Prins Harry og prins Andrew:

Fikk ikke lov: Snur

To av dronningens etterlatte skiller seg ut.

FULGTE BESTEMOR: Observante seere som fulgte kisten til dronning Elizabeth som ble fraktet til Westminster Hall onsdag 14. september, kunne se at det var noen i kongefamilien som skilte seg ut. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter dronning Elizabeths død forrige uke, har «alles» øyne vært rettet mot Storbritannia. Flere hundre tusen møtte blant annet opp for å se dronningens kiste bli fraktet til Westminster Hall, der den skal være til begravelsen på mandag.

Før kisten ble fraktet inn i Westminster Hall, var det imidlertid flere som bet seg merke i en spesiell detalj.

Da dronningens familie gjorde honnør til kisten, var det to fra kongefamilien som derimot plantet blikket i bakken med hendene rett ned, prins Harry (38) og prins Andrew (62).

Iføle ET fikk ikke dronningens sønn og barnebarn lov til å gjøre honnør, slik som kong Charles (73), prins William, prinsesse Anne (72) og prins Edward (58) gjorde.

Fikk ikke bruke uniform

Dette var dog ikke det eneste som gjorde at prins Harry og prins Andrew skilte seg ut fra resten av følget. De to var nemlig de eneste som ikke var ikledd militæruniform.

Etter å ha sagt fra seg tittelen «kongelig høyhet» i 2020, var ikke lenger prins Harry, en arbeidende kongelig. Dermed måtte 38-åringen gi fra seg sine militære æresutnevnelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer