Ulrikke Brandstorp:

Fikk kjæreste - kastet ut manageren

- Jeg gråt masse den dagen, erkjenner den profilerte «Kompani Lauritzen»-deltakeren.

LYKKELIG PAR: Ulrikke Brandstorp er full av lovord om kjæresten Oskar Nordberg, som hun flyttet sammen med i august. Foto: Privat
LYKKELIG PAR: Ulrikke Brandstorp er full av lovord om kjæresten Oskar Nordberg, som hun flyttet sammen med i august. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Artist og «Melodi Grand Prix»-vinner Ulrikke Brandstorp (25) har i flere uker vært å se også i TV 2-programmet «Kompani Lauritzen». Innspillingen av programmet, som fant sted på høstparten i fjor, kom på toppen av et år som var fylt med prosjekter fra ende til annen.

«Melodi Grand Prix»-seieren førte naturlig nok til harde dager i forberedelsene til Eurovision, som på grunn av coronapandemien til slutt ble avlyst. Rett etter at hun var ferdig med innspillingen i militærleiren i Åndalsnes bar det videre til NRK-programmet «Maskorama».

VANT: Ulrikke Brandstorp er vinneren av «Maskorama», og her avslører hun hvordan hun forsøkte å lure fansen til å tro at det ikke var hun som gjemte seg bak trollet. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Ingebjørg Iversen Vis mer

- Hardt

Som om ikke det var nok ble det ved juletider kjent at hun har fått rollen som Sophie i musikalsuksessen «Mamma Mia», en oppsetning som etter planen skal vises for publikum fra slutten av sommeren av - på Folketeatret i Oslo.

- Det var et hardt år, medgir 25-åringen overfor Dagbladet, og legger til at 2020 var et rart, men også et fantastisk år.

VANT MGP: Ulrikke Brandstorp jubler etter å ha vunnet finalen i «Melodi Grand Prix» i Trondheim spektrum. Foto: Tore Meek / NTB
VANT MGP: Ulrikke Brandstorp jubler etter å ha vunnet finalen i «Melodi Grand Prix» i Trondheim spektrum. Foto: Tore Meek / NTB Vis mer

- Ett prosjekt gikk på en måte over i et nytt hele tida. Det startet kjempetøft med at Eurovision ble avlyst, stemmekaoset og alt det der, men det var utrolig stas å vinne Melodi Grand Prix.

- Livet er fullt av opp- og nedturer, men man velger selv hvilken av de to sidene man vil fokusere på. Jeg tror jeg har lært masse av at ting også gikk litt til helvete. Og så endte jo året med at jeg fikk hovedrollen i «Mamma Mia», legger hun stolt til.

«STEMMEKAOS»: Ulrikke Brandstorps MGP-seier ble preget av NRKs stemmetrøbbel. I «Veien til Rotterdam» får du innblikk i hva som skjedde i kulissene under og etter finaledramaet. Vis mer

Fikk mann og hund

- Hvordan ser du, nå, tilbake på det faktum at du vant Melodi Grand Prix, men ikke fikk muligheten til å representere Norge i den internasjonale finalen?

- Det var annenhver dag med grining og glede. Da Eurovision ble avlyst gikk det ting veggimellom en periode. Men det var kanskje en mening med det for min del, det kom mye annet fint ut av det også.

MER TV: Ulrikke Brandstorp har imponert som rekrutt i militærleiren i Åndalsnes i TV 2-programmet «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2
MER TV: Ulrikke Brandstorp har imponert som rekrutt i militærleiren i Åndalsnes i TV 2-programmet «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Akkurat dét skal være sikkert: For da Eurovision ble avlyst fikk artisten, som er født i Skjeberg like ved Sarpsborg, nye muligheter. Muligheter hun ikke ville fått dersom hun måtte brukt all sin tid på å forberede seg til den store finalen, som opprinnelig skulle gått av stabelen i mai.

- Jeg er kjempetakknemlig for det året, for det førte med seg både mann og hund.

- Ville satse på hverandre

I fjor vinter fikk nemlig Ulrikke Brandstorp en hund av rasen Engelsk staff. En drøy måned seinere kom han som skulle vise seg å bli en kjæreste inn i livet hennes: Oskar Nordberg (27). Nordberg studerer matvitenskap og biologi i Ås.

«KOMPANI LAURITZEN»: Alt gikk ikke helt som planlagt for Bernt Hulsker under lørdagens «Kompani Lauritzen»-konkurranse. Video: TV 2 Vis mer

- Hvordan taklet Oskar det å komme inn i det hektiske livet ditt?

- Det kom ganske overraskende, tror jeg. Men vi skjønte fort at dette var seriøst og at vi ville satse på hverandre. Og så møtte vi hverandre i en periode der det var ganske stille i forhold til hvordan det er vanligvis. Jeg prøvde raskt å forberede ham på at når jeg er opptatt, så må han gå i alle bursdagsselskaper alene. Men han er veldig flink til å takle alle disse tingene, forteller hun og ler.

- Krever mye

Ifølge Branstorp har kjæresten Oskar støttet henne gjennom den hektiske tida siden de møttes.

NY HVERDAG: Tv-profil og artist Ulrikke Brandstorp mener hun har lært mye av deltakelsen i «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2
NY HVERDAG: Tv-profil og artist Ulrikke Brandstorp mener hun har lært mye av deltakelsen i «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Han skjønner at jeg må gjøre det jeg gjør. Det er ikke bare fryd og gammen, men så lenge man har en åpen dialog går det bra. Det er klart at det krever mye å være sammen med en som gjør det jeg gjør. Han er en helt og en jeg skal holde hardt fast i.

Men:

- Han er ikke så glad i oppmerksomhet som meg, sier hun og ler, før hun fortsetter:

- Det er vel kanskje greit, for det ville blitt litt mye om begge to var «der».

Kastet ut manager

Paret møttes i starten av coronatida, i mars i fjor - på sjekkeappen Tinder. Og det aller første møtet fant sted i rolige omgivelser gjennom en spasertur, dog med god avstand.

- Han hadde kokt kaffe på termos. Det var en veldig, veldig god tone, og vi skjønte nesten med én gang at det bare var å bli én kohort. Og så har han holdt ut. Det gikk veldig fort, men sånn tror jeg det har vært for mange i det året vi har lagt bak oss.

KOMPANI LAURITZEN: Linnéa Myhre blir kastet inn i «kosebua» og må puste inn CS-gass. Video/TV2. Vis mer

Ikke så lenge etterpå flyttet kjæresten inn i leiligheten hennes i Oslo. Det medførte imidlertid noen utfordringer underveis.

- Da bodde jeg jo egentlig sammen med manageren min, Christoffer (Gunnestad, journ. anm.). Han hadde gitt meg datingforbud under «Melodi Grand Prix», men det ble jo opphevet da Eurovision ble avlyst. Så jeg kastet ham ut.

Gråt masse

- Du kastet ham ut?

- Ja, det å jobbe og bo sammen var akkurat hva jeg og Christoffer trengte da vi gjorde det, og det var kjempefint. Men alt kommer til en ende, og det kom kanskje ikke som noen overraskelse for noen da jeg tok opp at det kanskje var på tide at en annen mann flyttet inn.

BODDE SAMMEN: Brandstorp og manager Christoffer Gunnestad bodde sammen i Oslo. Det tok brått slutt da førstenevnte fikk seg kjæreste. Foto: Privat
BODDE SAMMEN: Brandstorp og manager Christoffer Gunnestad bodde sammen i Oslo. Det tok brått slutt da førstenevnte fikk seg kjæreste. Foto: Privat Vis mer

25-åringen understreker at Gunnestad også følte seg klar for å flytte ut av leiligheten.

- Det er snakk om en leilighet der det ikke er plass til tre. Og så er det noe med det å bo òg jobbe sammen. Det går for en periode, men så er det noe med det å gi seg mens leken er god og det ikke er dårlig stemning. Jeg synes vi gjorde det på rett tidspunkt. Men jeg gråt masse den dagen.

- Ligner på Jesus

- For du har et nært forhold til manageren din?

- Ja, vi har et veldig uvanlig arbeidsforhold. Jeg føler meg kjempeheldig som får jobbe med ham, vi heier på hverandre og alt funker så bra. Han er kjempedyktig, tør å ta sjanser og lykkes ofte med det også.

- Og hvordan vil du beskrive Oskar?

- Han er snill og omtenksom. Og høy. Han ligner litt på Jesus, ha ha. Han ser menneskene rundt seg, og setter alltid andre foran seg selv. Han er en veldig fin mann og jeg føler meg heldig som har ham.

- Du ser veldig blid og fornøyd ut?

- Ha ha, ja, Oskar er en kjekk kar, som lager middag til meg hver dag.

- Forelsket om dagen, kanskje?

- Ja, de sier vel så, smiler hun.

Tok seg fri

Den profilerte artisten er glad for deltakelsen i «Kompani Lauritzen», en tv-innspilling som har lært henne mye.

- Jeg har først og fremst lært at når du tror du er sliten, så er det langt igjen. Og kanskje det at jeg kan være mer tålmodig enn jeg trodde, for jeg har en ganske kort lunte. Men må man, så kan man. At jeg er tøffere enn jeg trodde. Og så har jeg lært å leve i nuet.

TABBE: Av og til går det litt i krøll, det gjorde det for Dag Otto i denne ukens «Kompani Lauritzen». Da ba han TV 2 om å klippe det bort. Video: TV 2 Vis mer

I disse dager prøver imidlertid Brandstorp å slappe av så godt hun kan sammen med sin nye kjæreste. Hun forbereder seg likevel også, både fysisk og psykisk, til en lang og spennende prøveperiode med «Mamma Mia».

- Nå hadde jeg muligheten til å ta meg fri, og da skal jeg bare nyte. Jeg prøver i hvert fall, det er jo en øvingssak det òg. Jeg er bare et menneske, og glemmer av og til at jeg må puste litt. Og det er ingen hemmelighet at det skjedde veldig, veldig mye i fjor. Jeg har ingen dårlig samvittighet for å ta meg et par uker fri nå, forteller den blide Skjeberg-jenta til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer