Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Farmen» 2017:

«Farmen»-Geir Magne om tv-bråket: Nå har han fått nok

Realityprofilen fortsetter å provosere de andre deltakerne med sin egensnekrede filosofi. Nå slår han tilbake.

AMPER STEMNING: «Farmen»-deltakeren Geir Magne Haukås (47) hisser på seg flere av den andre deltakerne i kveldens episode. Det gjør han at føler seg utstøtt fra gruppa. Foto: TV 2
AMPER STEMNING: «Farmen»-deltakeren Geir Magne Haukås (47) hisser på seg flere av den andre deltakerne i kveldens episode. Det gjør han at føler seg utstøtt fra gruppa. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Hele scenarioet snur. Nå starter showet, forteller «Farmen»-deltakeren Geir Magne Haukås (47) til Dagbladet.

Fram til nå har nordlendingen, som meldte seg på «Farmen» for å predikere en egensnekret filosofi, holdt en relativt lav profil på tv-gården.

I kveldens episode får pipa imidlertid en helt annen lyd, når Haukås først møter hard motstand fra vestfoldingen Eunike Hoksrød (39) - som åpenbart har lite til overs for meddeltakerens filosofi-snakk - og deretter havner i en hakket mer passiv aggressiv ordveksling med skogsoperatør Halvor Sveen (47).

Dårlig stemning

- Hva skjer nå?

- Det startet egentlig forrige uke, da enkelte av deltakerne stjal mat fra ukesoppdraget. Det fant jeg meg ikke i, og sa fra. Allerede der begynte jeg å skille meg fra gruppa, for de oppdaget at jeg representerte noe annet enn dem, forklarer Haukås.

Før 47-åringen flyttet inn på «Farmen», hadde han et tydelig mål: Deltakelsen skulle vare i minst seks uker - tida han trengte til å videreformidle sine filosoferende budskap og kristne verdier.

Men for enkelte av deltakerne har det, i begynnelsen av uke fem, for lengst blitt nok.

- Han går mot seg selv, og styrer rundt med de greiene sine hele tida. Han gjør seg såpass upoulær, helt på egen hånd, så jeg synes ikke noe synd på ham, lyder ordene fra Eunike Hoksrød overfor Dagbladet.

IKKE PÅ BØLGELENGDE: Eunike Hoksrød (39) går hardt ut mot Geir Magne Haukås (47) i kveldens episode. Foto: TV 2
IKKE PÅ BØLGELENGDE: Eunike Hoksrød (39) går hardt ut mot Geir Magne Haukås (47) i kveldens episode. Foto: TV 2 Vis mer

- Bare tull

39-åringen har selv bakgrunn fra et kristent trossamfunn, Smiths venner, men brøt med menigheten i ung alder. I kveldens episode medgir Hoksrød at hun blir «kvalm» av å høre Haukås snakke om sin livsfilosofi.

- Jeg tenker at når vi sier «nok er nok», så burde han stoppe. Men han bare fortsetter, og hiver seg på den ene karusellen etter den andre. Det er bare tull, sier realitydeltakeren.

Geir Magne Haukås forklarer at han var forberedt på å møte motstand fra andre deltakere. Likevel er han tydelig i sin sak:

- Jeg har forsøkt å ta så lite plass som mulig de siste ukene, nettopp for å overleve, men nå er jeg snart innen rekkevidde, og da er det på tide å utfordre de andre. Jeg klarer ikke lenger bare sitte å se på, sier han, og legger til:

- Det som skjer når jeg begynner å si fra om ting - som jeg ikke synes er greit - er at motstanderne mine begynner å rotte seg sammen. Det er ikke hyggelig å bli utstøtt, men jeg står i det så lenge det tråkkes på mine verdier, sier Haukås.

- Ikke fra samme planet

Da Dagbladet snakket med fembarnsfaren i forkant av realityoppholdet, la ikke deltakeren skjul på at han var klar for å lage liv på tv-gården.

- Jeg kommer til å lage god tv-underholdning. Energien min er det som driver meg, så jeg må passe på å porsjonere ut entusiasmen min. Jeg er oppriktig interessert i å bli kjent med de andre menneskene der inne, og derfor tror jeg de kommer til å like meg, sa han den gang.

Etter feiden med Eunike Hoksrød i kveldens episode, gir Haukås tydelig uttrykk for at han er lei av holdningen til ovennevnte Halvor Sveen - og hans stadige behov for å vise alt han kan.

Sveen forteller til Dagbladet at han ikke tenker spesielt mye på hva Haukås mener om ham.

- Geir får være Geir - men vi er ikke fra samme planet. Uansett hva han sier om meg i ulike sammenhenger, betyr det lite for meg, sier Sveen.

FARMEN 2017: Programleder Gaute Grøtta Grav viser Dagbladet rundt på årets «Farmen»-gård. Video: Miriam Bakkejord / Dagbladet Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!