Nikolai og Markus Aspen:

«Farmen»-Nikolais tvillingdrama: «Hvis ikke noen gjør noe nå, kommer han til å dø»

Brødrene kjempet for livet med halvannet års mellomrom.

SAMMEN I TYKT OG TYNT: Nikolai (t.v.) og Markus Aspen (t.h.) har begge vært nær døden, og tror opplevelsene fra barndommen har knyttet dem enda sterkere sammen. Her hjemme hos Nikolai, kjent fra årets «Farmen», i Tromsø. Foto: Ingun A. Mæhlum / Dagbladet
SAMMEN I TYKT OG TYNT: Nikolai (t.v.) og Markus Aspen (t.h.) har begge vært nær døden, og tror opplevelsene fra barndommen har knyttet dem enda sterkere sammen. Her hjemme hos Nikolai, kjent fra årets «Farmen», i Tromsø. Foto: Ingun A. Mæhlum / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TROMSØ (Dagbladet): Året var 2001. De eneggede tvillingbrødrene Nikolai og Markus Aspen gikk i førsteklasse på barneskolen, og hadde akkurat kommet hjem fra hvilken som helst skoledag. Ute hadde vinterkulda rukket å feste et godt grep om den arktiske byen, men utendørsaktiviteter fristet sjelden mer.

Denne ettermiddagen i november var det riktignok bare Nikolai som hoppet inn i yttertøyet. Markus hadde kjent på noen uvante smerter i høyrearmen de siste timene, og ble i dårligere form utover kvelden.

Den pjuske førsteklassingen ville så gjerne ut og leke, men sovnet i stedet tidlig. Det ble et fattig sykdomstegn som fikk varsellampene til å blinke hos foreldrene.

Dramatiske øyeblikk

Og det med god grunn. Innen ett døgn skulle Tromsø-familien få vite at Markus var rammet av den verste, og mest dødelige formen for hjernehinnebetennelse. Som om ikke det var nok, skulle også tvillingbroren kjempe for livet halvannet år etterpå.

Vi kommer tilbake til det, men spoler først fram til 2018: Nikolai og Markus er blitt 23 år gamle, og ser uforskammelig friske ut. Og det er de også, heldigvis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer