Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

John Arne Riise:

Fikk en halv million for «71 grader nord»-deltakelsen

Trakk seg fra programmet i kveldens episode.

TRAKK SEG: Tidligere fotballproff John Arne Riise trakk seg fra utslagkonkurransen i kveldens «71 grader nord»-episode. Foto: TVNorge
TRAKK SEG: Tidligere fotballproff John Arne Riise trakk seg fra utslagkonkurransen i kveldens «71 grader nord»-episode. Foto: TVNorge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter å ha utfordret sin egen ekstreme klaustrofobi i Nonshauggrotta, et grottesystem mellom Glomfjord og Sundsfjord i Nordland, trakk John Arne Riise (37) seg søndag kveld fra «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis».

Etter å ha havnet i konkurranse mot Jan Thomas (51) og Lars Erik Blokkhus (40), der målet var å stå på klatresteiner lengst mulig, valgte han å hoppe ned for å la kameratene hans fortsette videre i konkurransen.

De resterende deltakerne fulgte sjokkerte med, og det ble en følsom affære for den tidligere fotballspillerens to konkurrenter. Kjendisstylisten måpte, mens Plumbo-vokalisten begynte å gråte.

STO STØTT: De tre deltakerne konkurrerte godt, og holdt seg stående i flere minutter. Plutselig kikket Riise bort på sine konkurrenter, før han kom med en stor avsløring ... Foto: TVNorge
STO STØTT: De tre deltakerne konkurrerte godt, og holdt seg stående i flere minutter. Plutselig kikket Riise bort på sine konkurrenter, før han kom med en stor avsløring ... Foto: TVNorge Vis mer
HOPPET NED: Den tidligere fotballspilleren sa «love you» til begge to før han trakk seg fra konkurransen ved å gi opp. Det resulterte i sjokkerte øyne fra de to konkurrentene. Foto: TVNorge
HOPPET NED: Den tidligere fotballspilleren sa «love you» til begge to før han trakk seg fra konkurransen ved å gi opp. Det resulterte i sjokkerte øyne fra de to konkurrentene. Foto: TVNorge Vis mer

Angrer

Det var heller ingen enkel avgjørelse for Riise. Hjemme i Ålesund var kona Louise Angelica (27), og han kjente etter hvert at savnet ble stort. I tillegg savnet han de tre barna sine.

- Det å trekke seg er en skikkelig nedtur. Men jeg gjorde dette for laget sin del. Selvsagt savnet jeg barna og Louise, men først og fremst ofret jeg meg for laget, sier han til Dagbladet.

Han ble dermed andre deltaker som i år har forlatt konkurransen. Forrige søndag var det programleder Abiel Tesfai som måtte ut, etter å ha havnet sist i en konkurranse.

Riise angret fort på at han valgte å ofre seg til fordel for sine to nye kamerater.

- Når du er i den bobla, så føles det riktig å velge seg selv. Når du er ute, har du lyst til å gjøre alt for å komme inn igjen, sier han og legger til at han enkelt hadde takket ja til å være med igjen.

Godt betalt

Selv om det bare ble fem uker på skjermen for sunnmøringen, kan det sies å ha vært svært økonomisk gunstig.

Dagbladet erfarer at den tidligere fotballproffen fikk totalt 550 000 kroner for deltakelsen. Det betyr at han for hver uke, eller hver episode, fikk betalt hele 110 000 kroner.

TÅREVÅT AVSKJED: I «Bloggerne»-episoden skal John Arne Riise ta avskjed med kjæresten sin. Da tar følelsene overhånd. Video: TV 2 / Mastiff Vis mer

Riise ønsker ikke å kommentere det skyhøye honoraret overfor Dagbladet, og sender oss videre til manageren sin, Erland Bakke. Han kommer med følgende uttalelse om pengene:

- John Arne er en attraktiv person som får mange henvendelser. Og det jeg kan si, er at han er fornøyd med hele opplevelsen i «71 grader nord», men at vi ikke går inn i detaljer på kontrakten, skriver han i en e-post.

Heller ikke Discovery, ved pressekontakt Marianne Aambø, ønsker å kommentere kontrakten.

- Vi kommenterer ikke innholdet i kontraktene med den enkelte deltaker, skriver hun.

- Mye verre enn jeg trodde

Hun kan også fortelle at Riises plutselige bestemmelse om å trekke seg som deltaker ikke sørget for noen logistikkproblemer for produksjonen.

- I og med at det var en deltaker som skulle ryke denne dagen, skapte det ingen problemer, forklarer hun.

For å være med i serien måtte fotballspilleren forlate kone i Ålesund til fordel for naturen. Det skal nevnes at årets deltakere fikk benytte seg av sosiale medier og telefon under innspillingen, men avstanden til hans utkårede var likevel stor og krevende, fortalte han til Dagbladet tidligere denne uken.

- Det var mye verre enn jeg trodde på forhånd. Jeg er mye ute og reiser, så jeg er vant med noen dager fra hverandre. Men dette ble veldig annerledes med «71», sa han.

MANN OG KONE: - Tårene sprutet, sier John Arne Riise som giftet seg Louise Angelica Markussen i Nordberg kirke i Oslo. Video: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer

Stort savn

John Arne og Louise Angelica (27) giftet seg i Nordberg kirke våren 2014, og har siden da vært et av landets mest omtalte par. De bodde en periode på både Kypros og i India, men har nå fått rotfeste i Ålesund.

Her driver hun interiørbutikk, mens han straks skal ut på bokturné i England med sin nye selvbiografi.

Å forlate det etablerte livet var av naturlige årsaker derfor ingen enkel oppgave. Han måtte også forlate de tre barna sine.

- Jeg ville dele opplevelsene med dem hver eneste dag og merket at jeg savnet dem enormt. Jeg er jo en følsom gutt, men trodde ikke savnet skulle bli så stort som det ble, sa han og fortsatte:

- Louise er der og støtter meg, noe jeg har blitt avhengig av. Jeg skulle gjerne hatt henne med meg, og delt det med henne og barna.

ÆRLIG: Fotballspiller John Arne Riise (34) skildrer sin tøffe oppvekst i dokumentaren «Venstrebeint - historien om John Arne Riise». Video: Max Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!