Kong Harald:

Fikk hele salen til å le

Kongens mobilspøk falt i god jord hos stortingsrepresentantene.

LER: Kongen får gjestene til å le under slottsmiddagen. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld er det duket for årets Stortingsmiddag på Slottet. Det er to år siden sist middagen ble avholdt, da fjorårets arrangement ble avlyst på grunn av pandemien.

Til stede er både kong Harald og dronning Sonja, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit og stortingsrepresentantene.

Tradisjonen tro talte kongen for sine middagsgjester, og som så mange ganger før klarte han også i kveld å snike inn en liten vittighet her og der.

Dro mobilspøk

- Da vi planla denne kvelden, forsto vi etter hvert at vi måtte være på den helt sikre siden. Så vi har sjekket jussen, alle slags forskrifter – til og med Stortingets administrasjon. Og jeg kan med glede meddele alle om at representantene ikke trenger å innberette denne middagen, begynte kongen.

Videre ønsket han alle de frammøtte hjertelig velkommen til Slottet, og la til at det var spesielt hyggelig å ønske et nytt Storting velkommen.

- Mange av oss har nok kunnet trenge opptil flere lykkønskninger i løpet av tiden vi har lagt bak oss. Og er det noe vi virkelig har lært siden mars i fjor, så er det betydningen av moderne datateknologi for å kunne komme i kontakt med hverandre. Stor var derfor gleden i familien da jeg fikk mobiltelefon. Det tok bare 40 år, sa han, mens salen brøt ut i latter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer