- Fikk 12 500 kroner for å stå frem med Bergström-historien

Tora Uppstrøm Berg (21) tar bladet fra munnen etter at prinsesse Madeleine og Jonas Bergström brøt forlovelsen.

-HADDE EN AFFÆRE: Tora Uppstrøm Berg stod tirsdag denne uke frem med historien sin i Se og Hør om at hun hadde vært intim med Jonas Bergström i Åre i fjor. Foto: Emily Passmore. Stylist: Victoria Smith.
-HADDE EN AFFÆRE: Tora Uppstrøm Berg stod tirsdag denne uke frem med historien sin i Se og Hør om at hun hadde vært intim med Jonas Bergström i Åre i fjor. Foto: Emily Passmore. Stylist: Victoria Smith.Vis mer

||| (Dagbladet): Tora Uppstrøm Berg (21), som tirsdag fortalte at hun har hatt en affære med Jonas Bergström (31), mens han var prinsesse Madeleines kjæreste, har tatt bladet fra munnen etter at den kongelige forlovelsen ble brutt.

Torsdag snakket hun med Dagbladet, via vennen Are Grongstad, og sa at hun hadde vært naiv.

- ForfulgtI kveld mottok Dagbladet denne pressemeldingen fra Toras far, Lars Jørgen Berg (48):

«Familien har vært forfulgt av pressen siden tirsdag. Vårt fokus disse dagene har vært å ta vare på familien. Av den grunn har vi ikke hatt muligheter til å kunne kommunisere og kommentere saken før nå. Tora har vært naiv i forhold til forespeilet mulige positive betydninger for henne. Hun har ikke forutsett de negative konsekvensene dette har medført for henne og hennes familie, samt nære venner. Da saken var på vei ut i media etter påska 2009, mottok Tora 12.500,- (tolvtusenfemhundrekroner) for å fortelle sin historie til et tidsskrift. Når saken nå ble tatt opp igjen har familien bestemt avvist alle tilbud om å stå fram for penger.

Vi kan bekrefte at verken Tora eller familien har mottatt honorar i forbindelse med saken. Verken Tora eller familien vil kommentere saken ytterligere. Vi ber om respekt og forståelse for at familien nå ønsker ro og fred.

Tora med familie.»

Se og Hør ønsker ikke å kommentere den konkrete saken.

- På generelt grunnlag kan jeg si at vi betaler tipshonorar og honorar for eksklusive bilder, sier sjefredaktør i Se og Hør, Harald Haave, til Dagbladet.

- Affære med BergströmDenne uttalelsen kommer i kjølvannet av at forlovelsen mellom prinsesse Madeleine og Jonas Bergström tidligere i dag ble brutt.

Uppstrøm Berg havnet midt i det kongelige dramaet etter at hun tirsdag stod frem i Se og Hør og fortalte at hun hadde en affære med Bergstrøm i Åre i april i fjor - mens han var kjæreste med prinsesse Madeleine.

Da var Maddes forlovede på guttetur til det svenske skisportstedet, og festet ut i de sene nattetimer.

Klokka 02.00 om natta skal han ha møtt Meråker-jenta utenfor utestedet «Bygget». Han ble av venner presentert som «Jacob Bergström», og han spurte om de skulle ta en røyk sammen. Etter det vitner omtaler som hemningsløs flørting, forlot de to stedet i en taxi sammen.

Tora sa til Se og Hør at hun ble med til svenskens hotell, og at de hadde en affære.

- Hadde jeg visst at han har kjæreste ville jeg aldri gjort noe sånt. Jeg synes synd på Madeleine som har en utro mann. Hun fortjener bedre, sier hun.

Allerede i fjor ble Bergström kontaktet for en kommentar til saken av Se og Hør. Etter først å ha benektet Åre-besøket, innrømmer Maddes forlovede at han var på skisport-stedet den aktuelle helgen og at han ikke kan utelukke at Tora Uppstrøm Berg var en av dem han traff den kvelden.

Nå er det kongelige bryllupet avlyst, og prinsesse Madeleine dratt til New York.