DATET FOTBALLSPILLER: Sophie Vågsæter forteller om hvordan det var å våkne opp til bilder av seg selv i den britiske tabloidavisa The Sun. Hun var i London for å besøke Manchester United-spilleren Antonio Valencia. Video: Lise Rafaelsen Vis mer

Sophie Vågsæter og Antonio Valencia:

Fikk en halv årslønn for å fortelle om romansen med Manchester United-stjerna i The Sun-intervju

- Først sa jeg at jeg skulle ha 300 000 kroner. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I september i fjor våknet Sophie Vågsæter (24) fra Stranda opp til bilder av seg selv i en større reportasje med den britiske tabloidavisa The Sun.

Artikkelen tok for seg Vågsæters hemmelig date med den gifte Manchester United-stjerna Antonio Valencia, som fant sted i England bare kort tid i forveien.

Så smalt det.

Saken fikk bred omtale i utlandet, så vel som her hjemme. Både Mirror og Daily Mail var på ballen med tabloide overskrifter som: «Married Man United star Antonio Valencia set up secret hotel tryst with busty nurse he wooed on Instagram».

- Mye penger

Fredag kveld kunne 24-åringen avsløre at hun frivillig stilte opp til intervju med avisa - mot en klekkelig sum. Medier24 har publisert en videosnutt fra SKUP-konferansens Late Night Show, der Vågsæter forteller at hun fikk 220 000 kroner.

- Først sa jeg at jeg skulle ha 300 000 kroner. Da sa de: «Sorry, det er litt for mye», hvorpå jeg svarte: «Greit, da skjer det ikke». Jeg ble da tilbudt 200 000 kroner. Da sa jeg 220 000. Og det ble en «deal».

- Det var mye penger, det var det, fortsetter hun.

Vågsæter forklarer videre at det ble undertegnet en kontrakt i forkant, og at det var hele seks menn som tok seg av arbeidet med saken. På spørsmål om hva Valencia selv mener om artikkelen, svarer 24-åringen:

- Det virker ikke som han bryr seg så mye.

Overfor Dagbladet forklarer Vågsæter i en SMS at hun ikke har stort mer å si om saken.

- Det er ikke ukjent at jeg fikk betalt, men jeg har aldri sagt nøyaktig sum, før nå. Utover det har jeg ingen ytterligere kommentarer.

- Avsløre utro politikere

Per Edgar Kokkvold, leder i Kringkastingsrådet, har over 40 års fartstid i norsk presse. Han har ledet Pressens Faglige Utvalg og var generalsekretær i Presseforbundet i 17 år.

Kokkvold regnes også for å være en kjenner av britisk samfunnsliv og britisk presse. Overfor Dagbladet forklarer han det slettes ikke er uvanlig at britiske tabloidaviser betaler store summer til sine intervjuobjekter.

- Britiske tabloider, med The Sun i spissen, er svært forskjellig fra norske tabloider - selv om jeg i spøk en gang har kalt Dagbladet for The Midnight Sun, sier han lattermildt.

- Hva er de største forskjellene mellom norsk og britisk presse?

- Nå skal det sies at jeg har ingen interesse av slike saker, men britisk presse har spesialisert seg på privatliv, kjendiser, sex og romanse. Når det kommer til politikk, dreier det seg kanskje mest om å avsløre hvilke politikere som har vært utro, og med hvem. Det gjør ikke norske aviser. Man holder seg gjerne over beltestedet.

- Sikre seg eksklusivitet

Norge har ikke noen bestemmelser som forbyr betaling til intervjuobjekter, forklarer Kokkvold. Likevel viser han til Vær Varsom-plakatens punkt 3.11, som sier at «Pressen skal som hovedregel ikke betale kilder og intervjuobjekter for informasjon. Vis moderasjon ved honorering for nyhetstips.(...)».

- Det hender jo at norsk presse betaler honorarer, da oftest i sammenheng med tips til redaksjonene.

- Britisk presse betaler imidlertid sine intervjuobjekter hele tiden, og kanskje spesielt The Sun, som er en populæravis. De opplyser aldri hvor mye de punger ut med, men i visse tilfeller - som her - avslører intervjuobjektet selv hvor mye de har fått betalt. Når det kommer til kontrakten, dreier det seg gjerne om å sikre seg eksklusivitet til saken, forklarer han.

📽📸📺

A post shared by Sophie Sjåstad Vågsæter👑 (@sophievag) on

Fortalte at ekteskapet var over

Vågsæter havnet på ny i det norske mediebildet i februar, da det ble kjent at hun var deltaker i årets sesong av «Paradise Hotel».

Da Seoghør.no møtte deltakerne under innspillingen i Mexico, utdypet hun hvordan romansen med fotballspilleren ble til.

- Jeg snakket med Antonio i cirka halvannet år via Instagram før han spurte meg om jeg ville besøke ham. Jeg tenkte bare: «Hvorfor ikke?»

Årsaken til all oppmerksomheten var at Valencia var gift med Zoila Meneses. De har også datteren Domenica (10) sammen.

Saken fortsetter under bildet:

<strong>VERDENSKJENT:</strong> Antonio Valencia har spilt for den engelske klubben Manchester United siden 2009. Han spiller også på det ecuadorianske landslaget. Foto: Rex / NTB Scanpix&nbsp;
VERDENSKJENT: Antonio Valencia har spilt for den engelske klubben Manchester United siden 2009. Han spiller også på det ecuadorianske landslaget. Foto: Rex / NTB Scanpix  Vis mer

Kort tid etter at romansen med Vågsæter ble avslørt, gikk han for øvrig ut og fortalte at ekteskapet med kona var over.

«I forhold til nyhetene som involverer mitt privatliv, er det viktig å poengtere at min nåværende sivilstatus er singel. De siste månedene har jeg ikke hatt et formelt forhold. Jeg er lei meg for at de siste nyhetene har ført til forvirring eller stress. Jeg ber pent om at media ikke skal blande seg i mitt privatliv eller familieliv. Som vanlig fokuserer jeg på karrieren og datteren min», skrev han på Instagram.

- Sender snaps

Reality-deltakeren beskrev hele hendelsen som «ganske vill», og forklarte at hun aldri hadde sett for seg at det skulle bli så mye oppstyr da hun satte seg på flyet til England.

Tiden etter begynte kontakten mellom 31-åringen og Sophie Vågsæter å dabbe av.

- Vi har ikke noe særlig kontakt lenger. Vi sender hverandre noen snaps i ny og ne, men ikke noe mer enn det. Men jeg tror ikke han hadde sagt nei om jeg hadde spurt om vi skulle møtes, for å si det sånn, sa hun i februar.

ONANERTE TIL BILDE: I torsdagens episode gjorde Paradise-Petter noe som sjokkerte Paradise-fan Asle. Realitydeltakeren tok med seg et bildet av en av de andre deltakerne på do, slik at han kunne få utløp for sin seksuelle frustrasjon. Video: Asle Hansen / Dagbladet / Klipp brukt med tillatelse fra TV 3 Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer