Risikerer bøter:

«Farmen»-festen kan koste 150 000

Politiet bekrefter at de har startet etterforskning av de 14 deltakerne som samlet seg i Finnmark i helga.

INTIMT: En rekke videoer og bilder på sosiale medier av en fest med tidligere «Farmen»-deltakere har skapt reaksjoner. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag skrev flere medier, deriblant Dagbladet at 14 av fjorårets «Farmen»-deltakere i helga ble gjenforent i Porsanger i Finnmark, der én av dem, Nils Kvalvik, holder til.

Underveis i sammenkomsten ble det lagt ut videoer og bilder i flere sosiale medier, blant annet fra en fest lørdag kveld, der de sto tett i tett og drakk sprit fra samme flaske.

Startet etterforskning

Søndag bekreftet Stein Hugo Jørgensen, operasjonsleder for Finnmark politidistrikt, overfor Dagbladet at Farmen-festen blir en politisak.

- Jeg kan bekrefte at saken blir etterforsket av politiet mandag, uttalte han da.

Dagbladet har mandag morgen vært i kontakt med påtaleleder i Finnmark politidistrikt, Morten Daae, som forteller at politiet nå har startet etterforskningen.

- Vi ønsker å få kartlagt hva som har skjedd, og om det foreligger brudd på covid-19-forskriften. Vi må se på om dette er et arrangement som faller inn under forskriftens paragraf 13. Saken etterforskes på vanlig måte, sier påtalelederen.

Risikerer bøter

I de nye nasjonale retningslinjene, som gjaldt fra 23. februar, står det at arrangementer som samler personer fra ulike kommuner, bør utsettes eller avlyses.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer