«PewDiePie»:

Felix har tjent 100 millioner på Youtube. Nå vil han slette profilen sin

- Youtube forsøker å ta knekken på kanalen min.

TAKKER FOR SEG: Felix Kjellberg, også kjent som «PewDiePie» er en av verdens mest kjente Youtube-profiler. Her er han avbildet i sammenheng med lanseringen av boka «This book loves you» i 2015. Foto: NTB Scanpix
TAKKER FOR SEG: Felix Kjellberg, også kjent som «PewDiePie» er en av verdens mest kjente Youtube-profiler. Her er han avbildet i sammenheng med lanseringen av boka «This book loves you» i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Med om lag 49,6 millioner følgere, er svenske Felix «PewDiePie» Kjellberg (27) utvilsomt den største stjernen på Youtube.

I fjor slo det amerikanske økonomimagasinet Forbes fast at Kjellberg hadde dratt inn 100 millioner kroner på sine videoer i 2015, noe som også sikrer ham en førsteplass på lista over verdens rikeste Youtube-stjerner.

Denne helga la 27-åringen imidlertid ut en video som har satt en støkk i fansen.

I et klipp på drøye ti minutter hevder Kjellberg at han vil slette profilen sin så fort den når 50 millioner følgere.

- Ta knekken på kanalen

FLYSKREKK: Svært mange mennesker har et snev av flyskrekk. Josh Morgan har mye. På to dager har en million sett hvordan han reagerer når han blir tatt med på luftakrobatikk.Video: Antony L / YouTube Vis mer

27-åringen påstår at Youtube har gjort en rekke endringer i innholdet, slik at videoene han laster opp, ikke havner i visningsfeltet til mottakerne. Dermed har «PewDiePie» angivelig mistet millioner av seertall.

- Youtube forsøker å ta knekken på kanalen min, hevder Kjellberg i videoen, og fortsetter:

- Dere tror sikkert at jeg tuller nå, men jeg har bestemt meg for å slette profilen min. Det er den eneste måten jeg kan forhindre at kanalen min svinner hen.

Ifølge Independent forklarer en talsperson for Youtube at de har fått flere henvendelser fra Youtube-brukere, som mener de nye endringene har hatt en negativ effekt hva gjelder seertall og antall abonnenter.

- Etter en omfattende gjennomgang, finner vi ikke noen uvanlig årsak til at brukerne har opplevd et fall i seertall og abonnenter. Vanligvis opplever kanalene et fall når seerne velger å slutte å abonnere på en profil, eller når Youtube selv fjerner spam-profiler. Sistnevnte eksempel er for å sikre at alle abonnent-tall er korrekte.

- En milepæl

Fansen, mange av dem som har fulgt svensken fra starten i 2010, uttrykker imidlertid stor misnøye.

Forhåpentligvis kan følgerne likevel puste lettet ut. For på tross av at Kjellberg truer med å slette profilen, blir det trolig ikke det siste man får se til ham.

Kjellberg har nemlig planer om å returnere til rampelyset med en helt ny kanal.

- Det vil være en milepæl. Det er aldri blitt gjort før. Det blir gøy å starte på nytt, sier han.

Videoklippene som Kjellberg har livnært seg på er stort sett av svensken selv, som spiller dataspill mens han kommenterer underveis.

I tillegg kommer det videoblogginnlegg hvor han snakker sammen med kjæresten eller gjør andre hverdagslige ting. Forbes presiserte i fjor at inntjeningen på 100 millioner kroner er snakk om inntjening før skatt.

Inntektene kommer hovedsakelig fra annonsører, som betaler store summer for at «PewDiePie» skal vise fram deres produkter i videoene - som hovedsakelig er rettet mot barn og unge.

- DIN SATAN: Morten Nygård hadde stelt i stand en overraskelse til kjæresten Malin Aasgaard. Men det endte med at han måtte vaske huset og rømme i garasjen. Video Morten Nygård Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer