Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Farmen»-Mads slått konkurs og tiltalt for bedrageri

Skal ha forfalsket innbetaling på 2,4 millioner. Skjulte tiltalen for TV 2.

SLÅTT KONKURS: Mads Fosdal (27) er slått konkurs og tiltalt for bedrageri. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SLÅTT KONKURS: Mads Fosdal (27) er slått konkurs og tiltalt for bedrageri. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): «Farmen»-deltakeren Mads Fosdal (28) er slått konkurs og tiltalt for bedrageri.

Fosdal vil stå tiltalt for å ha «kjøpt» fire luksusbiler ved å forfalske sin innbetaling av til sammen 2 379 990 kroner, samt mindre brudd på trafikkbestemmelsene. Det var ABC Nyheter som først meldte om saken.

- Fosdal erkjenner ikke straffeskyld. Han har forklart seg i politiavhør om tiltalen som foreligger, og vil forklare seg ytterligere når saken kommer opp i retten i november, sier Fosdals advokat Niels-Christian Schelver Petersen til Dagbladet.

Vurderer ytterligere anmeldelser Realitydeltakeren har av TV 2 blitt presentert som aksjemegler.

- Jeg kan bekrefte at Mads Fosdal og hans selskap Fosdal Capital Management As er slått konkurs. Han ble slått personlig konkurs i februar i år. Bobehandlingen ble avsluttet før sommeren i år, sier bobestyrer advokat Erik Sandtrø til Dagbladet.

I tillegg er «Farmen»-deltakeren meldt inn til både Skatt øst og Oslo kemnerkontor, som sier de vil vurdere ytterligere anmeldelse, ifølge ABC Nyheter.

Dagbladet har vært i kontakt med Oslo Byfogdembete som opplyser at Fosdal også i 2014 ble slått konkurs.

Flere ganger har «Farmen»-deltakere stått overfor liknende situasjoner som Fosdal. I 2003 var en da 23 år gammel mann med i «Farmen» som var dømt for bedrageri, mens i 2009 deltok en annen mann som også var dømt for å ha svindlet med import av høyttalere fra Kina.

Skjulte for TV 2 Fosdal er som kjent blant de ni gjenværende deltakerne i TV 2s «Farmen».

Presseansvarlig for programmet, Alex Iversen, forklarer overfor Dagbladet at TV 2 ikke var kjent med tiltalene da opptakene startet i slutten av juli.

- Deltakerne er gjennom en omfattende søkeprosess, men vi har ikke mulighet til å be om vandel av deltakere i tv-programmer. Vi er derfor avhengig av at de vi tar med i programmene er ærlige overfor oss underveis i søkeprosessen.

- Vi skulle gjerne sett at Fosdal hadde informert oss om at han skulle møte i retten under innspillingen av «Farmen», sier Iversen.

Påtalemyndigheten hadde den første tiltalebeslutningen mot 28-åringen klar i april, altså før tv-opptakene.

- Vanskelig Pressekontakten mener det vanskelig å helgardere seg mot at slike ting dukker opp.

POPULÆRT PROGRAM: Årets Farmen-deltakere fotografert i den første innspillingsuka. Mads Fosdal sitter i jeans på første rad. Foto: Espen Solli / TV 2
POPULÆRT PROGRAM: Årets Farmen-deltakere fotografert i den første innspillingsuka. Mads Fosdal sitter i jeans på første rad. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Så lenge det ikke er mulig å be om vandel, er det dessverre vanskelig, sier han.

TV 2 vil foreløpig ikke si noe om hvorvidt tiltalen kan påvirke Fosdals deltakelse på «Farmen».

Mads Fosdal er ikke tilgjengelig for kommentar, og henviser til TV 2. 28-åringens advokat vil ikke kommentere uttalelsene fra TV 2.

Påmeldt av søstera Da Dagbladet snakket med Fosdal før «Farmen»-innspillinga, fortalte han at det var søstera som meldte ham på programmet.

- For å vinne skal jeg være arbeidsjern, være omgjengelig og litt egoist. Hvis det dukker opp en mulighet der jeg kan gjemme bort en halvkilo kjøtt, så gjør jeg det, sa han dengang.

Nå er altså Fosdals framtid i realityprogrammet usikker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media