Melina Johnsen:

Felt etter omstridt tannbehandling

Melina Johnsen får kritikk av Forutvalget for influensermarkedsføring.

KRITISERES: Realityprofil Melina Johnsen er den seneste som er felt av Fagutvalget for influensermarkedsføring. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
KRITISERES: Realityprofil Melina Johnsen er den seneste som er felt av Fagutvalget for influensermarkedsføring. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Influenser Melina Johnsen (25) er den seineste som er felt av Fagutvalget for influensermarkedsføring. Årsaken er tannbehandlingen hun fikk mye oppmerksomhet for for kort tid siden.

FIM skriver at Johnsen felles da omtalen av tannbehandlingen, som er gjort i Tyrkia, framstår som markedsføring, til tross for at Johnsen selv sier i sitt tilsvar at det ikke er det.

Tok regninga selv

«Fim har vektlagt det store antall unge følgere Johnsen har , og at det fremmes bilder av å ha foretatt et inngrep som klart kan bidra til kropps- og utseendemisnøye», står det i pressemeldingen.

Dagbladet har tidligere vært i kontakt med Forbrukertilsynet angående omtalen av tannbehandlingen. De fortalte at de i kontakt med Johnsen hadde avklart at behandlingen ikke var sponset av klinikken. Dagbladet fikk innsyn i kvitteringen, som viser at Johnsen betalte for hele behandlingen selv.

Forbrukertilsynet valgte derfor ikke å gå videre med klagen de hadde mottatt.

Også tidligere «Ex on the Beach»-deltaker Sandra Fjeldberg (21) er felt. Hun har omtalt et såkalt «trådløft» på Instagram. Også her skriver FIM at de ikke vet om dette er markedsføring, men at det ikke er avgjørende for fellelsen om det er det - heller hvordan det framstår for følgerne hennes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer