AKKURAT FÅTT SJOKKBESKJEDEN: Slik så det ut da nyhetsankeret Henrik Alsterdal ledet nyhetssendingen på TV4 23. juni i år. Bare minutter før hadde han fått beskjed om at moren var død. Det var ingen som kunne erstatte ham på så kort varsel, så Alsterdal ledet direktesendingen. Foto: TV4
AKKURAT FÅTT SJOKKBESKJEDEN: Slik så det ut da nyhetsankeret Henrik Alsterdal ledet nyhetssendingen på TV4 23. juni i år. Bare minutter før hadde han fått beskjed om at moren var død. Det var ingen som kunne erstatte ham på så kort varsel, så Alsterdal ledet direktesendingen. Foto: TV4Vis mer

Fikk beskjed om at moren var død få minutter før han skulle på direkten

Det svenske nyhetsankeret om hans verste øyeblikk.  

(Dagbladet): Å jobbe med direktesendt tv byr på utfordringer. Alt kan skje, og man må som programleder prøve å holde maska etter beste evne.

Det fikk det svenske nyhetsankeret Henrik Alsterdal (37) i TV4 erfare, da han kvelden 23. juni i år skulle gjøre jobben sin som han gjør hver kveld. Det resulterte likevel i det han omtaler som det verste øyeblikket i livet hans.

I et intervju med svenske Hemmets Journal, gjengitt av nettavisa Expressen, forteller ankeret om hvordan det var å gå på direkten - få minutter etter at han hadde fått beskjed om at moren var død.

Fra sjokkbeskjed til sending

PROFILERT: Henrik Alsterdal er en kjent programleder i Sverige. Her sammen med ektemannen Anders Pihlblad, som også jobber i TV4. Foto: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå, NTB scanpix
PROFILERT: Henrik Alsterdal er en kjent programleder i Sverige. Her sammen med ektemannen Anders Pihlblad, som også jobber i TV4. Foto: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå, NTB scanpix Vis mer

Programlederens mor, Lotte, hadde tre måneder i forveien blitt diagnostisert med lungekreft. Hun røykte aldri, og var en sunn person. Før diagnosen kom skal hun ha klaget på nakkesmerter, som legene først trodde var en belastningsskade. Det viste seg imidlertid å være kreften.

Tre måneder seinere fikk han sjokkbeskjeden om at hun hadde gått bort.

- Det var det verste øyeblikket i livet mitt. Selv om mamma var døende var det ikke ventet at hun skulle gå bort da. Det var utrolig tungt og først få beskjeden om at jeg mistet henne, for deretter å ta på seg programledermasken og kjøre i gang med direktesending. Men jeg hadde ikke noe valg, sier han til det svenske magasinet og fortsetter:

- Det var ingen som kunne erstatte meg på så kort varsel, utdyper han.

Han har vært innom flere jobber i kanalen, og har jobbet som programleder for blant annet «Nyhetsmorgen», «Nyheterna» og «Ekonominyheterna».

Rett etter at sendingen var over, kastet 37-åringen seg i en taxi og dro for å ta farvel med sin avdøde mor.

- Det er trist å tenke på at jeg ikke var der med henne da hun døde. Jeg har fortsatt ikke innsett at hun er borte. Bare tre måneder etter at vi fikk vite at hun var syk, døde hun, sier han til magasinet.

Rosa sløyfe

Hvert år i oktober arrangerer Brystkreftforeningen Rosa sløyfe-aksjonen i samarbeid med Kreftforeningen.

En av dem som har frontet saken denne høsten er artisten Tomine Harket (23), som denne høsten har vært aktuell i «Stjernekamp».

Harket delte forrige uke et bilde av seg selv på sin Instagram-profil der hun blotter deler av det ene brystet.

På bildet er hun ikledd en lyserosa t-skjorte, og som bildetekst har hun kun lagt ved et rosa sløyfe-symbol.

- Det er jo «puppe-oktober». Da måtte jeg vise litt pupp! Neida, men denne måneden er det viktig å sette fokus på brystkreft, og det vil jeg være med på, sa hun til Dagbladet.

23-åringen har for øvrig ikke selv - eller kjenner noen - som har vært rammet av kreft.

- «Pupp» har jo vært et stort tema i livet mitt, så er kanskje derfor jeg føler litt ekstra for de som må gjennom det, sier hun.