Prins Gustav og Carina Axelsson:

Fikk bryllupsnekt etter trøblete arvestrid

Måtte vente nesten 20 år før de fikk bli mann og kone.

NEKT: Prins Gustav fikk ikke gifte seg med kjæresten, Carina Axelsson, på nesten 20 år. Så vant han i retten. Foto: Palle Hedemann/SCANPIX DANMARK / NTB
NEKT: Prins Gustav fikk ikke gifte seg med kjæresten, Carina Axelsson, på nesten 20 år. Så vant han i retten. Foto: Palle Hedemann/SCANPIX DANMARK / NTB Vis mer
Publisert

I starten av denne måneden kunne endelig prins Gustav av Sayn-Wittgenstein-Berleburg (53) juble høyt. Etter nesten to tiår fikk han nemlig endelig gifte seg med den amerikanske kjæresten, Carina Axelsson (53).

I hele 19 år har paret kjempet for kjærligheten.

Det var nemlig ikke gitt at paret skulle få gifte seg, for bak det lykkelige bryllupet ligger det en lang og kronlgete motbakke for å bli mann og kone.

Trøblete testamente

Gustav er en tysk-dansk prins og det eldste barnet til prinsesse Benedikte av Danmark og prins Richard av Sayn-Wittgenstein-Berleburg. Prinsen er også nevø av danske dronning Margrethe og greske dronning Anne-Marie.

Problemene med å gifte seg med den prinsen ville, stammer helt tilbake til 1939, ifølge Town and Country Magazine.

Den gang skrev Gustavs bestefar, prins Gustav Albrecht av Sayn-Wittgenstein-Berleburg - en tysk adelsmann som tjenestegjorde i den nazistiske hæren - et testamente der han fastsatte vilkår for å arve familiens eiendom, Berleburg slott.

I testamentet krevde han at hvis arvingene skulle arve eiendommen, måtte de gifte seg med en «arisk, edel og protestantisk» kvinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer