DØD: Musikeren Fats Domino (89) døde i dag i New Orleans, omringet av familie og venner. Foto: NTB Scanpix.
DØD: Musikeren Fats Domino (89) døde i dag i New Orleans, omringet av familie og venner. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Fats Domino (89) er død

Den legendariske musikeren døde omgitt av familie og venner.

(Dagbladet): Den legendariske musikeren og låtskriveren Fats Domino (89) er død, det melder nettstedet TMZ.

LEGENDE: Fats Domino er blant de viktigste bidragsyterne innen rock og pop. Foto: NTB Scanpix.
LEGENDE: Fats Domino er blant de viktigste bidragsyterne innen rock og pop. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Ifølge hans datter døde Fats Domino, hvis egentlige navn er Antoine Domino, i New Orleans omgitt av sin familie og nærmeste venner.

Domino regnes som en av de viktigste bidragsyterne for utviklingen av musikksjangerne rock og pop, men var også viktig innen andre sjangre som bluegrass og ska.

Domino er kjent for sanger som «Blueberry Hill», «Ain't That a Shame» og «I'm Walkin». Flere store artister har også gjort coverlåter av flere av hans slagere, blant annet John Lennon og Paul McCartney.

Han har gjennom tidene solgt mer enn 110 millioner album på verdensbasis, og mottok prisen «Grammy Lifetime Acheivement» i 1987. I 1986 var han blant de første som ble innlemmet i Rockens æresgalleri «Rock and Roll Hall of Fame» i Cleveland, og i 2003 fikk han også sin plass i «Blues Hall of Fame» i Memphis.

I tillegg har rockelegenden en stjerne på Hollywood Walk of Fame.

Ble meldt savnet

Rockelegenden ble i 2005 meldt savnet etter at orkanen Katarina herjet i New Orleans. Domino skal ha valgt å bli i hjemmet sammen med kona Rosemary og datteren Karen, grunnet konas dårlige helse.

Seinere samme dag ble det kjent at musikeren hadde blitt reddet av et redningshelikopter, men at familien mistet alle sine eiendeler i orkanen.

SUKSESSRIK: Domino var i 1986 blant de første som ble innlemmet i «Rock and Roll Hall of Fame». Dette bildet er tatt i 1956, året han gjorde stor suksess med låten «Blueberry Hill». Foto: NTB Scanpix.
SUKSESSRIK: Domino var i 1986 blant de første som ble innlemmet i «Rock and Roll Hall of Fame». Dette bildet er tatt i 1956, året han gjorde stor suksess med låten «Blueberry Hill». Foto: NTB Scanpix. Vis mer