i matmangel, dyrestell og tvekamper har det altså slått romantiske gnister.

- Vi er ikke helt kjærester ennå, men vi er fortsatt veldig forelsket. Det er litt vanskelig å være forelsket på tv, fordi mange vil vite om forholdet, noe som vanligvis bare er mellom to personer. Men det går veldig bra, og det blir bedre og bedre mellom oss for hver dag, sier Endre.

- Forventningspress Til tross for idylliske omgivelser, er det altså ikke bare enkelt å finne kjærligheten når hele Norge er publikum. Henvendelsene er mange, og «alle» ønsker å vite om de er blitt kjærester nærmest før de har funnet ut av det selv.

- Det er et forventningspress, folk ringer og spør hvordan det går. Vi er veldig trygge på hverandre, og må bli kjent også utenfor «Farmen». Jeg blir mer og mer glad i Ingvild, og tror vi kommer til å bli sammen. Det skal i alle fall ikke stå på meg, sier Endre.

- Er du redd presset kan ødelegge det dere har?

TV-KYSS:  Ingvild måtte møte i tvekamp mot Lill Grethe. Hun knuste konkurrenten i tautrekking, og fikk etterpå et seierskyss av Endre. Foto: TV 2
TV-KYSS: Ingvild måtte møte i tvekamp mot Lill Grethe. Hun knuste konkurrenten i tautrekking, og fikk etterpå et seierskyss av Endre. Foto: TV 2 Vis mer

- Press kan ødelegge, derfor tar vi det i vårt tempo. Vi snakket en del om det i starten, og er veldig åpne med hverandre, sier han.

I forkant av årets sesong røpet TV 2 at det ville oppstå en romanse på gården. Mange trodde først det var Ingvild og bergenseren Knut Eide Eriksen (25) som hadde noe på gang, men under et fiskeoppdrag ble det tydelig hvem programleder Gaute Grøtta Grav snakket om.

- I uke tre fikk vi snakket ordentlig sammen, og Endre har mange gode kvaliteter. Han fikk vist at han ikke bare er en tullekopp i bar overkropp, sier Ingvild og ler.

- Psykisk slitsomt Endre gikk ned hele 12 kilo i løpet av oppholdet, og den største utfordringen for ham var matmangelen. Deltakerne snakket mye om mat, og Endre laget en fråtseliste til han kom ut av gården. Øverst sto taco.

For Ingvild var den største utfordringen å ikke ha kontakt med venner og familie.

- Det ga ekstra støtte og trygghet å ha Endre der, og jeg tror tida på gården ville blitt veldig mye tøffere om vi ikke hadde hatt hverandre. Det var godt å ha en der som jeg visste bare ville meg vel, sier Ingvild.  

Endre er enig, og selv om han beskriver «Farmen» som ei «trygg boble», var det en merkelig følelse å vende tilbake til virkeligheten.

- Jeg ble veldig emosjonell under festen på finaledagen. Jeg knakk sammen i gråt da jeg skjønte at den tida vi hadde hatt på gården var over. Jeg følte et tomrom, sier Endre.

Han forteller at alle deltakerne snakket med psykolog både før og etter oppholdet, og han ble også tilbudt psykolog underveis.

- Det var ei uke jeg følte meg litt utenfor, det var nok på grunn av matmangelen. Det var psykisk slitsomt å være der inne, fordi man snakker mye taktikk og hele tida er opptatt av å ta de rette valgene, sier Endre.

Flytteplaner Begge har fått mange henvendelser fra publikum, og både Ingvild og Endre er blitt vant til å få lange blikk på gata.

Ingvild bor fortsatt hjemme hos foreldrene i Odda, og i tillegg til å være modell for klesmerket Kari Traa, skal hun jobbe som skiinstruktør på hjemstedet og i Oslo i vinter.

- Jeg tar ting som det kommer, og har planer om å flytte til Oslo for å studere neste år. Jeg vet ikke helt hva ennå, men jeg er veldig sportsinteressert, så det hadde vært gøy å jobbe med noe innen idrett, sier Ingvild.

Endre studerer til å bli sykepleier, og har tatt permisjon fra studiene fram til januar. Han har vært i kontakt med en kanal om å gjøre mer tv, men mener det er for tidlig til å si om det blir noe av planene.

- Jeg skal fortsette studiene, og bruke tid på trening og reise. Og i forhold til Ingvild håper jeg hun blir mye i Oslo framover, sier Endre med et smil, og røper sin store framtidsdrøm:

- Å leve et fint og lykkelig familieliv med barn.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media