Gianni Infantino:

FIFA-presidentens private drama

Da dattera ble syk, måtte Infantino haste fra fotballtribunen til sykehuset.

PRESIDENT: Det har stormet rundt FIFA-president Gianni Infantino den seineste tida. Tidligere har det også oppstått dramatikk på hjemmebane. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB
PRESIDENT: Det har stormet rundt FIFA-president Gianni Infantino den seineste tida. Tidligere har det også oppstått dramatikk på hjemmebane. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Er det én mann som har fått rampelyset rettet mot seg de seineste månedene, er det FIFA-president Gianni Infantino (52). Den italiensk-sveitsiske fotballentusiasten har helt siden verdensmesterskapets start skapt overskrifter - kanskje mer enn spillerne selv.

Det gjorde han blant annet da han holdt en 57 minutter lang pressekonferanse, hvor 52-åringen gikk hardt ut mot dem som har kritisert mesterskapet i Qatar, ifølge The Guardian.

Under pressekonferansen sa han blant annet at han følte seg som alt fra en araber og afrikaner, til homofil, funksjonshemmet og migrantarbeider.

Videre beskrev han seg selv som et tidligere mobbeoffer. «Som barn ble jeg mobbet fordi jeg hadde rødt hår og fregner. I tillegg var jeg italiensk», sa han.

Det kan nemlig se ut til at Infantinos liv ikke alltid har vært like lett.

BISARR TALE: FIFA-president Gianni Infantinos pressekonferanse lørdag skaper kraftige reaksjoner fra fotballverden. Vis mer

Upopulær

Infantino, hvis fulle navn er Giovanni Vincenzo Infantino, ble født i Sveits i 1970. Foreldrene hans var immigranter fra de italienske regionene Calabria og Lombardia, og FIFA-presidenten ser på seg selv som italiensk.

Foreldrene Maria Minolfi og Vincenzo Infantino var innom yrker som hushjelp, aviskioskmedarbeider og ansatt i jernbaneselskap, ifølge Aftenposten, og hadde ikke spesielt mye penger.

HØYTSTÅENDE VENNER: Gianni Infantino har møtt tidligere president Trump ved flere anledninger. Her avbildet i Det hvite hus i 2018. Foto: Kevin Dietsch / UPI / Shutterstock / NTB
HØYTSTÅENDE VENNER: Gianni Infantino har møtt tidligere president Trump ved flere anledninger. Her avbildet i Det hvite hus i 2018. Foto: Kevin Dietsch / UPI / Shutterstock / NTB Vis mer

Selv har også Infantino fortalt at han ikke var spesielt populær i barndommen. Ikke var han særlig god i fotball heller.

Interessen for fotball vokste imidlertid i takt med alderen, og han begynte raskt å holde på med fotball av banen - blant annet som arrangør for fotballturneringer.

Søt romanse

Etter hvert begynte fotballprofilen å studere jus på universitetet i Fribourg, etter å ha tjent inn penger til studiene selv - ved å rydde sovekupeer på tog og jobbe i aviskiosk.

Etter studiene gikk det slag i slag, og veien var kort til toppen. Siden 2016 har han vært ansvarlig for FIFA (Fédération Internationale de Football Association).

STO FRAM: Her står FIFAs mediesjef, Bryan Swanson, fram som homofil etter pressekonferansen med FIFA-president Gianni Infantino. Vis mer

På privaten har det også gått tilsynelatende bra for 52-åringen. På starten av 2000-tallet møtte han det som skulle bli hans framtidige kone, Leena Al Ashqar.

VARM KLEM: Leena Al Ashqar var til stede da Infantino vant FIFA-presidentkampen i 2016. Foto: Fabrice Coffrini / AFP PHOTO / NTB
VARM KLEM: Leena Al Ashqar var til stede da Infantino vant FIFA-presidentkampen i 2016. Foto: Fabrice Coffrini / AFP PHOTO / NTB Vis mer

Al Ashqar, som er fra Libanon, jobbet den gang for det libanesiske fotballforbundet. Hun er langt mindre i rampelyset enn ektemannen, men dukker opp både titt og ofte for å gratulere livspartneren med hans bragder.

Firebarnsfar

I fjor flyttet paret til Doha i Qatar, sammen med parets fire døtre - Shania Serena, Sabrina, Alessia og Dhalia Nora Infantino.

De fire døtrene lever private liv, og er sjelden - eller aldri - å se i offentligheten med faren.

Det har riktignok vært skriverier om døtrene, blant annet da det oppsto dramatikk under fotball-VM i Russland i 2018. Da ble nemlig parets yngste datter, Dhalia, akutt syk.

AVSLØRES: Denne supporteren blir avslørt når han på finurlig vis prøver å få med seg alkohol inn på en VM-kamp i Qatar. Vis mer

Privat sykdomsdrama

Ifølge The Sun, som refererte til russisk presse, ble det hevdet at den da sju år gamle dattera ble hastefraktet til barneavdelingen på sykehuset i St. Petersburg.

Dhalia skal ha hatt sterke magesmerter, og ble raskt operert for blindtarmbetennelse. Infantinos kone skal ha vært med dattera hele veien, mens FIFA-sjefen selv var i Sotsji for å se VM-kampen mellom Russland og Kroatia.

Han skal imidlertid ha fløyet til St. Petersburg så fort kampen var over, for å være sammen med familien.

The Sun skriver også at han skal ha vært svært takknemlig overfor sykehuspersonalet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer