Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Inga Berit Lein:

«Farmen»-Inga (36) røper ny kjæreste

«Jakten på kjærligheten»-profilen er ikke lenger singel.

NY MANN: Tv-profil Inga Berit Lein (36) har fått ny kjæreste. Her fra innspillingen av «Farmen kjendis» i fjor sommer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NY MANN: Tv-profil Inga Berit Lein (36) har fått ny kjæreste. Her fra innspillingen av «Farmen kjendis» i fjor sommer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er overfor ukebladet Se og Hør at tv-bonde og «Farmen kjendis»-deltaker Inga Berit Lein (36) røper at hun har fått seg kjæreste.

Verdalskvinnen, som først gjorde seg bemerket da hun dukket opp i den første versjonen av datingprogrammet «Jakten på kjærligheten» i 2004, forteller at hennes utkårede heter Ingar Hanssen.

- Vi har vært sammen siden i høst, og møtte hverandre gjennom vår felles interesse for jakt og friluftsliv, forteller Lein til Se og Hør.

- En skuffelse

36-åringen satte brevrekord, med 114 frierbrev, da hun dukket opp i sistnevnte TV 2-program for 14 år siden. Valget falt til slutt på frieren Henning André Andersen, men lykken ble kortvarig. Forholdet ble avsluttet samme år, like etter opptakene.

2004: Slik så Inga Berit ut under avslutningsfesten til «Jakten på kjærligheten» i 2004. Foto: Tor Richardsen / NTB Scanpix
2004: Slik så Inga Berit ut under avslutningsfesten til «Jakten på kjærligheten» i 2004. Foto: Tor Richardsen / NTB Scanpix Vis mer

Seinere fant Lein kjærligheten på ny, uten tv-hjelp, med sambygningen Svein Jarle Bjørnås (41). De to giftet seg i 2008, men tok ut skilsmisse to år etterpå.

- Det var selvfølgelig en skuffelse. Foreldrene mine har holdt sammen i alle år. Da burde jeg også klare det. Heldigvis har alt gått veldig bra etterpå, fortalte hun til Se og Hør i 2014.

Selv om skilsmissen ble et nederlag, ga ikke Lein opp troen på kjærligheten.

- Hvis den rette mannen dukker opp, så dukker han opp, uttalte hun til Dagbladet samme år.

REALITYGJENG: Inga Berit Lein (til høyre) er fortsatt blant de gjenværende deltakerne i «Farmen kjendis». Her sammen med Martine Ek Hagen, Kristine Thybo Hansen og Maiken Wahlstrøm Nilssen. Foto: Alex Iversen / TV 2
REALITYGJENG: Inga Berit Lein (til høyre) er fortsatt blant de gjenværende deltakerne i «Farmen kjendis». Her sammen med Martine Ek Hagen, Kristine Thybo Hansen og Maiken Wahlstrøm Nilssen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Ikke kjendis

To år etterpå fortalte Lein til Se og Hør at hun hadde blitt kjæreste ned naboen, Geir Strøm, som bodde like ved hennes egen gård hjemme i Verdal. Også dette forholdet tok altså slutt.

Hva gjelder den nye kjæresten, bor han to og en halv time unna i Tydal i Trøndelag - og er like friluftsglad som Inga Berit Lein.

«Det er viktig å ha en mann som trives ute» Inga Berit Lein om sin nye kjæreste.

- Med fire hunder hjemme, går mye av fritiden med til å trene dem. Da er det viktig å ha en mann som trives ute. Vi er blant annet begge glad i å jakte, og nylig gikk vi på måneskinnstur på ski, forteller hun til Se og Hør.

Kjærligheten til, og kunnskapen om naturen har hun fått god bruk for i TV 2s «Farmen», men at hun skulle dukke opp i kjendisversjonen hadde hun ikke i sin villeste fantasi sett for seg.

- Jeg ser ikke på meg selv som kjendis, og syntes det var veldig merkelig å bli spurt om å være med. Til slutt valgte jeg å takke ja for opplevelsens skyld, legger hun til.

Oppgitt

Til daglig driver hun gården Lein Vestre i Verdal. Gårdseiendommen på 350 mål overtok hun i 2005. Men selv med all sin gårdserfaring var det en del nye utfordringer på Finnsvika gård ved svenskegrensen, der tv-innspillingen fant sted i fjor sommer.

Kjendisene bodde svært tett på hverandre, og Lein søkte av og til dekning hos de firbente beboerne.

- Mentalt gikk oppholdet bra. Vi kom godt overens alle sammen, men det er klart at jeg var lei av dem innimellom. Da tok jeg gjerne en pause sammen med dyrene, forteller hun.

Etter at Erlend Elias Bragstad valgte å trekke seg brått fra programmet forrige søndag, på bakgrunn av en hemmelig plan som skapte et spetakkel uten sidestykke på tv-gården i den tredje tv-uka, erkjente Lein overfor Dagbladet at hun var oppgitt over oppførselen til enkelte av sine meddeltakere.

«FARMEN-NACH»: Hva er de største snakkisene fra denne ukas «Farmen kjendis»? Og hvorfor i alle dager valgte Erlend Elias Bragstad (35) å trekke seg brått fra programmet? Vi har sistnevnte, sammen med tidligere «Farmen kjendis»-profil Tore Petterson, i studio. Video: Per Ervland Vis mer

- Kaos

- Hele uka har vært et eneste stort kaos. Det er synd at det endte med at både Johanne og Erlend Elias reiste hjem, fortalte hun.

Lein ble selv dratt inn i de ovennevntes mislykkede «Farmen»-plan, der den opprinnelige tanken var å bruke 36-åringen for å sende «Jegertvilling»-Johanne hjem. Oppstyret var et faktum da sistnevnte gjorde helomvending og ikke ville hjem likevel.

Sagaen fikk riktignok sin ende da nettopp Johanne Thybo Hansen måtte forlate gården samme uke, takket være Inga Berit Lein.

I etterkant understreker 36-åringen at hun ikke har noe uoppgjort med verken Bragstad eller Thybo Hansen.

- Jeg trodde ikke vi var i en boble der inne, men når jeg ser det utenfra etterpå, er det akkurat det vi er. Det skjer mye i kampens hete, men jeg har aldri båret nag til noen. Heldigvis er «Farmen» bare et tv-program, fortalte hun til Dagbladet den gang.

Denne helga var det Youtube-kjendis Dennis Vareide (27) som måtte reise hjem fra «Farmen»-gården, etter å ha tapt øksekastkonkurransen mot Stian «Staysman» Thorbjørnsen (35).

«FARMEN»-NACHSPIEL: Youtube-kjendis Dennis Vareide (27) gir oss de første reaksjonene etter «Farmen»exiten, røper detaljer som ikke kom på tv, Jodel-sniking og en «surrealistisk» rettssak. I studio er også «Farmen»-kompis Stian Sandø (25), som avslører rare tilbud og forespørsler etter tv-oppholdet. Programleder: Miriam Bakkejord / Video: Marie Rø... Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!