Jeremy Clarkson:

- Fikk covid til jul

«Top Gear»-stjerna Jeremy Clarkson åpner opp om det skremmende møtet med coronaviruset.

CORONASMITTET: Jeremy Clarkson fikk påvist coronaviruset. Nå forteller han hvordan han opplevde sykdommen. Foto: Brian J Ritchie/hotsauce/rex/shutterstock/NTB
CORONASMITTET: Jeremy Clarkson fikk påvist coronaviruset. Nå forteller han hvordan han opplevde sykdommen. Foto: Brian J Ritchie/hotsauce/rex/shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Annonse

Den tidligere «Top Gear»-programlederen Jeremy Clarkson (60) åpner gjerne opp om både det ene og det andre når han møter pressen til intervju. I slutten av desember fortalte han blant annet om en vanskelig barndom, og i en kronikk for The Times forteller stjerna nå at han pådro seg coronaviruset før jul.

«Jeg skal ikke lyve, det var ganske skummelt», skriver han, og fortsetter:

«Fire dager før jul våknet jeg på natta og oppdaget at sengetøyet mitt var fuktig og at jeg hadde fått en konstant tørrhoste».

Tv-profilen forteller videre at da testen var positiv, fikk han beskjed fra legen om at han ville føle seg dårlig i mellom fem og fjorten dager, og at han da enten ville være bedre, eller måtte legges inn.

«Siden jeg er 60 år og tjukk, fordi jeg har røykt en halv million sigaretter og har hatt dobbel lungebetennelse, ville jeg sannsynligvis dø, alene, i et ensomt plasttelt», skriver han videre.

MINI-BIL: Slik gikk det da programlederen i Top Gear, Jeremy Clarkson, skulle teste sin egenproduserte mini-bil. Han var ikke høy i hatten da turen gikk til motorveien. Video: BBC Vis mer

Clarkson legger heller ikke skjul på at coronaviruset ikke ligner andre sykdommer han har vært borti.

«Med covid-19 ligger du der, alene, mens du vet at medisinen ikke er på vei, og at tid er din verste fiende», fortsetter han, før han skriver at det er mye man ikke vet om smitten, ei heller om han er helt bra ennå.

Mobbet

For mange bilentusiaster er Clarkson et meget kjent ansikt. Han ledet som nevnt lenge et av BBCs mest populære programmer, «Top Gear», sammen med James May og Richard Hammond.

Programlederen ble populær blant TV-seerne, men i desember fortalte han åpenhjertig om at han ikke var fullt så populær i barndommen.

I podkasten med Andy Jaye snakket den tidligere «Top Gear»-programlederen om at han gikk på kostskole i England, og at det ikke var en god opplevelse. Likevel er han i dag glad for at han gikk gjennom det.

VENNER IGJEN: Piers Morgan og «Top Gear»-general Jeremy Clarkson har lenge vært bitre fiender. I kveldens «Alan Carr: The Chatty Man» forteller Morgan hvordan de begravde stridsøksa. Og han skværer opp med Carr selv, etter lang tids uvennskap. Vis mer

- Jeg tror det strammet meg opp og fikk meg til å være fornuftig. Jeg er klar over at for veldig mange mennesker er mobbing grusomt, men det var det ikke for min del. I hvert fall ikke veldig, sa han, og fortsatte:

- Jeg mener, det var grusomt å bli utsatt for det, men når jeg ser tilbake, er jeg takknemlig for hvordan jeg ble som følge av det, hvis det gir mening.

Han endte opp med å bli utvist fra skolen, og samme dag møtte han sjefen i lokalavisa, som lurte på hva som hadde skjedd. Da Clarkson fortalte at han var blitt utvist, skal vedkommende ha sagt: «Ja, men da må du jo bli journalist».

Dette skulle vise seg å bli starten på karrieren til Clarkson.

I 2015 skrev han en kronikk i Sunday Times om de grufulle åra i barndommen, og gikk i detaljer på det han ble utsatt for.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer