NY KJÆRESTE: John Fredriksen har funnet lykken med 27 år yngre Maryam Mohaghegh, og skal feire jul med henne i London. Her er han fotografert i en annen anledning sammen med døtrene Cecilie og Kathrine. Foto: Espen Solli
NY KJÆRESTE: John Fredriksen har funnet lykken med 27 år yngre Maryam Mohaghegh, og skal feire jul med henne i London. Her er han fotografert i en annen anledning sammen med døtrene Cecilie og Kathrine. Foto: Espen Solli Vis mer

John Fredriksen

Feirer jul med 27 år yngre kjæreste

John Fredriksen forlater Norge på julekvelden for første gang på over 50 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Julefreden er i ferd med å senke seg over hele landet, og for en av landets desidert rikeste menn blir det i år en litt annerledes feiring enn hva han har vært vant med. Shippingmilliardær John Fredriksen, som ifølge Kapital er god for 113 milliarder kroner, trenger nok ikke stresse over om han har råd til alle julegavene eller om det er nok mat til alle under årets spesielle feiring.

Ifølge Finansavisen, gjengitt av Hegnar, skal han nemlig feire i London for første gang på 50 år. Det er ikke helt uten grunn. Ovennevnte avis kan nemlig avsløre at 74-åringen har fått seg kjæreste i den engelske hovedstaden. Forrige uke var hun i Oslo, da Fredriksen arrangerte sin berømte julelunsj på Theatercaféen i Oslo.

Lunsjen kan sies å være stedet i Norge med høyest tetthet av milliardærer, for Fredriksen sparer ikke på kruttet når han inviterer sin mektige omgangskrets til et hyggelig måltid. Ved hans side satt iranskfødte Maryam Mohaghegh (47), som han nå er i et forhold med.

- Vi traff hverandre i oktober i fjor, sier hun til Finansavisen fredag

Ingen flytteplaner

Duoen begynte å tilbringe mer tid sammen, særlig i helgene, og fant etter hvert ut av at det skulle bli de to. Avisa skriver at hun de siste ukene har vært i Norge for å delta på en rekke arrangementer i Fredriksen-gruppen sin regi.

LYKKELIG: John Fredriksen har funnet kjærligheten med 47 år gamle Maryam Mohaghegh, som han lot seg fotografere sammen med på den tradisjonelle julelunsjen. Faksimile: Finansavisen
LYKKELIG: John Fredriksen har funnet kjærligheten med 47 år gamle Maryam Mohaghegh, som han lot seg fotografere sammen med på den tradisjonelle julelunsjen. Faksimile: Finansavisen Vis mer

Hun har imidlertid ingen planer om å bytte ut London med Oslo med det aller første, og forteller at flytteplaner for tida er ikke-eksisterende.

Hun ankom julelunsjen sammen med Fredriksens datter Cecilie. Av enkelte medier ble hun da omtalt som «en venninne» av Cecilie Fredriksen (35). Hennes tvillingsøster Kathrine ankom sammen med noen andre. Det er høyst uvanlig, med tanke på at de to damene ofte har vært som erteris å regne på fotoseanser og røde løpere tidligere.

Hvorvidt Mohaghegh utvider duoen til en trio, er foreløpig ikke kjent. Hun er nærmere døtrene i alder enn kjæresten, men aldersforskjellen virker ikke å plage den norske milliardæren.

- Vi har det fint sammen, sier Fredriksen om sin nye kjæreste.

NY KJÆRESTE: John Fredriksen viste fram sin nye kjæreste under julelunsjen på Theatercafeen tidligere denne uka. Foto: NTB scanpix
NY KJÆRESTE: John Fredriksen viste fram sin nye kjæreste under julelunsjen på Theatercafeen tidligere denne uka. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det blir utvilsomt en hyggelig jul for Fredriksen-klanen i år. I samme intervju kan han, som nevnt, avsløre at de skal feire jul i London. De siste 50 åra har de feiret hos hans søster Gerd i Asker, men etter at deres far Gunnar døde i mai - over 100 år gammel - har de bestemt seg for å endre på tradisjonene.

Fredriksen og døtrene eier flere boliger i Chelsea i London, som de har slått sammen. Herskapshuset The Old Rectory kjøpte han i 2001, og siden har andre familiemedlemmer kjøpt opp eiendom vegg i vegg. E24 anslo i 2012 at hele komplekset kunne ha en verdi på opp mot to milliarder kroner. Det er her de skal feire jul i år.

- Det vil si, julaften skal vi være hjemme hos Kathrine. Hun bor jo i nabohuset, sier Fredriksen til Finansavisen, og tilføyer at de i år skal spise kalkun.

Mistet kona

John Fredriksen var tidligere gift med Inger Astrup Fredriksen. De to traff hverandre i 1973, og giftet seg i Paris litt seinere. Hun var utdannet tannlege, og var i slekt med maleren Nikolai Astrup. Hun eide flere eksklusive eiendommer rundt om i Norge, og hadde en kunstsamling til en verdi av flere titalls millioner kroner.

I 1983 fikk de tvillingjentene Cecilie og Kathrine, som i dag er 35 år gamle.

I 2006 døde Inger Astrup Fredriksen, etter å ha vært kreftsyk siden 1998.

- Hun har vært inn og ut av sykehus i store deler av verden. Vi kan ikke planlegge noe, men tar alt på sparket, en dag av gangen. Det er viktig å innstille seg på at sånn skal det være. Men det preger meg, du får fokus på viktigere ting i livet, sa han i et intervju med VG i 2004.

Siden det tragiske dødsfallet har John Fredriksen vært i en rekke offentlige forhold. Han har tidligere vært sammen med Marianne Boije, som var daglig leder av Christian Ringnes' småflaskemuseum i sin tid. I 2012 ble det kjent at han hadde havnet i et forhold med den 25 år yngre galopptreneren Cathrine Erichsen. I 2015 gikk de to fra hverandre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer