Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Gro Hammerseng-Edin:

Fikk fødselstilbud fra mangemillionær

Forteller i ny bok.

SPESIELT TILBUD: I boka «Gode som gull - 30 år med håndballjentene» forteller Gro Hammerseng-Edin om et spesielt tilbud fra en mangemillionær. Her sammen med ektefellen  Anja Hammerseng-Edin . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SPESIELT TILBUD: I boka «Gode som gull - 30 år med håndballjentene» forteller Gro Hammerseng-Edin om et spesielt tilbud fra en mangemillionær. Her sammen med ektefellen Anja Hammerseng-Edin . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gro Hammerseng-Edin (36) er en av Norges største håndballstjerner gjennom tidene, og har gjennom karrieren blitt tildelt prisene «Årets lagspiller» og «Årets forbilde», samt prisen «Verdens beste håndballspiller».

Gjøvik-jenta har også vært mye omtalt i media.

Fødselstilbud

I boka «Gode som gull - 30 år med håndballjentene», skrevet av tidligere Dagbladet-journalist Stian Haraldsen, forteller hun nå om et meget spesielt tilbud hun mottok:

«– En gang fikk jeg en melding fra en kar som hadde fått tak i telefonnummeret mitt, etter at han hadde sett meg på TV på en Plan Norge-tur i Afrika. Jeg hadde sagt at jeg godt kunne tenke meg å få barn, og han så for seg at vi kunne få barn sammen, og skrev at han var god for mange millioner. Han mente derfor at vi kunne gjøre en deal.

– Du sa nei?

– Ja, jeg gjorde det, jeg syntes ikke det var en særlig god idé.», står det skrevet i boka om håndballjentene.

Forfatter Stian Haraldsen er ikke overrasket over meldingene Gro fikk. Han forteller at flere av jentene han har snakket med i forbindelse med boka, forteller om slibrige tilbud på tekstmeldinger.

Åpen Hammerseng-Edin

«Gode som gull - 30 år med håndballjentene» handler om håndballjentenes suksess, men går også tett på spillerne som personer. En åpen Gro Hammerseng-Edin forteller om all oppmerksomheten på henne som person og hvordan det var for en av Norges største idrettsstjerner å være lesbisk.

«I starten tenkte jeg kanskje at homokampen trengte en som meg, det var nok litt få rollemodeller, ikke minst i idretten. Og jeg tenkte at jeg gjerne ville hjelpe folk, men det måtte føles riktig for meg først. Nå er det sånn at hvis dette hjelper unge med å komme ut, eller foreldre som er redd for at barnet deres skal bli mobbet, så ser jeg bare positivt på det. Så hvis stemmen min kan brukes til noe, skal jeg da jaggu gjøre det.», forteller håndballstjerna i boka.

I 2005 bekreftet Hammerseng-Edin sitt forhold til lagvenninne Katja Nyberg. Forholdet varte i fem år før de valgte å gå hver sin vei. Like etter bruddet ble det kjent at Gro Hammerseng-Edin hadde funnet kjærligheten på ny. Nå med håndballspiller, og lagvennine, Anja Edin.

Fikk barn ved hjelp av donor

For fire år siden ble Gro og Anja Hammerseng-Edin mammaer til lille Mio, og året etter, i 2013, giftet de seg i Stavern.

Halvannet år etter at Mio kom inn i livene deres, fortalte Hammerseng-Edin i TV2-programmet «Stjernene på slottet» om hvordan hun ble gravid.

I første episode av «Stjernene på slottet» forteller en åpenhjertig Gro Hammerseng om hvordan hun bestemte seg for hvilken donor hun skulle velge, da hun og kona Anja Edin skulle bli førstegangsforeldre. Video: TV 2 Vis mer

- Vi har fått barn ved hjelp av en donor. Jeg kunne selvsagt bare ha valgt å finne en tilfeldig mann ute. Det er en spesiell måte å bli foreldre på. En har jo en drøm om å gjøre dette sammen, sier en tydelig lykkelig Gro Hammerseng, fortalte Hammerseng-Edin, ifølge Dagbladet.

Gro har heller ikke lagt skjul på at hun ønsker flere barn, ifølge Seoghør.no.

Det har ikke lykkes Seoghør.no å komme i kontakt med Gro Hammerseng-Edin.

Saken ble først publisert på Seoghør.no.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!