Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Farmen 2016»:

«Farmen»-Oddvar vasser i frierbrev: - Vanskelig å håndtere

Oddvar Jenssen (33) lar seg ikke fyre opp på «Farmen», men møter gjerne ei flamme.

SITTER SJELDEN I RO: «Farmen»-deltakeren Oddvar Jenssen (33) er flink med fysisk arbeid, og er nærmest blitt en mentor for de andre deltakerne. Her hjemme i stua på Skjernøy. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
SITTER SJELDEN I RO: «Farmen»-deltakeren Oddvar Jenssen (33) er flink med fysisk arbeid, og er nærmest blitt en mentor for de andre deltakerne. Her hjemme i stua på Skjernøy. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer

SKJERNØY (Dagbladet): - Hva som skal til for at jeg blir sint? Oi, det vet jeg ikke. Men det skal uansett godt gjøres.

Mens flere av årets «Farmen»-deltakere stadig ryker i tottene på hverandre på tv, har Oddvar Jenssen (33) til gode å bli utsatt for, eller bedrive, intrigemakeri - som programmet jo er kjent for å by på.

I stedet har sørlendingen seilt opp som en slags hjelpsom redningsmann, en likandes og nevenyttig kar som aldri har et vondt ord om noen. Og ingen har heller noe vondt å si om ham.

Konfliktsky

Forklaringen er enkel, skal vi tro Jenssen selv.

- Jeg er konfliktsky, og finner sjelden en grunn til å krangle med noen. Jeg kan selvfølgelig bli irritert, men prøver å ikke la det gå utover andre. Man kommer langt med å være positiv og ydmyk, forteller realitydeltakeren, før han høflig spør om han rekker å ta seg en dusj.

33-åringen har hastet hjem fra en anleggsjobb halvannen time unna, og møter oss i fuktig arbeidstøy. Regnet har pisket sidelengs i hele dag, men Jenssen virker ikke å være typen som klager.

Han er mer opptatt av å vite om nabokompisen, som har blitt beordret til å komme i forveien for å varme opp huset, har satt på kaffen til oss.

Frierbrev

Selv om 32-åringen er tilbake i hverdagen etter «Farmen»-oppholdet, er det mye som har endret seg siden han kom hjem.

I stua hjemme på Skjernøy har det dukket opp to ekstra sofaer - slik at hele vennegjengen kan samles når «Farmen» sendes på tv. Interessen for sørlendingen strekker seg riktignok langt utenfor sørlandsøyas grenser.

- Det er veldig mye gjennom Facebook, der masse fremmede folk vil treffe meg. Det er litt voldsomt, men folk har bare gode ord å fortelle, så det gjør ingenting. Det er litt gøy også.

ELSKER BÅTLIVET: Oddvar Jenssen har gjort om en gammel fiskesjark til en fritidsbåt, og er ute på sjøen så ofte han kan. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
ELSKER BÅTLIVET: Oddvar Jenssen har gjort om en gammel fiskesjark til en fritidsbåt, og er ute på sjøen så ofte han kan. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer

Mange av forespørslene kommer fra det motsatte kjønn, som har registrert at 32-åringen er singel.

- Ja, det er en del som spør om vi skal bli kjærester. Det er veldig uvant, og litt vanskelig å håndtere, for det har jo ikke akkurat pleid å være sånn. Jeg har skrevet litt fram og tilbake med enkelte, men har foreløpig ikke truffet noen. Men jeg ser ikke bort ifra at det kan skje en gang, sier Jenssen, og smiler lurt.

Trives i bygda

Og skulle han treffe ei han finner tonen med, som i så fall bør være blid og sprudlende, står Jenssen muligens overfor en praktisk utfordring.

- Det sitter langt inne å flytte fra Skjernøy, hvis det skulle bli et tema. Veldig langt inne, gjentar realitydeltakeren.

Han er født og oppvokst her, på Norges sydligste bebodde øy, et kvarters kjøretur fra Mandal sentrum. Øya har drøyt 400 fastboende - og med nærmeste matbutikk flere kilometer unna, er det lite som minner om storbyliv. Jenssen liker det sånn.

- Jeg er veldig tilknyttet til hjemplassen min, og trives best på bygda. Her har jeg venner og familie, båtliv og natur. Det er i grunn alt jeg trenger.

Språkforvirring

Inne på «Farmen» har flere av de yngre deltakerne, spesielt fra Oslo-området, oppdaget at Jenssen ikke er så opptatt av trend-begrep eller moderne pop- og samfunnskultur.

Han har fått forklart hva både «LOL» og «barista» betyr, men også den etter hvert så populære grønnsaken avokado.

- Det er veldig få avokadoer som vokser her ute, ser du. Ja, jeg vet at de selges på matbutikken, men jeg pleier ikke å kjøpe dem. Jeg kjøper litt mer epler, pærer og den slags, humrer Jenssen, som ikke har noe imot at folk tuller med ham.

- Nei, jeg tar ikke meg selv så høytidelig. Det er bare moro.

ORDQUIZ: «Farmen»-deltakeren Oddvar Jenssen er ikke så opptatt av trend-ord og storby-slang, og legger ikke skjul på at han har lite peiling. Vi ga ham derfor en utfordring. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer

Læremester Jenssen

Og selv om Jenssen har lært et par ting av byfolket på «Farmen», er det antakelig han som har lært bort mest.

- Jeg er en praktiker som har syslet med mange forskjellige ting, både i oppveksten og på jobb. Det er veldig gøy å lære bort til folk som tar imot lærdommen med glede ... Når man sitter på mye kunnskap, er det viktig å dele.

- Du er jo på alle måter et forbilde?

- He-he. Jeg har i grunn bare vært meg selv hele tida, og reagert akkurat som jeg føler for der og da. Jeg har ikke fått en eneste negativ tilbakemelding, så da har jeg vel gjort noe riktig, sier Jenssen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling