Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Maiken Wahlstrøm Nilssen:

«Farmen»-Maiken om kjendiskritikken: - Har ikke noe behov for å forsvare det

Selv ble den tidligere «Top Model»-profilen overrasket da hun fikk «Farmen»-tilbudet.

TV-AKTUELL: Modell Maiken Walhstrøm Nilssen (27) er blant deltakerne i årets sesong av «Farmen kjendis». Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
TV-AKTUELL: Modell Maiken Walhstrøm Nilssen (27) er blant deltakerne i årets sesong av «Farmen kjendis». Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg har sett en del kommentarer der folk har sagt sånn: «Å ja, Kjendis-Farmen, der er det jo nesten ingen kjendiser med ... Blant annet hun derre Maiken Nilssen».

Maiken Wahlstrøm Nilssen (27) har aldri definert seg selv som en norgeskjent person. Da Stokke-jenta ble spurt om å være et av ansiktene i årets kjendisversjon av «Farmen», med en syv år gammel «Top Model»-deltakelse som siste, landsomtalte aktualitet, var hun trolig den første som rynket på nesa.

- Jeg var definitivt det minst kjente mennesket der inne, medgir 27-åringen, som påpekte det samme da Dagbladet møtte henne under innspillingen i fjor sommer.

Kjendiskritikk

Dagbladet var blant dem som stilte spørsmål da TV 2 presenterte gjengen som skulle hoppe etter Leif Einar Lothe, Petter Pilgaard, Vendela Kirsebom, Linni Meister og Kari Jaquesson.

Den gang skrev underholdningsjournalist Linn-Christin Marthinussen blant annet dette:

- Hva i alle dager har de castingansvarlige for «Farmen kjendis» drevet med? Hvordan i all verdens land og rike har dere kommet fram til denne sammensetningen av en gruppe? Jeg måtte ydmykt google for å skjønne hvem flere av årets «kjendiser» er.

Også blant hovedpersonene selv har det vært forvirring. Tidligere håndballspiller Frank Løke (37) erkjente overfor Dagbladet tidligere i år at han bare visste navnet på to av sine meddeltakere, da han entret tv-gården.

- Jeg kjente igjen Martine Ek Hagen og «Staysman». Dennis hadde jeg sett før, men jeg husket ikke hva han var kjent for. Hva gjelder modellen (Maiken) og «Jakten»-dama (Inga Berit Lein), var jeg helt blank. Jeg stusset litt over at de ikke hadde hentet inn flere kjente fjes, men det handler vel like mye om å ha en viss dynamikk i gruppa, fortalte Løke.

- Vil ha karakterer framfor A-kjendiser

Til info visste heller ikke Maiken Wahlstrøm Nilssen hvem alle de resterende elleve menneskene hun skulle leke bondegård med, var. Bortsett fra Aune Sand og Stian «Staysman» Thorbjørnsen.

- Jeg tror ikke folk forstår at de castingansvarlige er på jakt etter karakterer framfor A-kjendiser. Det heter «Farmen kjendis» fordi deltakerne er kjente i sitt yrke eller sin bransje. Akkurat som jeg er kjent nok innenfor jobben min som modell, forteller tv-profilen.

SIKRER DE NY TV-SUKSESS? Årets «Farmen kjendis»-gjeng, fotografert under innspillingen i sommer. Maiken Wahlstrøm Nilssen ligger i trillebåra foran i bildet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SIKRER DE NY TV-SUKSESS? Årets «Farmen kjendis»-gjeng, fotografert under innspillingen i sommer. Maiken Wahlstrøm Nilssen ligger i trillebåra foran i bildet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Føler du at du må forsvare at du er med i «Farmen kjendis»?

- Nei, det har jeg ikke noe behov for. Men jeg tror andre vil at jeg skal forsvare det, sier hun.

Wahlstrøm Nilssen hadde akkurat tatt fatt på tjueåra da hun dukket opp blant deltakerne i talentprogrammet «Top Model» på TV 3. Selv om vestfoldingen med de krøllete, lyse lokkene måtte reise hjem rett før finalen, ble ikke modelldrømmen lagt på is av den grunn.

2011: Maiken Wahlstrøm Nilssen var 20 år da hun dukket opp i TV3-programmet «Top Model». Foto: TV3
2011: Maiken Wahlstrøm Nilssen var 20 år da hun dukket opp i TV3-programmet «Top Model». Foto: TV3 Vis mer

- Det var etter «Top Model» at jeg forsto hva jeg ville jobbe med. Så langt har det gått veldig bra, medgir 27-åringen, før hun påpeker:

- Men ingenting kommer gratis. Hvis du tror ting ramler ned i fanget ditt bare fordi du er pen, vil du mest sannsynlig bli skuffa. Personlighet og kommunikasjon er mye viktigere enn folk tror når det kommer til å knekke koden i modellbransjen. Beinhard jobbing og is i magen er nøkkelord, sier hun.

Vurderte å droppe «Farmen»

Selv er hun tilknyttet et norsk modellbyrå, og sjonglerer mellom oppdrag her hjemme og i utlandet.

- Jeg holder på så lenge jeg synes det er gøy. Den dagen jeg mot formodning ikke orker mer, da er det greit, da kan jeg gå andre veier. Men akkurat nå trives jeg med den livsstilen jeg har, selv om det innebærer at jeg ikke vet hva jeg skal neste uke eller måned. Jeg liker å være spontan, og at ingen dag, jobb eller fotoshoot er lik, sier hun.

27-åringen har mange ambisjoner for framtida. Hun drømmer om å jobbe med noen av verdens mest anerkjente fotografer - men også gjøre karriere som skuespiller eller programleder, hvis muligheten byr seg.

Og selv om en deltakelse i «Farmen kjendis» potensielt kan bidra til god merkevarebygging, satt Wahlstrøm Nilssen en stund på gjerdet før hun valgte å takke ja.

- Jeg måtte spørre meg selv om det egentlig var positivt for min karrierevei, og gikk noen runder med meg selv. Det kunne jo slå begge veier, sier hun.

Lav profil

Halvveis inn i «Farmen kjendis»-sesongen har Wahlstrøm Nilssen riktignok verken skapt seerstorm eller stått bak brølende overskrifter. Det har helt andre deltakere sørget for.

- Av tilbakemeldingene jeg har fått, får jeg bare høre at jeg framstår som som en flott, snill og blid jente på tv. Det er fint å vite, og jeg har absolutt ingenting å klage på. Jeg lager ikke så mye drama der inne. I alle fall ikke ennå, sier hun.

I utgangspunktet ville Wahlstrøm Nilssen være med på tv-innspillingen for opplevelsens skyld. Etter at programmet begynte på å rulle over tv-skjermene tidligere i år, og 27-åringen merket større pågang fra potensielle oppdragsgivere og samarbeidspartnere, har hun riktignok begynt å tenke:

LANDLIG: Maiken Wahlstrøm Nilssen trivdes godt på tv-gården utenfor Halden. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LANDLIG: Maiken Wahlstrøm Nilssen trivdes godt på tv-gården utenfor Halden. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- «Farmen» er på mange måter Norges hjerte-realityprogram, og kan åpne flere dører. Målet på sikt er å bevege karrieren min i en retning der jeg kan uttrykke mer følelser foran kamera, forteller «Farmen»-profilen, og hinter til skuespillerdrømmen.

«Dette gidder jeg ikke»

Følelser ble det i alle fall nok av da meddeltaker Inga Berit Lein (36), som 27-åringen beskriver som sin «trønderske storesøster», ble valgt til førstekjempe i onsdagens episode. Valget ble tatt av storbonden Erlend Elias Bragstad (35), som måtte forsvare avgjørelsen overfor en fortvilet Wahlstrøm Nilssen etterpå.

- Jeg var både lei meg og irritert akkurat da. Mest fordi jeg følte at ting ikke ble gjort på en ryddig og ærlig måte, forteller hun.

I etterkant kom det nemlig fram at Inga Berit Lein bare ble brukt som brikke i et hemmelig spill mellom storbonden og «Jegertvilling»-halvdel Johanne Thybo Hansen (25).

- Jeg tenkte: «Dette gidder jeg ikke». Det var bare kaos, fortalte Lein til Dagbladet tidligere i uka.

Hvem hun velger å møte i kamp blir først kjent i kveldens episode.

FARMEN-NACHSPIEL: Hva gikk galt under tvekampen mellom Jegertvillingene? Hva er de største snakkisene fra årets Farmen Kjendis-sesong så langt? Farmen-profilene Tore Petterson og Karianne Amlie Wahlstrøm kommenterer. Programleder: Miriam Bakkejord / Dagbladet Produsent: Per Ervland / Dagbladet Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!