Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Farmen» 2016:

«Farmen»-Lasses bunnløse sorg: - Det tyngste valget jeg har tatt i hele mitt liv

Mistet storebroren i tragisk ulykke.

I BRORENS MINNE: «Farmen»-deltakeren Lasse Bergseter (49) viser fram tatoveringen han tok etter brorens død - logoen til organdonasjon-stiftelsen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
I BRORENS MINNE: «Farmen»-deltakeren Lasse Bergseter (49) viser fram tatoveringen han tok etter brorens død - logoen til organdonasjon-stiftelsen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOKKE (Dagbladet): I tv-ruta framstår Lasse Bergseter (49) som en bastant, fryktløs og nokså bråkjekk type.

Beinhard framtoning til tross - «Farmen»-deltakeren har aldri lagt skjul på at han bærer på en bunnløs sorg.

Allerede i første episode ble seerne gjort kjent med at Bergseter har mistet noen han er glad i, da en samtale med meddeltakeren Anita Kallestad - som hevder å være klarsynt - endte i tårer.

- Åpent sår

Det er gått fire og et halvt år siden 49-åringen mistet storebroren sin, Frode, i en tragisk ulykke. Frode var på vei hjem fra sankthansfeiring hos naboen da han falt ned trappa fra andre etasje, og slo hodet i flisunderlaget.

Han ble fraktet til sykehus i Oslo, men livet sto ikke til å redde.

Bergseter synes det er vanskelig å snakke om den skjebnesvangre sommerkvelden som snudde livet hans på hodet.

- Det er et åpent sår, og kommer alltid til å prege livet mitt, sier Bergseter gråtkvalt.

Tøft valg

Da realitydeltakeren kom på sykehuset, ble han nødt til å ta et vanskelig valg.

- Legene sa at det ikke var noe mer å gjøre. Han levde, men var hjernedød. Mutter'n ba meg bestemme om vi skulle skru av bryteren, forteller Bergseter.

Han trekker pusten, og fortsetter:

- Jeg hadde ikke trodd at jeg, i en alder av 45 år, skulle ta det valget overfor brutter'n. Jeg valgte å skru av bryteren, og er sikker på at han hadde gjort det samme for meg. Det er det tyngste valget jeg har tatt i hele mitt liv.

Organdonor

Bare noen uker i forveien hadde Lasse og storebroren snakket om organdonasjon, og hva de eventuelt ville gjøre hvis noen av dem gikk bort.

- Det er ganske sprøtt å tenke på. Uansett, vi ble enige om at organdonasjon var det eneste riktige. Valget var derfor enkelt da brutter'n forlot oss.

- Hjelper det å vite at broren din har hjulpet andre?

- Ja, det gjør det. Det er et lysglimt i sorgen, forteller «Farmen»-deltakeren, som i brorens minne har tatovert organdonasjon-stiftelsens logo på brystet.

Etter to uker i tv-ruta har 49-åringen allerede markert seg som en spiller på «Farmen»-gården, og lever godt med stempelet:

- Jeg prøver ikke være en annen for å lage god tv, og er bevisst på alle valgene jeg tar. Så får jeg heller takke meg sjøl får måten jeg blir framstilt. Jeg ba om det, sier Bergseter, og legger til:

- Jeg meldte meg på «Farmen» for å komme hjem med hytte og bil, ikke for å skaffe meg venner. Det har jeg vært tydelig på fra dag én.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!