Halvor Sveen:

«Farmen»-vinner i hardt vær

Kreves for 130 000 kroner.

BRÅK: Halvor Sveen la i mars ut et innlegg på Facebook der han gikk hardt ut mot et tv-program og en navngitt person. Nå vil fornærmede ha erstatning. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BRÅK: Halvor Sveen la i mars ut et innlegg på Facebook der han gikk hardt ut mot et tv-program og en navngitt person. Nå vil fornærmede ha erstatning. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I desember 2017 stakk hedmarkingen Halvor Sveen (50) av med seieren i «Farmen» på TV 2, og siden har han holdt seg i rampelyset av forskjellige grunner. Det er ikke kjendiseri som har holdt ham i spaltene, men hans kontroversielle synspunkter i blant annet rovdyrdebatten.

Han har valgt å være åpen om at han i 2010 ble dømt for å ha felt en bjørn, noe han fikk 36 dager betinget fengsel og 7000 kroner i bot for. I tillegg ble han ilagt et fem år langt forbud mot å jakte.

Sveen er også for felling av ulv, noe han har gjort tydelig i intervjuer, på tv og på røde løpere opp gjennom åra. Realityprofilens meninger er en av grunnene til at han nå står i en erstatningssak - der han kreves for 130 000 kroner.

- Framsettes beskyldninger

NRK var først ute med å omtale saken, som bunner i et Facebook-innlegg Sveen skrev i våres. Sveen skriver kritisk om en episode av programmet «Insider Fem» som tok for seg rovdyrdebatten. Det var derfor naturlig for produksjonen å prate med «Farmen»-vinneren, som delte sine synspunkter med seerne.

Han var derimot kritisk til enkelte av elementene episoden viste. Det ble på skjermen påstått at det foregikk forgiftning av kuer, som ble brukt som åte i ulvesonen. Dette var Sveen kritisk til. Samtidig kom han med påstander en person opplever som ærekrenkende. Av den grunn har Sveen fått et brev i postkassa, med krav om oppreisning på 130 000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer