FESTIVALMOTE: Under årets Slottsfjellfestival var klærne varierende. Festivalmoten er vesentlig for mange. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FESTIVALMOTE: Under årets Slottsfjellfestival var klærne varierende. Festivalmoten er vesentlig for mange. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Slottsfjellfestivalen 2017:

Festivalmoten på Slottsfjell 2017: TV-dress, glitter og blomsterkrans

Antrekkene er varierende på årets festival.

(Dagbladet): Festivalsommeren er for alvor sparket i gang, og for flere gikk kanskje startskuddet så tidlig som i april med den verdenskjente California-festivalen Coachella.

Den regnes på mange måter som en «it-festival», og setter alltid trenden for den kommende festivalsesongen, ifølge moteekspertene.

Foruten festdelen og konsertene, er nemlig festivalmoten vesentlig for mange - og årets Slottsfjellfestival er intet unntak.

Dagbladet tok turen til Tønsberg for å snakke med festivalgjengere som har vært iført heller originale og tidvis oppsiktsvekkende antrekk.

- Vil skille oss ut

Brødrene Lars (20) og Mats Skjærseth (23) fra Tønsberg valgte å gå for dress under årets festival, men ikke av den sorten man gjerne ser til vanlig.

Gutta er nemlig iført «TV-dresser», og er klare i sin tale for valg av antrekk når de snakker med Dagbladet:

- Vi ville skille oss ut og ha det gøy, sier gutta og legger til at de ikke er alene om å gå med de oppsiktsvekkende dressene.

TV-DRESS: Lars og Mats Skjærseth fra Tønsberg gikk i matchende dresser på festivalen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TV-DRESS: Lars og Mats Skjærseth fra Tønsberg gikk i matchende dresser på festivalen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Vi og en kompis har samme antrekk. Vi har til og med samme undertøy, forklarer brødrene.

Mye kan imidlertid tyde på at gutta kjører på med en fargerik stil også til hverdags.

- Vi pleier å skille oss ut og liker det, sier brødrene og forklarer at været ikke har noen innvirkning på deres valg av antrekk.

Noe som stadig går igjen på de fleste festivaler, ikke bare her til lands, er den klassiske blomsterkransen - selv om det finnes delte meninger om hvorvidt den fortsatt er populær. Brødrene er imidlertid klare på hva som kreves for at de skulle ha hatt en krans rundt hodet.

- Det er fortsatt kult, men helst ekte blomster, forteller de.

- Blomsterkrans er ut

Jay Cartwright (24) fra Sydney, Australia og Jessica Roos (23) fra Oslo stiller i klassisk festivalstil. Bomberjakke, sko fra Doc Martens og slengbukse er ofte å se i mengden på diverse festivaler. Likevel forklarer Cartwright at han ikke kler seg noe annerledes på festival enn ellers.

- Dette er sånn jeg kler meg til vanlig i Australia, forklarer 24-åringen til Dagbladet, før Roos forteller at hun syns det er nødvendig med litt ekstra glitter ved spesielle anledninger.

SLENGBUKSE: Jay Cartwright fra Sydney, Australia og Jessica Roos fra Oslo var begge stilige på Slottsfjellfestivalen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SLENGBUKSE: Jay Cartwright fra Sydney, Australia og Jessica Roos fra Oslo var begge stilige på Slottsfjellfestivalen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Paret er imidlertid enige om at man må tenke komfort ved valg av bekledning.

- Man må kunne sitte i klærne, også må antrekket være litt moro.

Cartwright svarer raskt når han blir spurt om hva han aldri ville tatt på seg.

- Korte shorts! Mine ben er så tynne, forklarer australieren.

Heller ikke den klassiske blomsterkransen kommer gjennom nåløyet hos paret.

- Den er ute. Langt ute.

- Måtte ofre genseren

Det skal imidlertid vise seg at Tønsberg-gutta Anders Grønlie (20) og Theodor Greger Jahnsen (23) er uenig med paret.

HAWAII: Anders Grønlie og Theodor Greger Jahnsen fra Tønsberg gikk «all in» med fargesprakende klær. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HAWAII: Anders Grønlie og Theodor Greger Jahnsen fra Tønsberg gikk «all in» med fargesprakende klær. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

De er nemlig iført både Hawaii-skjorte og blomsterkrans. De forteller til Dagbladet at de hadde et helt vorspiel med gjennomgående Hawaii-tema.

- Vi gikk «all in» med palmer, flamingoer og knæsje farger, forklarer gutta, men legger raskt til at det ikke er mye blomsterkrans og palmer til hverdags.

- Vår stil er en kombo av tullete og fresh.

I likhet med de fleste andre, kler Grønlie og Greger Jahnsen seg etter været - men erkjenner at det akkurat denne dagen fantes visse bakdeler med valg av Hawaii-tema.

- Vi måtte ofre genseren for å holde stilen, vi kan nok bite oss i ræva i kveld, sier de.

Klesdesigner

Kinam Konlan (34) og Zena Williams (20) fra Oslo hadde på seg egendesignede klær da de møtte Dagbladet.

- Jeg er klesdesigner og derfor er det naturlig å gå med eget design, sier Konlan og forteller budskapet bak merket sitt:

EGET DESIGN: Kinam Konlan og Zena Williams fra Oslo var iført eget design på Slottsfjell. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
EGET DESIGN: Kinam Konlan og Zena Williams fra Oslo var iført eget design på Slottsfjell. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Ikke vær A4, ikke vær basic, men vær særegen.

Duoen fra Oslo avslører at de aldri ønsker å se «basic» ut.

- Så lenge vi ikke blender inn og ser ut som alle andre, er vi fornøyde. Og det klarer vi med Kinam-klær.

- Blomsterkranser har vært «in» på festival et par år nå. Er det fortsatt kult å gå med blomsterkrans på festival, eller er den tida forbi?

- Blomsterkrans er ut!, legger de til.

- Må føles komfortabelt

Frida Jøraholmen Andresen (18), Hanna Leines (19) og Ingrid Borvik (19) fra Moss handler, i likhet med mange andre, festivalantrekk i «vanlige» kjedebutikker.

Leienes forteller til Dagbaldet at hennes klær er fra de typiske «jentebutikkene».

- Ingrid derimot bruker badeshortsen til broren sin. Og kjøpte et tørkle på Fretex for 40 kroner, forklarer jentene.

Jøraholmen Andresen har imidlertid gått for en noe casual stil, men spriter opp antrekket enda et hakk med glittersokker.

KOMFORT: Frida Jøraholmen Andresen, Hanna Leines og Ingrid Borvik fra Moss tenkte komfort da de pakket til Slottsfjell. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KOMFORT: Frida Jøraholmen Andresen, Hanna Leines og Ingrid Borvik fra Moss tenkte komfort da de pakket til Slottsfjell. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Jentene er raskt enige om at de ikke har handlet inn nye antrekk til festivalen, men at de tar det som finnes i skapet.

- Det vi føler oss komfortable i. Man må jo kle seg litt etter været, men samtidig føle oss presentable nok, sier jentene fra Moss.

Korte shorts som viser for mye er derimot en «no go» for de tre venninnene.

- Aldri shorts som viser baken eller «cameltoe».