Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Jan Thomas:

Fikk kjeft av eksen etter sjokkregning på mobilspill

Sløste bort tusenvis av kroner på to dager.

PENGESLUK: Jan Thomas har god økonomi, men da det ble oppdaget at han hadde brukt nærmere 5000 kroner på mobilspill på én helg, ble det dårlig stemning på hjemmebane. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PENGESLUK: Jan Thomas har god økonomi, men da det ble oppdaget at han hadde brukt nærmere 5000 kroner på mobilspill på én helg, ble det dårlig stemning på hjemmebane. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jan Thomas (52) har gjennom åra etablert seg som en av Norges mest suksessfulle stylister. Tross høy kompetanse på sistnevnte felt, har 52-åringen aldri utropt seg som en mesterhjerne hva angår økonomi - heller tvert om.

Det er også grunnen til at eksmannen og forretningspartner Christopher Mørch Husby (29) har stått som økonomiansvarlig for kjendisstylisten de siste åra.

KNUTE PÅ TRÅDEN: Jan Thomas og eksmannen Christopher Mørch Husby har fortsatt et nært vennskap og profesjonelt forhold til hverandre, etter at de to valgte å ta ut skilsmisse i 2015. For førstnevnte er det derimot ikke like enkelt å holde eksmannen i ørene når det kommer til pengebruk. Foto: Se og Hør
KNUTE PÅ TRÅDEN: Jan Thomas og eksmannen Christopher Mørch Husby har fortsatt et nært vennskap og profesjonelt forhold til hverandre, etter at de to valgte å ta ut skilsmisse i 2015. For førstnevnte er det derimot ikke like enkelt å holde eksmannen i ørene når det kommer til pengebruk. Foto: Se og Hør Vis mer

I teorien kan Husby dermed - på godt og vondt - følge med på alle hans økonomiske bevegelser. I podkasten til Jan Thomas (52) og Einar Tørnquist (36), «Jan Thomas og Einar blir venner», avslører 52-åringen at han nylig «ble tatt med buksa nede».

- Jeg har fått kjeft. (...) Satan, også kjent som min eksmann Christopher, ringte, sier Jan Thomas til rungende latter fra Tørnquist, før han fortsetter:

- Han var litt mer formell enn han pleier å være, og gikk rett på sak - noe han aldri gjør. Så sier han: «Vi må bare sette av litt tid og gå gjennom American Express-regningen din, for å se hva som er business og hva som er privat, og rydde opp i det, for du har brukt veldig mye penger».

EN HJELPENDE HÅND: Kjendisstylist Jan Thomas vil hjelpe deltaker Marcus med selvtilliten. Her møtes duoen på Jan Thomas Studio i Oslo. Video: TV3 Vis mer Vis mer Vis mer

Måtte gi lovnad

Jan Thomas innser raskt at han må drive brannslukking. For å avvæpne situasjonen begrunner 52-åringen, vel som det er, utgiftene med mye reising den siste tida.

- Da sier han: «Og så, Jan … », og måten han sier det på, da skjønner jeg at nå kommer det et eller annet. Så sier han: «Ja. Hva er det du har holdt på med!?». Jeg svarer: «Hva sikter du til?».

- Jeg får jo - som du vet - alle regningene dine. Så ser jeg på iTunes at du har brukt 4800 kroner på to dager!

- Så sier jeg: «Christopher, hvis jeg forteller deg hva jeg har gjort, lover du å ikke bli sint?» … Og da ble han sint.

La på telefonen i all hast

Podkast-kollega Tørnquist bryter nok en gang ut i latter. Da Jan Thomas omsider fikk en halvhjertet lovnad fra eksmannen på ovennevnte spørsmål, kunne 52-åringen avsløre hvor de nærmere 5000 kronene hadde forsvunnet.

- Han sa at han lovet, men jeg merket at han allerede var sint. Da sier jeg fort: «Candy Crush!». Så la jeg på.

Tørnquist reagerer med latter, vantro og sjokk, før han stiller det åpenbare spørsmålet om hvordan det er mulig å bruke så mye penger på et mobilspill - på så kort tid.

- Fordi jeg blir illsint når det står: «Oh, you are so close.» Ja, det var jeg, men så har jeg ikke flere liv igjen, så da kjøper jeg de.

- Faller for fristelsen

Jan Thomas kan ikke annet enn å le når Dagbladet spør han om hendelsen. Han forteller at eksmannen har hatt kontroll over privatøkonomien hans i en årrekke, og derfor vet at 52-åringen har et tidvis ellevilt forbruk.

- Dette var ikke «Candy Crush» engang, men «Candy Crush Saga». Det som egentlig er verst av alt, er at jeg bare var på level 146. Det brukte jeg nesten 5000 kroner på, forteller han.

Han kan i samme slengen si at det ikke er første gang han har brukt noen tusenlapper på spillet. Han hadde nemlig en liten periode med «Candy Crush» mens han fortsatt var gift, men måtte slutte da han ble fersket i å kjøpe liv og forskjellige andre ting.

- Han tok det fra meg, men jeg begynte på nytt igjen for en stund siden. Jeg faller veldig enkelt for fristelsen, og ser bare småbeløpene. Plutselig hadde jeg brukt 4800 kroner på dette her. Jeg klarer ikke legge det fra meg, ler stylisten.

Han har blitt bedre på økonomi med åra, og shopper ikke like mye på impuls nå, som før. Han synes også det er greit at noen har kontroll på økonomien hans.

- Jeg og Christopher oppfører oss fortsatt som et ektepar. Forskjellen er bare at vi ikke har sex. Jeg synes det er veldig greit at han følger med på økonomien min, og sier fra når jeg bør roe meg litt ned. Ja, det er mine penger, men det går an å bruke de forsvarlig.

Han avslutter med å oppfordre andre «Candy Crush»-entusiaster til å unngå å gå i fella, slik han har gjort.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!