Prins Harry:

Fikk ikke lov

Til tross for å ha tjenestegjort blant annet to ganger i Afghanistan fikk ikke prinsen lov til å gjøre honnør under dronning Elizabeths begravelse.

FORBUDT: Den britiske prinsen fikk ikke lov til å gjøre honnør under bestemorens begravelse. Foto: Toby Melville/REUTERS/NTB
FORBUDT: Den britiske prinsen fikk ikke lov til å gjøre honnør under bestemorens begravelse. Foto: Toby Melville/REUTERS/NTB Vis mer
Publisert

Mandag ble dronning Elizabeth begravet og hele verden stoppet for å ta et siste farvel med den avdøde monarken. Veldig mange fulgte begravelsen på tv og det var folketungt i Londons gater.

Spesielt mye oppmerksomhet ble viet dronningens gjenlevende familie. Alt fra kroppsspråket deres til hva de gikk kledd i ble lagt merke til.

Dronningens barnebarn, prins Harry (38), skilte seg ut i prosesjonen bak kisten der han gikk kledd i vanlig dress. De fleste andre rundt han hadde militær uniform - ifølge The Telegraph kan dette ha vært en stor skuffelse for prinsen.

SANG: Kong Harald sang med under «God Save the King» i begravelsen til dronning Elizabeth i Westminster Abbey. Vis mer

Fikk ikke gjøre honnør

Prins Harry har en lang militær karriere bak seg. Han tjente i hele ti år og var blant annet del av to kontingenter til Afghanistan. Britiske medier spekulerer på om militære veteraner var skuffet over å se prinsen kledd i sivilt under dronningens begravelse.

SKILTE SEG UT: Prins Harry var ikke alene om å ikke gjøre honnør. Foto: HANNAH MCKAY / POOL / AFP / NTB
SKILTE SEG UT: Prins Harry var ikke alene om å ikke gjøre honnør. Foto: HANNAH MCKAY / POOL / AFP / NTB Vis mer

Prins Harry skilte seg også ut da de militærkledde familiemedlemmene gjorde honnør til kisten under prosesjonen til Wellington Arch etter begravelsesseremonien i Westminster Abbey.

Han fikk dermed ikke lov til å gjøre honnør med resten av familien sin. Det å gjøre honnør er en ære bare uniformskledde kan ta del i.

ET SISTE FARVEL: Kisten til dronning Elizabeth II senkes i St. Georgs kapell ved Windsor-slottet. Video: Reuters. Vis mer

Kunne fått bruke uniform

Reglene rundt det å bruke militær uniform er ifølge The Telegraph veldig klare. De kan bruker av eks-militære dersom det er anstendig for anledningen, som for eksempel regimentelle arrangementer.

En statsbegravelse kan regnes for å være nettopp det. Man må dog få tillatelse til å bruke uniform, noe prins Harry ikke hadde fått.

Det betyr med andre ord at prinsen i teorien kunne ha fått kle seg i militær uniform, men at han ikke fikk muligheten til det.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer