DMX:

Fikk besøk: Kritisk tilstand

Mor og eksforloveden skal ha fått lov til å besøke den verdenskjente rapperen, som ennå ikke viser tegn til bevissthet, ifølge New York Times.

PÅ SYKEHUS: Tilstanden til Earl Simmons, bedre kjent som DMX, er fortsatt kritisk etter at han pådro seg et hjerteinfarkt fredag kveld. Til høyre rapperens advokat Murray Richman. Foto: Brendan McDermid / Reuters
PÅ SYKEHUS: Tilstanden til Earl Simmons, bedre kjent som DMX, er fortsatt kritisk etter at han pådro seg et hjerteinfarkt fredag kveld. Til høyre rapperens advokat Murray Richman. Foto: Brendan McDermid / Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kom nyheten om at den legendariske rapperen DMX (50), eller Earl Simmons, som er hans virkelige navn, var innlagt på sykehus. Årsaken er et hjerteinfarkt fredag kveld, som angivelig er trigget av en overdose.

Ber om ro

50-åringen skal ha blitt fraktet til White Plains-sykehuset i New York. Det kommer fram i en uttalelse fra rapperens familie, skriver People.

- Vi ber om at dere har Earl/DMX og oss i tankene deres, at dere ber for ham og at dere samtidig respekterer at vi gjerne vil ha ro i denne vanskelige tiden, skriver de i uttalelsen, ifølge nettstedet.

DMX sin manager, Nakia Walker, fortalte søndag til New York Times at rapperen per nå er i en vegetativ tilstand.

Norsk Helseinformatikk (NHI) definerer vegetativ tilstand som «en tilstand hos en pasient med alvorlig hjerneskade, der pasienten har våknet opp fra koma, men ikke viser tegn til bevissthet om seg selv eller omgivelsene».

- Vi kan ikke gjøre annet enn å be for ham, sa han til avisa, samtidig som han opplyste om at noen av hans familiemedlemmer har fått tillatelse til å besøke ham på sykehuset.

Får besøk av familie

Til Buzzfeed News forklarte Walker søndag at tilstanden hans fortsatt er uforandret, med lunge- og hjernesvikt - og ingen hjerneaktivitet.

- Han er er fantastisk person, som lyste opp ethvert rom han gikk inn i. Han fikk deg alltid til å føle deg bra i hans nærvær, sier artistens advokat gjennom 25 år, Murray Richman, til The Times.

Richman bekreftet i helga til CNN at DMX var fraktet til sykehuset etter å ha pådratt seg hjerteinfarkt, og at han får hjelp til å puste av assistert ventilasjon. Han uttalte samtidig at han ikke visste hva som var årsaken til hjerteinfarktet, og ville ikke bekrefte TMZs opplysninger om at hjerteinfarktet skal ha blitt utløst etter en overdose.

TMZ skrev i en oppdatering søndag at rapperens barn er flydd inn til New York for å se ham. Simmons har til sammen 15 barn, hvorav fire er med ekskona og én er med forloveden. Det er usikkert hvem av barna kjendisnettstedet refererer til.

Samme nettsted skriver mandag morgen at tilstanden fortsatt er kritisk og at familiekilder opplyser at eksforloveden, Desiree Lindstrom, og artisten mor, Arnett Simmons, har fått tillatelse til å besøke ham, mens noen av barna hans også kommer i håp om å få slippe inn.

Tøft liv

DMX har de siste dagene fått massiv støtte fra sine venner, som inkluderer blant andre Eminem, Rick Ross and Eric B. Flere fans har også møtt opp utenfor sykehuset for vise sin støtte.

HYLLES: Rapperen Megan Thee Stallion hylles for opptredenen under Grammy-utdelingen 14. mars. I tillegg ble hun historisk, da hun vant klassen for beste raplåt sammen med Beyoncé for «Savage». Video: AP Vis mer

50-åringen har vært åpen om sitt rusmisbruk og blant annet forklart at det startet da han bare var 14 år gammel.

I 2016 ble han funnet bevisstløs på en parkeringsplass. Selv forklarte han at det skyldtes et astmaanfall, og at det ikke dreide seg om en overdose.

Han har ikke levd et problemfritt liv, og har en rekke ganger sonet i fengsel - flere ganger relatert til narkotika. Han sonet seinest i 2019, på grunn av skatteunndragelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer