«Fifty Shades Darker»:

«Fifty Shades»-stjerna røpet egne sexvaner

- Seksuell nytelse kan oppnås på en million forskjellige måter.

POPULÆR: Fansen får snart et gjensyn med den irske skuespilleren Jamie Dornan (34) på kinolerretet, når han returnerer til rollen som den beryktede Christian Grey i «Fifty Shades Darker» i februar. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR: Fansen får snart et gjensyn med den irske skuespilleren Jamie Dornan (34) på kinolerretet, når han returnerer til rollen som den beryktede Christian Grey i «Fifty Shades Darker» i februar. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Dampende sexscener er igjen stikkordet når oppfølgeren til «Fifty Shades of Grey» har kinopremiere neste måned.

I «Fifty Shades Darker» vender hovedrolleinnhaverne Jamie Dornan (34) og Dakota Johnson (27) tilbake til forfatter E. L. James' erotiske univers, henholdsvis som S&M-sex-frelste Christian Grey og hans av og på-flamme, den noe blyge Anastasia Steele.

Selv om alle (forhåpentligvis) er klar over at Jamie Dornan bare var på jobb da han ga sin mystiske og dominante rollefigur et ansikt, gir han klart uttrykk for at han ikke vil sammenliknes med Christian Grey.

- Et åpent sinn

I februarutgaven av magasinet GQ, der han for anledningen pryder forsida, tar iren avstand fra Greys holdninger og verdier, men også hans seksuelle preferanser.

Samtidig åpner han opp om sine egne.

- Jeg hadde aldri sett noen form for S&M-sex før dette (filmene). Jeg hadde ingen interesser av å utforske den verdenen, forteller han i intervjuet.

Videre understreker Dornan, som er gift med den britiske skuespillerkollegaen Amelia Warner (34), at det rett og slett ikke er «hans kopp te».

- Men jeg har et åpent sinn, og dømmer ingen. Seksuell nytelse kan oppnås på en million forskjellige måter, og det er opptil hver enkelt å bestemme hva som passer best.

FREKK OPPFØLGER: Forrige uke offentliggjorde Universal Pictures nye, dampende klipp fra «Fifty Shades Darker», som har norgespremiere 10. februar. Video: Universal Pictures Vis mer

Takket nei til 12 millioner

I forkant av Dornans «Fifty Shades»-debut i 2015, medga 34-åringen at skuespillerkona trolig aldri ville se filmen - der en femtedel av spilletiden nettopp består av sex.

- Amelia har ikke sett filmen og jeg tror ikke hun vil gjøre det heller, og for å være ærlig så ville jeg forstått om hun valgte å la være, fortalte den irske skuespilleren.

34-åringen hadde i forkant av innspillinga forsikret seg om at hans edlere deler ikke skulle vises for allmennheten. Dornan utformet nemlig en skriftlig kontrakt som gikk ut på at produksjonen ikke fikk vise fram kjønnsorganet hans i filmen.

I forkant av film nummer to takket skuespilleren nei til 12 millioner for å vise penis i én scene. Motspilleren derimot, Dakota Johnson, stiller naken i filmen.

Dornan snakket nylig om hvordan kvinner møter langt større press i Hollywood for å være villig til å spille inn nakenscener, i et intervju med Vanity Fair.

- Jeg synes det er urettferdig. I forstår også hvor kvinner har et problem med det. Det er mange som har en mening om dette, (...) Det er en mer aktiv interesse for at kvinner kler av seg og blir sett på som et sexobjekt. Det kan være helt unødvendig og jeg støtter ikke det, fortalte Dornan, som altså selv takker nei til muligheten til å jevne ut nakenrollene i sin egen kommende film.