FALT I FJELLET: Fjorårets «Farmen»-deltaker Stine Hartmann forteller at hun hadde et skummelt fall i fjellet på tur med to venner. Foto: Alex Iversen / TV 2
FALT I FJELLET: Fjorårets «Farmen»-deltaker Stine Hartmann forteller at hun hadde et skummelt fall i fjellet på tur med to venner. Foto: Alex Iversen / TV 2Vis mer

­

«Farmen»-profil i dramatisk fallulykke: - Jeg glapp fullstendig taket

Det ble en skummel affære da «Farmen»-profilen skled ned en fjellskrent.

(Dagbladet): Den energiske «Farmen»-deltakeren Stine Hartmann (31) har i tida etter gårdsoppholdet gått mye tur i skog og mark.

I midten av juli gikk det imidlertid svært galt under en fjelltur til Besshø.

bloggen sin skriver Stine at hun og turfølget, som besto av to venner som tilfeldigvis også er Røde Kors-medarbeidere, brukte ti timer på hele fjellturen.

Det var på vei ned til Memurubu, som ligger øst i Jotunheimen, der gjengen skulle overnatte, at det gikk galt.

«Nedstigningen var i det bratteste laget, og på grunn av glatte, små stener måtte vi hele tiden vurdere hvorvidt vi skulle snu og finne et nytt sted å komme oss ned fra fjellet på. Men før vi i det hele tatt fikk vurdert en ny vei, sklei jeg ned fjellskrenten. Jeg glapp fullstendig taket, og kroppen min raste ned de våte stenene med en enorm fart.», skriver Hartmann på bloggen, og fortsetter:

FRILUFTSMENNESKE: «Farmen»-deltakeren er glad i å holde seg aktiv. Foto: Privat
FRILUFTSMENNESKE: «Farmen»-deltakeren er glad i å holde seg aktiv. Foto: Privat Vis mer

«Jeg var livredd og skjønte ikke helt hva som foregikk før jeg kjente beina mine smalt mot en stenkant. Hodet stoppet opp i et sekund og jeg kjente på en enorm smerte i hele kroppen, før jeg ropte tilbake til Annika at det gikk bra, til tross for at beina og ribbeina kjentes mørbanka ut.»

Saken fortsetter under bildet.

BRATT: På bloggen sin skriver Hartmann at hun falt til venstre for snøen på bildet. Foto: Privat
BRATT: På bloggen sin skriver Hartmann at hun falt til venstre for snøen på bildet. Foto: Privat Vis mer

Satt fast i over en time

Til Dagbladet forteller Hartmann at hun prøvde å klatre opp, men at hun i forsøket bare skled videre ned. Da fikk hun panikk.

- Jeg hadde mye adrenalin i kroppen, og begynte å klatre oppover ganske raskt. Da begynte jeg å hyperventilere, men de andre fikk roet meg ned, forteller hun.

- Jeg tenkte jo det mest dramatiske. Jeg tenkte: «Skal jeg dø nå?», og så: «Må vi ringe luftambulansen?».

SKAL PÅ TUR IGJEN: Hartmann forteller at hun lader opp til ny fjelltur. Foto: Espen Solli, TV 2
SKAL PÅ TUR IGJEN: Hartmann forteller at hun lader opp til ny fjelltur. Foto: Espen Solli, TV 2 Vis mer

Det virket lenge umulig å ta seg opp eller ned, forklarer Hartmann, men etter noe om og men fant de en løsning. Det var heldigvis ikke behov for å ringe etter hjelp. Etter over en time kom 31-åringen seg til de andre, og de kunne fortsette ned til hytta. Men det var ikke over der.

- De fem timene ned var ganske vonde, fordi vi fortsatte i ulendt terreng og jeg hadde en vond fot. Det meste var steinrøys, og da visste jeg ikke om jeg kom til å falle igjen.

Vanligvis ville veien ned tatt to timer, men Hartmann og turfølget brukte altså over fem. Til slutt kom de seg til hytta i Memurubu - der hun falt om og brast i gråt.

På bloggen beskriver «Farmen»-profilen at kalde kjøttkaker i størknet saus smakte «helt utsøkt» etter den dramatiske turen.

Saken fortsetter under bildet.

SLAPPET AV: Stine Hartmann tok det helt med ro da hun og turfølget kom ned til hytta. Foto: Privat
SLAPPET AV: Stine Hartmann tok det helt med ro da hun og turfølget kom ned til hytta. Foto: Privat Vis mer

«Siden beina var mørbanka, venstre ribbein skrek brudd og venstre rumpeballe lå an til å ligne på Kim Kardashian sin, lå jeg faktisk på gulvet og inntok maten», skriver 31-åringen.

Skal på ny fjelltur

Selv om fallet var dramatisk og etterdønningene fremdeles sitter i, er den tidligere «Farmen»-deltakeren langt ifra ferdig med å gå i fjellet.

- Jeg var i fjellet i tre dager til og så kom jeg meg på legevakten for å få medisiner. Jeg roet meg til slutt ned og dro til Oslo, forteller Stine.

Fallet tar hun som en lekse.

- Jeg merket veldig godt at jeg ikke er fjellvant og derfor taklet det veldig annerledes enn de som er det.

- Ga legevakten deg lov til å gå videre i fjellet?

- Nei, de sa jeg skulle slappe av, men det er jeg dårlig på, sier hun.

Stine Hartmann har tidligere jobbet i Aller Media og Dagbladet.