«Top Model Scandinavia»

Fikk drømmetilbud på mail: - Jeg ble stum, sjokkert og muligens litt lang i maska

«Top Model»-Benedicte klar for New York Fashion Week.

MODELL: Benedicte Haugaard er med i årets utgave av «Top Model Scandinavia». Dette får hun nå utbytte for. Foto: TV Norge
MODELL: Benedicte Haugaard er med i årets utgave av «Top Model Scandinavia». Dette får hun nå utbytte for. Foto: TV NorgeVis mer

«Top Model Scandinavia»-deltager Benedicte Haugaard (25) har gjort stor suksess i modellbransjen etter sin deltagelse i det populære TV-programmet. Nå er hun klar for New York Fashion Week i februar neste år.

Det var Drammens Tidende som først meldte nyheten.

Like etter «Top Model Scandinavia»-premieren i høst tikket det inn en litt uvanlig mail hos Benedicte. Mailen var fra den norske designeren Pernille Fristad - som står bak klesmerket Kepaza.

- Jeg ble stum, sjokkert og muligens litt lang i maska etter å ha lest mailen. Jeg trodde det var spam, så jeg svarte designeren for å være sikker på at det ikke var tull. Da fikk jeg bekreftelse fra henne om at de ønsket meg som modell under New York Fashion Week 10. februar, forteller Haugaard til Seoghør.no.

- Hvordan føles det å få et slikt tilbud?

- Helt vilt, spesielt med tanke på at jeg aldri har hatt dette som mål. Jeg føler meg veldig heldig - og kanskje litt bortskjemt. Dette er en drøm for mange, og nå er det jeg som får gjennomføre den.

Backstage at a @changelingerienorge shoot 🌟 Wearing "harlow"🔥 Photo: @martinehalv

A photo posted by 🇳🇴 BENEDICTE HAUGAARD (25) (@haugaard91) on

- Vet ikke hva jeg har takket ja til

Når det kommer til forventningene Benedicte har til sin deltagelse i New York Fashion Week, innrømmer hun at hun er mer eller mindre i villrede.

- Jeg må helt ærlig si at jeg ikke har satt meg nok inn i hva jeg egentlig har takket ja til. Jeg vet jeg må øve på catwalken og at mange viktige mennesker kan få øye på meg, så jeg er både spent og nervøs på samme tid. I mitt hode er dette helt surrealistisk, så jeg tror ikke det går helt opp for meg før jeg står der i prøverommet og er på vei ut på podiet, forteller hun.

Det er ikke bare Pernille Fristad som har fått øynene opp for modellen. Benedicte har nemlig mottatt flere modelloppdrag, og sist var hun blant annet modell under en videoshoot for undertøysmerket Change.

På tross av dette avslører den ettertraktede 25-åringen at hun aller helst har lyst på en jobb innen mediabransjen.

- Jeg har aldri hatt noen spesiell drøm om å bli modell. Jeg har vært mer interessert i skuespill og gikk på teater som tenåring. Når det er sagt, så er det en jobb i media jeg er på jakt etter. Jeg er utdannet journalist og ønsker å jobbe for et magasin, i TV eller radio.

- Jeg ble med i «Top Model Scandinavia» for å skaffe meg erfaring fra en produksjon og bygge nettverk. Nå har jeg blitt kjent med både regissører, fotografer, lydmenn, produsenter og ulike assistenter, så det er i hvert fall en god start, sier hun til Seoghør.no.

Raste mot TV-Norge etter husrasering

Det har ikke bare vært fryd og gammen inne i «Top Model»-huset hvor et knippe skandinaviske jenter kjemper mot hverandre.

For to uker siden ble TV-seerne blant annet vitne til at jentene fikk en real skjennepreken.

Den svenske stylisten Jonas Hallberg, som er en del av årets dommerpanel, tente på alle plugger da han oppdaget hvor «bomba» det så ut i deltakerenvillaen, som han selv omtalte som «en svinesti».

- Fy faen, jeg ble så jævlig forbanna, tordnet stylisten, og ga jentene beskjed om det ville koste 100.000 kroner å få de materielle skadene reparert.

SKJENNEPREKEN: Top Model-jentene fikk kjeft da de skal ha ødelagt huset. Video fra FEM.Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Søppel og knuste vinduer

Det skal blant annet ha vært snakk om et oppripet gulv, et knust vindu, en ødelagt glassdør og et tett badekar. I tillegg var kjøkkenet fylt til randen med søppel og oppvask, noe Hallberg satte lite pris på:

- Hadde det her vært et modelloppdrag, hadde kundene forkastet jentene med en gang. Slik kan man ikke oppføre seg, sa han i programmet.

Benedicte hadde den gang imidlertid en helt annen versjon av saken.

I et blogginnlegg tok drammensjenta et kraftig oppgjør med måten hun er framstilt på TV:

«Altså ... tror dere SERIØST vi gjorde alt dette? Med vilje i tillegg? (...) Skyld faen ikke på oss», skrev Haugaard, før hun ramset opp de forskjellige skadene hun ikke ville ta ansvar for.

Blant annet hevdet Haugaard at gulvet ble ripet opp av tunge kofferter som deltakerne advarte produksjonen om. Hun skrev også at det ble spikret opp madrasser som skrapte opp både dører og gulv, for å gjøre intervjurommene lydtette.

- Burde virkelig ikke ha noe å si

I tillegg mente Haugaard at glassdøra ble knust etter at en meddeltaker løp inn i den ved et uhell.

«Hun fikk jævlig vondt, og hun burde heller blitt tatt vare på og fått en legesjekk, enn å bli skjelt ut på internasjonal TV», skrev deltakeren.

DELTAKERNE: Benedicte Haugaard (nr. tre fra venstre) sammen med Guro Mangen, Jannie Gefle, Martine Halvorsen, Charlotte Bø og Linda Selmoni i Top Model Scandinavia 2016. Foto: TV Norge
DELTAKERNE: Benedicte Haugaard (nr. tre fra venstre) sammen med Guro Mangen, Jannie Gefle, Martine Halvorsen, Charlotte Bø og Linda Selmoni i Top Model Scandinavia 2016. Foto: TV Norge Vis mer

Overfor Dagbladet fortalte Haugaard at hun synes det er synd at deltakerens versjon ikke kommer fram på TV.

- Det at de framstiller deltakerne i «Top Model» som de største rotehodene gjør kun at folk tror enda mindre om folk som lever av utseendet sitt, et talent eller andre ting. Alle deltakerne er ryddige, oppegående, smarte, samfunnsengasjerte jenter, og det at oppvaskbenken er full en dag eller to, eller at det ligger q-tips på baderomsbenken, burde virkelig ikke ha noe å si, fortalte 25-åringen.

Forskjellige regler

Hun erkjente videre at deltakervillaen ikke alltid så strøken ut, men at det må være lov med litt rot når 18 jenter deler samme leilighet.

- Alle kommer fra forskjellige familier med forskjellig oppvekst og regler. Etter nærmere to måneder i samme hus blir man lei av å mase på folk og lei av å rydde opp etter hverandre.

- Dessverre kom Jonas og kamerateamet sent inn i sesongen da vi alle var drittlei. Etter denne episoden inviterte jeg jentene til middagsbordet hvor vi skrev husregler og fordelte ansvar, og det fungerte utmerket hele veien til mål, fortalte Haugaard og fortsatte:

- Det er på tide at folk innser at det finnes andre sider av hver eneste sak, og at TV til slutt alltid vil være TV. Det skal lages blest, det skal provosere, det skal selges. Dessverre gikk det utover oss denne gangen.

Saken ble først publisert på Seoghør.no.