<strong>VILLE HJEM:</strong> Programleder Ingeborg Myhre (42) har tidligere gitt uttrykk for at savnet etter familien var uutholdelig under «Farmen». Overfor Dagbladet erkjenner 42-åringen at hun tapte kveldens tvekamp med vilje. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VILLE HJEM: Programleder Ingeborg Myhre (42) har tidligere gitt uttrykk for at savnet etter familien var uutholdelig under «Farmen». Overfor Dagbladet erkjenner 42-åringen at hun tapte kveldens tvekamp med vilje. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

«Farmen Kjendis»:

«Farmen»-Ingeborg innrømmer tvekampbløff: - Angrer veldig

Tapte med vilje. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det slo meg et sekund at jeg kanskje burde prøve å vinne, og bli værende på gården, forteller Ingeborg Myhre (42) til Dagbladet.

I kveldens «Farmen»-episode fikk seerne inntrykk av at Lotto-programlederen tapte sleggekonkurransen mot bakekjendis Ida Gran-Jansen (29) fordi hun ikke var god nok.

I virkeligheten var utfallet av tvekampen nøye planlagt på forhånd - i alle om vi skal tro Myhre.

<strong>LOT MOTSTANDEREN VINNE:</strong> Underveis i sleggekonkurransen vurderte Ingeborg Myhre å gjøre et forsøk på å vinne, selv om utfallet var «bestemt» på forhånd. Så tenkte hun på familien. Foto: Alex Iversen / TV 2
LOT MOTSTANDEREN VINNE: Underveis i sleggekonkurransen vurderte Ingeborg Myhre å gjøre et forsøk på å vinne, selv om utfallet var «bestemt» på forhånd. Så tenkte hun på familien. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Tårevått

Allerede i onsdagens episode, før ukas storbonde, «Sofa»kjendis Tore Petterson (37), skulle velge en førstekjempe, hadde «Lotto-Ingeborg» gitt uttrykk for at hun ville hjem.

At Pettersons førstekjempevalg falt på Ida Gran-Jansen, var derfor ikke tilfeldig.

- Tore hadde aldri valgt henne ellers, eller meg for den saks skyld, for vi er så gode venner, erkjenner 42-åringen.

Da deltakerne mottok brev hjemmefra tidligere i uka, et kjærkomment høydepunkt i «kampen for tilværelsen», havnet Myhre i kjelleren. Savnet etter mann og barn fikk tårene til trille, og 42-åringen uttalte til Dagbladet at hun «bare ville hjem».

Samtidig understreket tv-profilen at støtten hjemmefra ga henne større motivasjon til å fortsette oppholdet.

- Det hjalp å få det brevet, det synes jeg var veldig, veldig fint, sa hun.

<strong>TRIST:</strong> Ingeborg Myhres «Farmen»-exit ble en tårevåt affære, spesielt for Vendela Kirsebom (i bakgrunnen). Foto: Alex Iversen / TV 2
TRIST: Ingeborg Myhres «Farmen»-exit ble en tårevåt affære, spesielt for Vendela Kirsebom (i bakgrunnen). Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Tok en for laget

Likevel var det nettopp hjemlengselen som gjorde at Myhre til slutt bestemte seg for at nok er nok.

42-åringen inngikk derfor en avtale med Ida Gran-Jansen om å bli valgt til andrekjempe. Deretter skulle Gran-Jansen vinne tvekampen.

- Det var noe jeg, Ingeborg og Tore hadde snakket om en stund. Ingeborg savnet familien sin, og sånn sett var det en enkel beslutning. Jeg tok en for laget, forteller bakebloggeren til Dagbladet.

- Er ikke det litt dårlig gjort overfor produksjonen?

- Jo, de digget nok ikke det. På en måte var det veldig kjipt, også fordi jeg gjerne ville ha Ingeborg igjen på gården. Men det var noe vi sto sammen om, og sånn ble det, sier Gran-Jansen.

- Ikke gjort foran kamera

Presseansvarlig for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen, forteller til Dagbladet at produksjonen var delvis klar over planene som ble lagt foran kveldens tvekamp.

- Vi var klar over at det ble snakket om en avtale mellom noen av deltakerne denne uka. Disse avtalene ble ikke gjort foran kamera, og helt fram til tvekampen visste vi ikke om deltakerne ville følge planene eller ikke.

- Bidrar ikke dette til å svekke «Farmen»-konseptets troverdighet?

- Vi opplevde Ingeborg som motivert før kampen, noe hun også gir uttrykk for i samtalene med Gaute («Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav, journ.anm).

LOTHEPUS TAR DAGBLADETS KJENDISQUIZ: Hvor mye tror du at han kan? Video: Lars Eivind Bones / DagbladetVis merVis mer Vis mer Vis mer

Angrer

I etterpåklokskapens navn erkjenner Ingeborg Myhre at hun angrer på tvekamp-bløffen.

- Etter at jeg hadde kommet hjem og klemt alle, var hodet mitt fremdeles på gården. Jeg angret veldig, veldig, veldig og det trodde jeg ikke at jeg skulle gjøre i det hele tatt. Men gjort er gjort, sier Myhre, som valgte slegge som konkurransegren for en grunn.

- Da kunne jeg bare dundre løs uten at det så mistenkelig ut. Det ville ha sett rart ut om jeg for eksempel valgte tautrekking, for jeg er mye større enn Ida. Vi tenkte også på øks, men det handler mest om flaks, og jeg ville ikke risikere å sende hjem Ida.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Tore Petterson uten hell.

Myhre er trolig ikke den første deltakeren i kjendisutgaven av «Farmen» som har tuklet med en tvekamp.

For selv om tv-profil Jarl Goli (59) hardnakket nektet for å ha tapt øksekastkastkonkurransen mot Petter Pilgaard (36) med vilje forrige søndag, overfor Dagbladet og VG, sa han det stikk motsatte til Nettavisen ...

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer