Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Farmen» 2017:

«Farmen»-Vidar brøt sammen etter tv-exit: - Taklet det forferdelig dårlig

Følelsene tok overhånd for sørlendingen.

RØYK UT: Sørlendingen Vidar Helseth (38) er den tredje deltakeren som forlater årets «Farmen». Det ble en følelsesladd affære. Foto: Alex Iversen / TV 2
RØYK UT: Sørlendingen Vidar Helseth (38) er den tredje deltakeren som forlater årets «Farmen». Det ble en følelsesladd affære. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble med to «Farmen»-uker for barnehageonkelen Vidar Helseth (38). Etter å ha møtt en komplett uslåelig Halvor Sveen (47) til sleggekamp i kveldens episode, måtte sørlendingen innse at gårdseventyret brått var over.

TV-exiten ble imidlertid en langt mer tårevåt affære enn planlagt for Helseth.

Etter å ha tatt farvel med de andre deltakerne på gården, og beveget seg bort til kamera for å oppsummere sitt realityopphold, tar følelsene fullstendig overhånd for tobarnsfaren.

KNUST: Vidar Helseth hadde ikke sjangs til å ta igjen motstanderen Halvor Sveen i kveldens sleggekonkurranse. Sveen satte for øvrig ny rekord i tvekampgreinen, med 40 sekunder. - Jeg har aldri vært et konkurransemenneske, sier Helseth. Foto: Alex Iversen / TV 2
KNUST: Vidar Helseth hadde ikke sjangs til å ta igjen motstanderen Halvor Sveen i kveldens sleggekonkurranse. Sveen satte for øvrig ny rekord i tvekampgreinen, med 40 sekunder. - Jeg har aldri vært et konkurransemenneske, sier Helseth. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Sliter med samvittighet

- Jeg var utrolig lei meg på grunn av et valg jeg hadde gjort inne på gården, og sleit med dårlig samvittighet. Det var også veldig merkelig å innse at alt var over, for jeg hadde hatt det så fint på gården. Jeg taklet det forferdelig dårlig, forteller Heltseth til Dagbladet.

I promoklippet til morgendagens episode kommer det fram at 38-åringen ikke bare har lovet å utpeke tvekampmotstander Halvor Sveen til den neste storbonden, men også meddeltaker Camilla Cox Barfot (31). I «Farmen»-universet får alltid deltakeren som reiser hjem muligheten til å velge hvem som skal lede neste ukesoppdrag.

At Helseth lovet noe han ikke klarte å holde, siden bare én kan bli storbonde, plager ham ennå.

- Det er veldig ulikt meg, og jeg har tenkt på det hver dag siden jeg kom ut, erkjenner sørlendingen, som videre forklarer at han ikke var helt forberedt på egen reaksjon:

- Det ble litt tårer, ja. Jeg tror det bare ble litt mye akkurat da, sier han.

- Kommer dårlig ut på tv

Etter at Helseth returnerte til 2017, har han fulgt sitt eget gårdsopphold på tv. Overfor Dagbladet påpeker realitydeltakeren at han ofte har slitt med å kjenne seg selv igjen på tv.

- Profilen min er veldig anonym, og jeg har fått spørsmål fra familiemedlemmer om jeg sover hele dagen, når jeg egentlig var blant dem som alltid sto opp først. Det er ganske synd, og jeg synes selv at jeg blir ganske dårlig framstilt. Jeg er en person med ekstremt mye på hjertet, og hadde håpet at mye skulle komme fram på tv. I stedet framstår jeg som en ganske lavmælt fyr, sier 38-åringen.

Sørlendingen understreker at han er innforstått med at tv-bildene klippes til, og bærer ikke nag overfor TV 2.

- Det blir som det blir, og man skal være dum for å klage. Jeg var ikke den som ropte høyest der inne, og tok aldri ordet fra noen. Jeg antar at det hadde blitt annerledes hvis jeg ikke hadde røket ut så tidlig, at jeg hadde krevd min plass litt seinere i programmet, sier han.

Dagbladet har vært i kontakt med TV 2, som ikke har noe å tilføye i saken.

FARMEN 2017: Programleder Gaute Grøtta Grav viser Dagbladet rundt på årets «Farmen»-gård. Video: Miriam Bakkejord / Dagbladet Vis mer Vis mer

Angrer ikke

Selv om 38-åringen kjenner på at det muligens ble mye strev for et relativt kort tv-opphold, med tanke på å få opp kabalen på hjemmebane i forkant, angrer han ikke på deltakelsen.

- Det var definitivt verdt det. «Farmen» har vært tidenes drøm, og jeg elsket å leve i fraværet av det moderne Norge. Jeg har truffet mange mennesker som jeg er blitt utrolig glad i, og verdsatte hver eneste dag, sier han.

Helseth er den tredje deltakeren som forlater årets «Farmen», etter at finnmarkingen Line Suomalainen (55) ble sendt hjem forrige søndag.

Dagen etterpå valgte oslojenta Thale Myhre (24) å trekke seg brått fra programmet grunnet sykdom.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!