Johan Golden

Fikk flest personstemmer i Alliansen

Ønsket å slå tilbake med en skitten valgkamp. Nå står han øverst på lista.

TOPPER LISTA: Johan Golden ble satt opp på Alliansens valgliste av partiets leder. Nå viser det seg at Golden har fått flest stemmer. Foto: NTB Scanpix
TOPPER LISTA: Johan Golden ble satt opp på Alliansens valgliste av partiets leder. Nå viser det seg at Golden har fått flest stemmer. Foto: NTB ScanpixVis mer

Torsdag ettermiddag kom oversikten over personstemmene fra valget, og mens MDG-Lan Marie Berg (32) knuste alle og fikk flest personstemmer i hovedstaden, har tv-profil og komiker Johan Golden (45) også gjort et godt valg for «sitt» parti, Alliansen.

Han kommer nemlig seirende ut når man ser på personstemmer. Partiet har totalt fått 398 stemmer.

Golden får 24 personstemmer fra velgerne av Alliansen og 158 slengere fra velgere av andre partier.

- EN SKANDALE: Komikerne med krass kritikk mot Hans Lysglimt Johansen. Video: Marie Røssland / Dagbladet TV. Vis mer

Dagbladet har vært i kontakt med Johan Golden, som ikke hadde anledning til å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Ble ført opp på lista

Johan Golden var blant kjente personer som ble ført opp på partiets valgliste til valget av Alliansen-leder Hans Jørgen Lysglimt Johansen. Det er fullt lovlig å gjøre, men det er mulig å reservere seg hvis man ikke ønsker å representere partiet.

Komikerne Johan Golden, Markus Gaupås Johansen og Sturle Vik Pedersen reserverte seg ikke, i stedet ønsket de å slå tilbake med en skitten valgkamp full av personangrep.

- Det går et spøkelse gjennom Alliansen – komikernes spøkelse. Våren 2019 førte leder i Alliansen , av en eller annen grunn, oss opp på partiets valglister til årets kommunevalg i Oslo. Vi visste ikke at det var mulig å føre opp uskyldige sivile, men sånn er visstnok demokratiet. Og er det noen som har respekt for demokratiet, så er det oss, skrev de tre i en pressemelding tidligere i år, før valget.

Ifølge NTB fikk partiet ingen kandidater inn i bystyret.