Leo Ajkic:

Feiret pris med ny kjæreste

Leo Ajkic kom på Se og Hørs Kjendisgalla med ny kjæreste i kveld.

NY KJÆRESTE: Leo Ajkic stakk av med pris søndag kveld. Med seg på festen hadde han sin nye kjæreste. Foto: Andreas Fadum
NY KJÆRESTE: Leo Ajkic stakk av med pris søndag kveld. Med seg på festen hadde han sin nye kjæreste. Foto: Andreas FadumVis mer

GRAND HOTEL (Dagbladet): Under Se og Hørs kjendisgalla søndag kveld ankom Leo Ajkic (34) med ny kjæreste. Etter å ha vunnet pris for årets forbilde, en pris han for øvrig mottok med tårer på scenen, gikk tv-profilen ut for å mingle med andre gjester.

Da viste han også frem sin nye kjæreste, Chiku Msombeli. Overfor Dagbladet kunne paret bekrefte romansen.

- Ja, det stemmer at vi er sammen. Jeg vil helst ikke fortelle noe om hvor lenge vi har vært sammen eller hvor vi møttes, det blir litt for privat i kveld. Men ja, vi har funnet kjærligheten, sier en stolt Ajkic og lener seg mot sin utkårede.

- Jeg er veldig stolt av ham. Det er ikke hver dag kjæresten din får en sånn utmerkelse, sier Msombeli og kysser kjæresten.

Paret sier videre at de skal kose seg i kveld, og utelukker ikke at det blir noen glass med vin og hygge.

- Det er jo litt gøy å få lov til å ta del av denne verdenen. Det er ikke hver dag man får dratt på noe sånn, sier hun til Ajkic.

Dagbladet oppdaterer saken.

DRØMMEMANNEN: Programleder Ida Fladen har en bruker på Tinder, men er ikke særlig aktiv. Hun stresser ikke med å være singel. Reporter: Henriette Eilertsen / Video: Frida Andersen / Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Vant pris

Det var en rørt og beæret Ajkic som i kveld kunne motta prisen fra scenen på Grand Hotel i kveld. Fra scenen sa han blant annet at selv han manglet forbilder som ung.

-Tusen hjertelig takk, jeg har aldri prøvd å være et forbilde for noen, for jeg manglet forbilder selv. Da jeg kom til Norge, så var det ingen som sa at jeg kunne få det til. Jeg ville være det motsatte enn et forbilde, og hvis jeg prøvde å være ekkel på TV, gikk det ut over gruppen min, sa Ajkic fra scenen, og la til:

- Derfor vil jeg være et godt forbilde og gjøre fine ting. Jeg forventer ikke noe av Se og Hør, men tusen takk for prisen. Jeg setter stor pris på det.

I juryens begrunnelse ble det blant annet nevnt at hans engasjement og blikk er rettet mot noe som er større enn seg selv, og dermed bidro til å få andres blikk i samme retning.

Hans ærlige og uredde bidrag til innvandringsdebatten var også nevnt i juryens begrunnelse for å tildele Leo den gjeve prisen:

- Årets forbilde er ærlig og uredd. Vedkommende kom til Norge på flukt fra krig i hjemlandet sitt som 11-åring, og har brukt sin egen bakgrunn i arbeidet med å skape forståelse og økt toleranse hos det norske folk.

- Gjennom sitt arbeid, blant annet gjennom egne TV-programmer, har prisvinneren tilført innvandringsdebatten nye perspektiver- og bidratt til at vi har fått bedre innsikt i flykningers ofte håpløse situasjon, sa priutdelerne fra scenen.

Bosnia-fødte Leo Ajkic har vært tilknyttet NRK siden 2010, og regnes som en av kanalens største profiler.

NETTHETS: Emma Ellingsen er nominert til "Årets influencer" og har vært åpen om det å være født i feil kropp. Reporter: Ruben Pedersen Video: Frida Andersen Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Han er kjent for programmer som «Leo og u-landslaget», «Leos reise» «Typen til» og «Flukt».

I sistnevnte program fulgte Ajkic enkeltmennesker som på hver sin måte var rammet av flyktningkrisen. Programmet skapte stort engasjement, og sørget blant annet også for at Ajkic ble tildelt Fritt Ords honnør-pris.

34-åringens troverdige bidrag til innvandringsdebatten i progammet, og hans positive påvirkning på unge menneskers engasjement var også deler av juryens begrunnelse for å tildele nettopp Ajkic prisen.​

Tv-profilen mistet sin forrige kjæreste i fjor, brått og uventet.