«Julekjappis» med Astrid Uhrenholdt Jacobsen:

- Favoritten i jula er brødskive

For den tidligere langrennsløperen blir jula tilbrakt på Lillehammer sykehus.

DELER ÅPENHJERTIG: Astrid Uhrenholdt Jacobsen forteller om sine verste og beste juleminner, og mye, mye mer. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
DELER ÅPENHJERTIG: Astrid Uhrenholdt Jacobsen forteller om sine verste og beste juleminner, og mye, mye mer. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gjennom desember tar Dagbladets kjendisredaksjon en prat med flere av Norges kjente og kjære kjendiser i spalten «Julekjappis». Her får de spørsmål om alt fra nyttårsforsett til verste julegave.

Én av dem som har valgt å hjelpe Dagbladet med å spre julestemning til det norske folk er Astrid Uhrenholdt Jacobsen (36).

Under premierefesten til «Mesternes mester» forteller hun blant annet at julen i år går til å jobbe på barneavdelingen på Lillehammer sykehus.

HEI HÅ: Nå er det jul igjen, snart, og absolutt overmoden tid for ulike versjoner av kjente og kjære juleslagere. Linni Meisters «All I Want for Christmas Is You» falt ikke i god jord hos Dagbladets musikkanmelder. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

- Prøver å være fornuftig

- Det er tøft økonomisk for mange nå. Hvordan påvirker det årets feiring?

- Jeg prøver å være litt fornuftig på det hvert år egentlig.

For 36-åringen er hennes beste juleminner når hun er hjemme hos foreldrene sine og har ansvaret for grøten.

GENIALT TRIKS: Noe veldig mange kan kjenne seg igjen i er at strømpebuksa rakner så fort du ser på den. Men visste du at det finnes et triks som du absolutt bør gjøre før du tar den på? Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Programleder: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

- Og ditt verste juleminne?

- Det må være den jula da jeg var i Davos før Tour de Ski. Jeg var alene på et kjipt singelrom på hotellet. Farmor døde tidlig i romjula også var jeg der i Sveits alene. Det føltes ut som at jeg var så langt unna familien.

- Hva er din særeste juletradisjon?

- Jeg vet ikke hvor sært det er, jeg. Men jeg er ikke så glad i julemat. Mamma er dansk så jeg har ikke vokst opp med sånn tradisjonell norsk julemat. Jeg spiser torsk til jul. Min favoritting i jula er brødskive med brie og klementin.

HER SKAL DE BO: De nye «Torpet kjendis»-deltakerne Aleksander Sæterstøl, Dora Thorhallsdottir og Vebjørn Selbekk viser frem «Torpet»-hytta, og denne gangen er det en helt spesiell tematikk. Video: Andreas Fadum / Bjørn Ekker Vis mer

For Jacobsen er det spesielt én julegave som peker seg ut som favoritt.

- Jeg husker da jeg fikk nye langrennsski. Da var jeg elleve år, tror jeg. Jeg fikk noe som ikke var arvet. Da var jeg helt sjokkert. Jeg hadde brukt arvede ski i alle år, så det å få egne - det var helt sykt.

For mange er det kanskje viktig med en julefilm eller to for å komme i stemning, men slik er ikke tilfellet for Jacobsen.

- Jeg har ikke vokst opp med å se på TV i jula. I barndommen min så vi aldri på TV, så det er liksom ikke noe jeg absolutt må se. Jeg har aldri sett «Tre nøtter til Askepott» for eksempel.

Snø og minusgrader har ført til skikkelig holkeføre enkelte steder i Sverige. Video: Florjan Rekas / Flori Travel. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer

- Når var du sist lykkelig og når var du sist trist?

- I går! Jeg har vært i Nord-Norge med kjæresten og besøkt familie, og vi hadde en helt utrolig fin naturopplevelse og tid sammen med henne.

- Sist jeg var trist var vel noen uker siden. Da var det et år siden den gamle treneren min døde. På disse årsdagene så får jeg en sånn «down», men det er jo egentlig en del av livet.