«Farmen»

«Farmen»-Magnhild krasjet premiebilen med elg: - Når jeg først hadde drept den, kunne jeg like greit spise den

Kastet seg på bremsene i 80-sona. 

KOLLIDERTE MED ELG: «Farmen»-vinneren Magnhild Vik (44) krasjet premiebilen med en elg forrige måned. Nå har hun flere kilo elgkjøtt i fryseren. Foto: Privat
KOLLIDERTE MED ELG: «Farmen»-vinneren Magnhild Vik (44) krasjet premiebilen med en elg forrige måned. Nå har hun flere kilo elgkjøtt i fryseren. Foto: PrivatVis mer

(Dagbladet): Da tidligere «Farmen»-vinner Magnhild Vik (44) stakk av med seieren i TV 2-programmet i 2014, vant hun både hytte og bil.

Ifølge Romsdals Budstikke var det med nettopp sistnevnte premie at realitydeltakeren i begynnelsen av september krasjet med en elg på vei hjem fra et møte i Trondheim.

- Det var i 80-sona. Og jeg kjørte omtrent akkurat 80. Det var tidlig kveld og skumring, elgen gikk i ett med omgivelsene. Jeg hadde uansett aldri hatt mulighet til å unngå kollisjonen, for elgkalven kom bare rett ut i veibanen fra intet. Jeg kastet meg på bremsene og slengte bilen mot midten av veien i refleks, sier hun til avisa.

- Forferdelig lyd

Overfor Dagbladet beskriver 44-åringen opplevelsen som «fryktelig ekkel».

Jeg rakk å tenke: «Nå smeller det. Nå smeller det skikkelig». Jeg tør ikke å tenke på hva som ville ha skjedd hvis elgen hadde truffet oss midt på, eller hvis det hadde kommet en bil i det andre kjørefeltet. Heldigvis gikk det bra, jeg slapp unna med skrekken.

Verre var det for elgen, som måtte avlives på stedet.

- Jeg er veldig dyrekjær, og synes det ikke det var noe hyggelig at livet til elgen endte på den måten, sier Vik, og legger til:

- Men når jeg først hadde drept den, kunne jeg like greit spise den. Viltnemnda lot meg kjøpe kjøttet, og i dag har jeg masse godt elgkjøtt i fryseren. Absurd og komisk.

TV-krangling

Og hvordan gikk det med «Farmen»-bilen?

- Den er like god som ny i dag. Jeg var litt engstelig etter kollisjonen, men heldigvis gikk det an å reparere skadene. Jeg har jo blitt så glad i den bilen, forteller Vik til Dagbladet.

PÅ STORTINGET: De to SP-politikerne Magnhild Vik og Finn-Olav Odde kranglet på TV-programmet Farmen. SP-leder Trygve Slagsvold Vedum kalte inn til oppvaskmøte. Video: Øistein Monsen / Dagbladet Vis mer Vis mer

Rauma-kvinnen fikk mye oppmerksomhet for din deltakelse i «Farmen».

Blant annet var det mye krangling i fokus, hvor Magnhild Vik og meddeltaker Finn Olav Odde blant andre kom med kritiske utsagn mot hverandre.

Konflikten mellom dem førte til at at leder i Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum, så seg nødt til å kalle de to lokalpolitikerne inn til en prat på Stortinget.

44-åringen er en aktiv lokalpolitiker for Senterpartiet, og stilte blant annet som ordførerkandidat i hjemkommunen ved fjorårets kommunevalg.

Det skapte oppstyr i hjembygda, da Vik ble bekyldt for å ha droppet politiske møter til fordel for «Farmen»-relevante arrangementer.

STOR JUBEL: Magnhild Vik vant Farmen 2014. Video Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer