«Kompani Lauritzen»:

- Fikk ingen pauser

Dette visste du kanskje ikke om TV-suksessen.

KOMPANIREKRUTTER: Her er gjengen som utgjør årets kompanirekrutter. Foto: Matti Bernitz / TV 2
KOMPANIREKRUTTER: Her er gjengen som utgjør årets kompanirekrutter. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert

Nok en gjeng med grønnkledde kjendiser er å se på TV, når fjerde sesong av «Kompani Lauritzen» for øyeblikket ruller over norske skjermer.

Militær-realityen ble raskt en seersuksess da den hadde premiere i 2020, og sesong fire er intet unntak med skyhøye tall på sesongpremieren.

Likt som før befinner kompaniaspirantene seg på Setnesmoen leir i Åndalsnes i rekruttperioden, ifølge det Dagbladet får opplyst er det slettes ingen «kjære mor» - selv når kameraene er skrudd av.

Det blir tårevått da deltakerne skal få sin første tilbakemelding i Kompani Lauritzen. Video: TV 2. Vis mer

- Helt reelt

Deltakere har tidligere fortalt at befalet fortsetter sitt strenge regime når kameraene ikke ruller, og at det pågikk 24 timer i døgnet.

Blant deltakerne skal det også ha vært snakk om at dette var et krav fra befalet til TV 2 for at de skulle være med på realityserien - at de skulle være i den jobben de også har til vanlig, selv når kameraene ikke var til stede.

KOMPANI: Oberst Dag Otto Lauritzen og hans kompani. Foto: Matti Bernitz / TV 2
KOMPANI: Oberst Dag Otto Lauritzen og hans kompani. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

TV-profil Grunde Myhrer (27), en av årets deltakere, kunne også bekrefte dette i en TikTok-video gjort med treningsprofil Kasper Kvello.

- Det er helt reelt. Det er ikke sånn at vi koseprater med befalet etterpå, hører man Myhrer fortelle i videoen.

«Kompani Lauritzen» starter med et pang når deltakerne blir kastet rett ut i det beryktede baklengsstupet. Det er det ikke alle som synes er like gøy. Video: Luna Lea. Reporter: Thea Hope/ Rød Løper, TV 2 Vis mer

Ble overrasket av kameraene

En annen av årets deltakere, skuespiller og forfatter Iben Akerlie (35), har til Dagbladet luftet sin frustrasjon om kameraene som hun hevder alltid var til stede.

- Fra du sto opp til du la deg! Jeg følte vi ble filmet konstant. De var jo med på fridagene våre også, selv om vi vel egentlig aldri hadde en fridag, fortalte Akerlie.

KAMERASKY: Skuespiller Iben Akerlie er vant med kameraer, men ikke like intenst som i reality-TV. Foto: Matti Bernitz / TV 2
KAMERASKY: Skuespiller Iben Akerlie er vant med kameraer, men ikke like intenst som i reality-TV. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

35-åringen kunne også innrømme at kameraene ble noe hun til slutt slet mye med, ettersom hun ikke var forberedt på akkurat hvor mye som faktisk skulle filmes.

- Det var mye jeg var redd for, men jeg hadde jeg ikke sett for meg at akkurat dette skulle være et spesielt stort problem. Men så viste det seg at jeg ble veldig, veldig ukomfortabel med det. Det tok lang tid å akseptere, egentlig. For så å bli vant til det. Det var så invaderende.

Tøffere i virkeligheten

Deltaker i sesong tre, Espen PA Lervaag (45), har tidligere fortalt Dagbladet at deltakelsen var mye tøffere enn det virket som på skjermen.

- Jeg som har gjort så mye TV, ble forbauset over at det ikke var noen pauser - noen gang. Jeg så i hvert fall for meg at det skulle være et cateringbord der med noe kaffe og nøtter. Men det var det ikke, fortalte Lervaag, og la til:

INGEN PAUSER: Espen PA Lervaag var med i programmet i 2022, og ble overrasket over mangelen på pauser.. Foto: Matti Bernitz / TV 2
INGEN PAUSER: Espen PA Lervaag var med i programmet i 2022, og ble overrasket over mangelen på pauser.. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Det er det jeg synes er det mest skuffende når jeg ser det på TV, og. De som ser på vet virkelig ikke hvor langt vi har gått for å komme oss dit vi er. Jeg husker vi bar på en tømmerstokk. Vi bar den i timevis, men endte i ett minutt eller noe på skjerm, fortalte han videre.

Agnete Husebye blir pinlig berørt da hun og flere av de andre rekruttene får en lærepenge i Kompani Lauritzen. Video: TV 2 Vis mer

Kuttes kraftig ned

At det er tøffere i virkeligheten enn det ser ut som på TV, er kanskje ikke så rart. Ifølge pressesjef i TV 2, Jan Petter Dahl, blir det filmet rundt 80 timer med opptak på hver opptaksdag. Av disse er det bare 66 minutter som kommer med i episodene som blir vist på TV.

- Det betyr at det er mange historier og hendelser vi aldri får tid til å fortelle. I tillegg er det mye om skjer som ikke blir filmet, forklarer Dahl til Dagbladet.

I tillegg går alle i kameracrewet i militært tøy for å gjøre opplevelsen mest mulig realistisk for deltakerne.

HEDERSGJEST: Geir Aker, best kjent som fenrik i «Kompani Lauritzen», gjør livet surt for Vita og Wanda i denne ukens episode av «Truls á la Hellstrøm bistro». Video: TV 2 Vis mer

Må dele dusj

På Setnesmoen leir eksisterer det ikke forskjellsbehandling, og aspirantene måtte derfor finne seg i å dele dusj med sine meddeltakere.

- Dusjen i «Kompani Lauritzen» er ganske artig. Vi hadde bare gardiner mellom oss - gutta og jentene. Ekle dusjforheng, og fire på rad! Det var alltid stas når for eksempel Ruben dusjet, for da ble det sang i dusjen, uansett hva, har Tone Damli (34), som deltok i sesong tre, fortalt Dagbladet.

FELLESDUSJ: Tone Damli reagerte på dusjfasilitetene da hun deltok i 2022. Foto: Matti Bernitz / TV 2
FELLESDUSJ: Tone Damli reagerte på dusjfasilitetene da hun deltok i 2022. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Influenser Emilie Voe Nereng (27) fra samme sesong så heller ikke noe problem i å dele dusj med gutta.

- Nei, jeg elsket det jeg! Det var en så fantastisk akustikk i det rommet, og med den akustikken og Ruben som sang - det var helt nydelig å høre på. Det savner jeg fortsatt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer