Åpner opp:

«Farmen»-paret svarer på sex-ryktene

Mattis Veine Karterud og Björk Valnes Atladóttir, som begge er ute av TV 2-programmet, letter på sløret.

NØT KVELDEN: «Farmen»-paret Mattis Veine Karterud og Björk Valnes Atladottir hadde lørdag sin første date på sushirestauranten Nama i Bergen. Foto: Bent Are Sigvaldsen/Se og Hør
NØT KVELDEN: «Farmen»-paret Mattis Veine Karterud og Björk Valnes Atladottir hadde lørdag sin første date på sushirestauranten Nama i Bergen. Foto: Bent Are Sigvaldsen/Se og Hør Vis mer
Publisert

BERGEN / OSLO (Dagbladet): Den avgjørende finaleuka i «Farmen» er i full gang, og allerede kommende søndag blir det avgjort hvem som stikker av med seieren i reality-programmet.

Tirsdag ble det omsider klart at vinneren verken heter Mattis Veine Karterud (23) eller Björk Valnes Atladóttir (28).

Selveste «Farmen»-paret måtte, nemlig som de første i finaleuka, forlate Fredheim gård i Søgne - som de eneste i tirsdagens program.

Etter søndagens episode av «Farmen», kunne et spesielt strekk skape forvirring hos seerne. Video: Jenny Emilie Aas Vis mer

- Mental knekk

Til Dagbladet forteller duoen, som i helga hadde sin aller første offisielle date etter TV-eventyret de har vært med på, at det var en befrielse å komme ut i den virkelige verden sammen.

- Akkurat det var en unik opplevelse som vi ikke har delt med de andre deltakerne. Det var en helt merkelig greie, fastslår Atladóttir, før hun fortsetter:

- Vi hadde vært uten telefon og uten stimuli så lenge. Vi satt og gråt sammen da vi kom ut, fordi vi ikke helt skjønte hva vi hadde opplevd og hvem vi begge var på utsida. Plutselig hadde vi vanlige klær på og kunne se hverandres stil og alt det der.

28-åringen erkjenner at det ikke var veldig enkelt å forlate de gjenværende deltakerne - på flere vis.

- Det var generelt merkelig psykisk å komme ut av den bobla. Det føltes som et fjernt sted man aldri skulle komme tilbake til. Jeg fikk en mental knekk vil jeg si. Det er en grunn til at deltakerne får psykologhjelp når de kommer ut. Vi vant ikke, men vi vant da noe likevel - nemlig hverandre.

Karterud er enig med sin flamme gjennom flere uker på «Farmen»-gården.

- Heldigvis fikk vi sjansen til å bearbeide tankene sammen. Vi fant trygghet i det utrygge der ute, alt var fjernt og rart, men vi hadde hverandre.

FRIR PÅ TV: «Torpet»-deltaker Arvid Mæland frir til kjæresten sin på TV. Video: TV2 / Arvid Mæland. Reporter: Edward Stenlund. Vis mer

Avkrefter sex

23-åringen fra Fredrikstad fikk æren av å være storbonde den aller siste uka før finaleuka tok til. Han valgte å ta med seg bare én hjelper på storbondeloftet.

Kanskje ikke så overraskende at den personen var nettopp ei 28 år gammel kvinne fra Lakselv i Troms og Finnmark.

På TV fikk seerne se at de to la seg i hver sin seng når natta tok til.

- Men dere delte kanskje seng når kameraene var skrudd av?

- Ha ha, man kan vel si at det ikke er helt utenkelig at jeg og Björk snek oss opp i storbondesenga sammen når vi var alene og kameraene var borte. Storbondesenga er jo ganske myk og god, så hun kan nok ha hoppet over, sier Karterud, som legger til:

- Men nei, vi hadde ikke sex på «Farmen».

Delte hytte etter «Farmen»

- Hva var det første dere gjorde da dere kom ut fra gården?

- Det første vi gjorde var å dra i matbutikken for å kjøpe godteri. Favorittgodisen vi hadde snakket så mye om inne på gården.

Etter det bestemte de to seg for å fortsette «samboerskapet» i noen ekstra dager, røper Karterud.

- Vi hadde jo sovet sammen oppe på storbondeloftet, så da var det helt naturlig at vi delte ei hytte etterpå, vi hadde bodd oppå hverandre i over ti uker, og det ville vært rart om jeg ikke skulle delt hytte med Björk da. Etterpå ble vi flyttet til hotell i påvente av at finalen skulle ta til.

ROMANTIKKEN BLOMSTRER: De to «Farmen»-deltakerne var ute på romantisk date i helga, og ser ut til å ha det minst like bra som inne på gården. Foto: Bent Are Sigvaldsen / Se og Hør
ROMANTIKKEN BLOMSTRER: De to «Farmen»-deltakerne var ute på romantisk date i helga, og ser ut til å ha det minst like bra som inne på gården. Foto: Bent Are Sigvaldsen / Se og Hør Vis mer

Overfor Dagbladet røper «Farmen»-Mattis at det var finnmarkjentas holdning og humor til det meste som gjorde at han lot seg sjarmere. Motsatt vei var det synet på livet og sulten etter gode opplevelser som utpekte seg.

- Innstillingen hans og hans åpenhet og ærlighet. Det å sette pris på det man har. Så er vi begge lykkelige single, og da er det kanskje naturlig at det tok litt tid før dette utviklet seg. Når det i utgangspunktet er litt utenkelig med mer enn et vennskap, forteller Atladóttir.

Tidligere tirsdag røpet de overfor Dagbladet at de ikke anser seg selv som kjærester ennå, at de tar det rolig og ikke stresser med noe.

SNIPP, SNAPP, SNUTE: Björk og Mattis måtte blant annet igjennom en matlagingskonkurranse tirsdag. Det gikk ikke akkurat veien. Foto: Anton Soggiu / TV 2
SNIPP, SNAPP, SNUTE: Björk og Mattis måtte blant annet igjennom en matlagingskonkurranse tirsdag. Det gikk ikke akkurat veien. Foto: Anton Soggiu / TV 2 Vis mer

- Ekstremt barnslig

- Mattis er fem år yngre enn deg. Liker du yngre menn, Björk?

- Det der har jeg faktisk tenkt masse på. Der inne blir man i helt annen grad kjent med personene, mens her ute ville jeg fort ha dømt ham for alderen. Selvsagt har vi begge tenkt på det, men når man klikker veldig godt personlighetsmessig - hvorfor skal alder da være en hindring? Sier Farmen-deltakeren, som ikke klarer unngå å sende et lite stikk til sin «partner».

«FARMEN»: Det kan se ut som det har oppstått søt musikk mellom Björk Valnes Atladóttir og Mattis Veine Karterud inne på Farmen-gården. Video: TV 2 Vis mer

- Han kan være ekstremt barnslig, som er dritirriterende. Men vi har jo samme barnslige humor, akkurat det skal jeg ikke legge skjul på, humrer hun overfor Dagbladet.