KASTET KLÆRNE: Frank Løke danset i minimalt med klær lørdag. Antrekket imponerte langt ifra dommerne. Foto: TV 2
KASTET KLÆRNE: Frank Løke danset i minimalt med klær lørdag. Antrekket imponerte langt ifra dommerne. Foto: TV 2Vis mer

«Skal vi danse»

Fikk ener av dommer etter nakenstunt på direkten

- Jeg prøvde å ikke se så mye.

NYDALEN (Dagbladet): Den tidligere håndballspilleren Frank Løke (38) er kjent for å sjokkere i de fleste sammenhenger.

Lørdagens sending av «Skal vi danse» var intet unntak. I forkant av sendingen lot nemlig mye til at Frank skulle danse i en rød og hvit hjertedress, men allerede i løpet av første sekund av sin cha-cha-cha kastet han klærne.

Frank danset derfor i en spesiallaget rød Borat-drakt, noe som langt ifra imponerte dommerne.

Fikk ener

- Jeg prøvde å ikke se så mye. Det er ikke noe konkurranse i kropp, men du kunne sikkert fått den tieren her, sa Merete Lingjærde

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Dansen var i utakt hele veien. Noen god partner følte jeg heller ikke at du var, sa Trine Dehli Cleve.

Dansen imponerte såpass lite at Frank fikk en ener av Merete. Totalt fikk «Action Frank» og dansepartneren Tone Jacobsen elleve poeng.

DÅRLIG MOTTATT: Dansen til Frank Løke falt ikke i god jord hos alle. Foto: TV 2
DÅRLIG MOTTATT: Dansen til Frank Løke falt ikke i god jord hos alle. Foto: TV 2 Vis mer

I pausen forklarte Løke stuntet på følgende måte overfor Dagbladet:

- Jeg måtte kaste klærne, det var bygd opp til det. Jeg kunne ikke bare være helt boyband i hjertedress og levere en halvdårlig dans, jeg måtte levere underholdning, sier han, og fortsetter:

- Neste gang har vi noe enda morsommere på lager som jeg håper vi får gjøre til. Jeg håper folk koste seg og smilte hjemme i stua, sier han.

- Du tenker ikke på at dette er et familieprogram, da?

- Det er ikke Action Frank å danse i hjertedress. Folk viser sex på tv nå til dags, og jeg ser derfor ikke noe farlig i at jeg danser i Borat-drakt, flirer han.

Løkes dansepartner synes det hele var flaut.

- Jeg beklager overfor publikum der hjemme. Dette er et familieprogram, og vi hadde laget et søtt nummer, men dette ble veldig flaut. Jeg har egentlig ikke lyst til å prate med ham akkurat nå, men han får nok høre noe fra flere hold, sier Jacobsen.

Dette er tredje sending på rad hvor Frank får minimalt med poeng av dommerne. Dette har ikke falt i god jord hos Løke tidligere, som nylig hengte ut de fire dommerne på sin Instagram-profil.

Bråk

Under navnet «Action Frank» sammenliknet han nemlig Trine Dehli Cleve, Egor Filipenko, Merete Lingjærde og Tore Petterson med Sid fra «Istid», den store stygge ulven, kronprinsesse Mette-Marit og Alvin and the Chipmunks.

- Dårligere dommere skal du lete lenge etter, skrev Løke og fortsatte:

- Gi Løken 17 poeng, liksom? Her serverer jeg dans som vil revolusjonere quickstep, og en dans som Tor Fløysvik garantert vil inkludere i sitt dansepensum. Og det eneste som kommer ut av kjeften på disse tegneseriefigurene, er dårlig ånde etter chili con carne-gryta som TV 2 serverte før sending.

SKAL VI DANSE: Dagbladets reporter Fanny intervjuer de nye «Skal vi danse»-deltakerne om både det ene og det andre. Video/klipp: Emilie Rydning Vis mer

Videre skrev den mye omtalte 38-åringen at TV 2 blant annet må kvitte seg med mye «daukjøtt» i juryen for å løfte «Skal vi danse».

Frank Løkes uttalelser gikk ikke dommerne forbi. Overfor Dagbladet fortalte Merete Lingjærde (56), som ble sammenliknet med kronprinsesse Mette-Marit, at hun ikke tok seg nær av Løkes sammenlikning og ord.

Likevel innrømmet hun at hun kan komme til å slenge med leppa tilbake.

- Det er klart at Frank har åpnet for munnbruk framover, men jeg ville nok anbefalt ham å bruke mer tid på dansetrening enn å slenge kommentarer i sosiale medier, sa hun spøkefullt.

Dagbladet har også vært i kontakt med Tore Petterson (39), som kunne fortelle at «sterkere krefter enn dette har forsøkt å sette ham ut av kurs».

- Jeg velger å se humoren i dette. Ikke spesielt god humor, men humor. Min oppfordring er at han kommer seg på dansesenteret og trener som en skikkelig idrettsmann, i stedet for å yppe med dommerne. Det funket ikke i håndball, og det funker ikke her, sa Petterson.