«Farmen»-Halvor Sveen:

Fått inn over 50 000 kroner

Den tidligere «Farmen»-vinneren har fått hjelp fra «hele» landet for å dekke utgiftene etter ulvejakt.

STÅR PÅ: Halvor Sveen er rørt av all støtten han har mottatt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
STÅR PÅ: Halvor Sveen er rørt av all støtten han har mottatt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Publisert

I 2017 stakk hedmarkingen Halvor Sveen (49) av med seieren i den 13. utgaven «Farmen» på TV 2.

Sveen er glad i jakt, og har vært åpen om at han i 2010 ble dømt for å ha felt en bjørn, noe han fikk 36 dager betinget fengsel og 7000 kroner i bot for. I tillegg ble han ilagt et fem år langt forbud mot å jakte.

Nå er imidlertid «Farmen»-vinneren tilbake i de dype skoger, og hjelper blant annet til med lisensjakt på ulv.

ULV: «Farmen»-vinner og ulvemotstander, Halvor Sveen, snakker ut etter at en død ulv ble sparket i hodet av jegeren. Video: Insider / Elias Zahl-Pettersen Vis mer

Ringsaker Blad kan fortelle at folk fra over «hele» landet har sendt penger, for å hjelpe Sveen og de andre ulvejegerne.

Pengestøtten kommer etter at «Farmen»-profilen og en til dro ut for å brøyte et strekning på 15-16 kilometer, slik at ulvejegerne kunne fortsette arbeidet med å spore ulvene de hadde fått ferten av.

Sveen anslår at det gikk med drøye 200 liter drivstoff for å få veien inn i området åpen.

- Drivstoff er en heftig kostnad. Utgiftene med diesel var det jeg og broder'n som dekket av egen lomme, forteller han til Ringsaker Blad.

TÅREVÅTT: Det er duket for den årlige «Farmen»-slakten, og heller ikke i år klarer deltakerne å holde tårene inne. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

Søndag opprettet Ytre Rendal jakt- og fiskeforening en Spleis for å vise sin støtte til innsatsen som er lagt ned, og for å dekke drivstoffutgiftene som følger med arbeidet.

Spleisen hadde som mål å samle inn 50 000 kroner. Etter bare 23 timer var målet nådd.

- Dette er jo faktisk helt enormt. Det har kommet inn bidrag fra folk over hele landet. Det viser et sterkt engasjement for jobben vi gjør, mener han.

Tirsdag kveld har Spleisen samlet inn nærmere 68 000 kroner.

Det er ingen hemmelighet at Sveen er for felling av ulv. Det har han vært tydelig på i blant annet intervjuer på tv og på røde løpere opp gjennom åra.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer