Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Slik feirer kjendisene påske:

Feirer med reise, godtenasking og hyttekos

Fjell eller by, skitur eller peiskos? Slik skal norske profiler slappe av i påsken.

HYGGE: Triana Iglesias, brødrene Ylvisåker og Ingrid Gjessing Linhave er blant nordmennene som skal bruke påsken på å slappe av, dog med vidt forskjellige tradisjoner. Foto: Dagbladet, NTB scanpix
HYGGE: Triana Iglesias, brødrene Ylvisåker og Ingrid Gjessing Linhave er blant nordmennene som skal bruke påsken på å slappe av, dog med vidt forskjellige tradisjoner. Foto: Dagbladet, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Påskeferien er godt i gang for det norske folk, og i likhet med andre festligheter har de fleste nordmenn en klar formening om hvordan både ferien og feiringen bør utspille seg.

Vi har tatt en prat med et knippe norske kjendiser om nettopp deres påsketradisjoner, og flere kan avsløre at de både har store forventninger til hva som er i egget, og hvor det skal ferieres.

Gelatinfritt godteri

En som skal dele påskeferien sin mellom to land i Norden, er TV3-profil og tidligere glamourmodell Triana Iglesias (36). Hun forteller til Dagbladet at hun reiser til Finland etter noen dagers feiring i Oslo, for å være med forloveden Mikael Gabriel.

TIL FINLAND: Triana Iglesias skal tilbringe påsken sammen med forloveden i Finland. Det blir neppe noen skitur på de to. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TIL FINLAND: Triana Iglesias skal tilbringe påsken sammen med forloveden i Finland. Det blir neppe noen skitur på de to. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Jeg skal slappe av, så det blir todelt ferie i år. Jeg har egentlig ingen påsketradisjoner, men jeg får fortsatt egg av mamma. Jeg er jo 36 år, så det er ingen selvfølge, sier hun og fortsetter:

- Hun har begynt å fylle det med gelatinfritt godteri, siden jeg ikke spiser kjøtt. Det synes jeg er veldig hyggelig, forteller hun.

Iglesias tror ikke det er noen særlig forskjell mellom norsk og finsk påske, og sier at den største forskjellen egentlig er at Finland er mye flatere enn Norge. Selv er hun ingen skientusiast.

- Jeg går ikke på ski, men jeg elsker snø. Jeg kan heller gå en tur, forteller hun.

Fikk ikke egg

Komiker og «Gullruten»-aktuelle Sigrid Bonde Tusvik forteller at hun heller ikke har noen særlige tradisjoner. Hun skal feire med familien på Nordstrand i Oslo.

- Jeg er veldig dårlig på dette med tradisjoner. Kanskje jeg må lage egg til ungene, hva tror du? spør hun retorisk.

Hun fikk ikke egg som liten, og forteller at de kompenserte ved å heller spise store mengder godteri og sjokolade gjennom hele påsken. Hun håper årets høytid blir hyggelig.

INGEN TRADISJONER: Sigrid Bonde Tusvik forteller at hun historisk sett ikke har hatt så mange påsketradisjoner, men undrer over om hun skal kjøpe egg til ungene i år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
INGEN TRADISJONER: Sigrid Bonde Tusvik forteller at hun historisk sett ikke har hatt så mange påsketradisjoner, men undrer over om hun skal kjøpe egg til ungene i år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg tenker at jeg kanskje skal prøve å samle en gjeng, med unger og alt, til en middag. Det hadde vært festlig, sier hun.

Har gitt opp langrenn

NRK-profil Line Elvsåshagen, nylig sett i omdiskuterte «Line fikser kroppen», skal bruke påsken på jobb. Hun skal likevel ta seg tid til å puste mellom slagene.

- Når jeg ikke jobber, skal jeg ligge på sofaen og spille Playstation. Jeg pleier å være på fjellet, men slik ble det ikke i år, forteller hun.

Åra hun og familien har reist på fjellet, pleier hun ofte å bure seg inne i varmen. Skiløping har hun gitt opp.

JOBBPÅSKE: Programleder Line Elvsåshagen blir i Oslo i år, men pleier å tilbringe påsken på fjellet. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
JOBBPÅSKE: Programleder Line Elvsåshagen blir i Oslo i år, men pleier å tilbringe påsken på fjellet. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Vis mer

- Pappa er så utrolig rask på ski, og det som skjer da er at jeg aldri får noe pause. Han må stå og vente på meg, så jeg har gitt det litt opp, flirer hun.

Påskeegg er et must i påsken, også for Elvsåshagen. Hun forteller at hun enkelte ganger må minne foreldrene sine på at hun forventer det, og håper hvert år på at det er stappet til randen med sjokolade og surt smågodt.

Stjeler fra barna

Også Solveig Kloppen (46), som i disse dager aktuell med nok en sesong av suksesserien «En kveld hos Kloppen», avslører at hun i likhet med Elvsåshagen er stor fan av påskeegg, og at hun kan gå så langt at hun rapper godis fra barna.

SJOKOGLAD: Solveig Kloppen forteller at hun er glad i påske, og at godteriet trolig er favorittmomentet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SJOKOGLAD: Solveig Kloppen forteller at hun er glad i påske, og at godteriet trolig er favorittmomentet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- Jeg må ha sjokolade i mitt egg, helst melkesjokolade. Eller, det må jeg ikke ha bare i påskeegget, det må jeg ha hver dag. Vi kan faktisk ikke ha sjokolade hjemme, for da forsvinner det, også fra barna.

Kloppen og familien har delt opp ferien i to i år, og skal tilbringe ferien både på Mylla og på Vestlandet. Den sprudlende programlederen innrømmer at de nå har sett seg nødt til å dele ferien i to.

- Det er en evig diskusjon i min familie. Jeg vil veldig gjerne si farvel til vinteren i påsken, mens mannen min gjerne vil hilse våren velkommen, så nå har vi delt oss på midten for å få til begge deler. Sjø og snø, sier hun lattermildt.

Minner

Vanligvis feirer 46-åringen og familien blant annet påskeaften hjemme hos sin gode venn og tv-profil Ingrid Gjessing Linhave (40), men i år blir det ikke sånn, da de skal bort.

Kloppen husker godt påsken som barn, og trekker fram tiden på hytta som et godt minne.

- Da jeg var liten hadde vi hytte i Gausdal, hvor vi hadde en svart-hvitt-tv. Hver kveld satt vi inne på det ene soverommet hvor det nesten ikke var mulig å få inn kanaler, men hvor hele familien rigget seg sammen og så på påskekrim.

Det er derimot ikke vanskelig for programlederen å trekke fram et mindre hyggelig minne og hun innrømmer at været spilte en rolle.

- Det verste er de påskene hvor man tenker at man skal betale 20 000 for å komme seg til fjells, også er det regn fra palmesøndag til første påskedag. Det er kjedelig, forteller hun til Dagbladet.

Party-påske

Paret bak suksessbloggen Pilotfrue, Julianne og Ulrik Nygård, forteller at de skal opp på fjellet i påsken. I år blir det derimot en annen tilværelse for de to, nå som Julianne går gravid med parets første barn.

- Vanligvis er afterski en tradisjon for oss, men vi får se hvordan det blir denne gangen. Jeg skal jo ikke sperre han inne på hytta, han må få kose seg med kompisene sine, sier Julianne.

ANNERLEDES: Det blir ingen høy champagneføring for bloggparet i år, nå som de venter sitt første barn. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ANNERLEDES: Det blir ingen høy champagneføring for bloggparet i år, nå som de venter sitt første barn. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Men man skal ikke se bort fra at Julianne blir med en liten tur, selv om hun ikke kan drikke. Hun har et stort pågangsmot, skyter Ulrik inn fra siden.

Feirer hver for seg

Mye later til at brødrene Ylvisåker, Bård og Vegard, har tilbrakt mange påskeferier sammen da de var barn, men at de har fått egne tradisjoner i voksen alder.

- Jeg skal på hytta til mine foreldre. Det skifter vi på å gjøre, så i år får ikke Bård være med. Den er litt for liten den hytta, så da blir det sånn, sier Vegard.

BYTTER PÅ: Brødrene har en felles hytte, som foreldrene eier. I år er det Vegard som får reise opp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
BYTTER PÅ: Brødrene har en felles hytte, som foreldrene eier. I år er det Vegard som får reise opp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Videre avslører han familiens tradisjoner på hytta, hvor de blant annet lager skirenn for barna.

- Det er hyggelig. Jeg vet ikke hva Bård gjør når de er der, men vi arrangerer i alle fall det hver påskeaften, sier Vegard Ylvisåker.

Bård på sin side lurer på om han skal ta en ny vei med familien denne påsken.

- Jeg lurer på om jeg skal leie en bobil for første gang i mitt liv, forteller han lattermildt.

Det kan tilsynelatende virke som om komikerbrødrene har et litt forskjellig forhold til nettopp påsken og påsketradisjoner. I alle fall når det kommer til påskeegg.

- Jeg driter i påskeegg for å være helt ærlig, sier Vegard, før Bård bryter inn:

- Det er ikke feil å fyre opp noe marsipan, og sjokolade med bringebærgelé, da?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!