Jurymedlem om Cosby-dommen:

Felt av sin egen forklaring

En forklaring fra 2005 ble helt sentral da juryen fant Bill Cosby skyldig i å ha dopet ned og misbrukt en kvinne.

DØMT: Bill Cosbys innrømmelse i 2005 felte ham, sier et av jurymedlemmene. Foto: REUTERS / Brendan McDermid / NTB scanpix
DØMT: Bill Cosbys innrømmelse i 2005 felte ham, sier et av jurymedlemmene. Foto: REUTERS / Brendan McDermid / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I forrige uke ble en rasende Bill Cosby dømt for å ha dopet ned og misbrukt en kvinne. Juryen fant ham skyldig på alle punkter i tiltalen.

Andrea Constand, kvinnen Cosby er dømt for å ha forgrepet seg mot, fortalte i retten at TV-profilen ga henne tre blå piller, som slo henne ut, før han forgrep seg på henne.

Juryen: - Constand var troverdig

Cosby selv hevder at den seksuelle omgangen var frivillig, noe juryen ikke fester noen lit til.

- For å si det enkelt så ble vi bedt om å vurdere troverdigheten i Constands gjengivelse av det som skjedde med henne, og hver og en av oss fant henne troverdig og overbevisende, heter det i en uttalelse fra juryen, ifølge nyhetsbyrået AP.

Men et av jurymedlemmene stilte også på TV-programmet Good Morning America, der hun fortalte at det på mange måter var Bill Cosbys egne forklaringer som bidro til at han ble funnet skyldig på samtlige tiltalepunkter.

For allerede i 2005 inngikk Cosby et forlik med Andrea Constand, og i den forbindelse forklarte Cosby selv i et avhør at han på 70-tallet hadde gitt minst én kvinne det forbudte medikamentet Quaaludes, eller Metakvalon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer