Jan Thomas:

Fikk krass Pride-kritikk. Nå svarer han

- Klønete.

BLE BRÅK: I fjor uttalte Jan Thomas seg om Pride overfor Dagbladet. Uttalelsene han ga vakte oppsikt, og nå ønsker han å presisere. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BLE BRÅK: I fjor uttalte Jan Thomas seg om Pride overfor Dagbladet. Uttalelsene han ga vakte oppsikt, og nå ønsker han å presisere. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I år feirer Pride 50-årsjubileum, noe som er blitt markert i alle verdenshjørner den siste tida. Lørdag er det duket for Pride-parade i Oslo, og det er ventet at tusenvis skal marsjere for å feire skeiv kjærlighet og mangfold.

På denne tida i fjor raste imidlertid debatten om ovennevnte parade på bakgrunn av et kontroversielt utspill fra kjendisstylist Jan Thomas (52). I et intervju med Dagbladet forklarte 52-åringen at han «ikke relaterer seg til deler av Pride-paraden», da den «ofte presenterer bare én variant homofile».

- Den «sex, drugs & rock'n'roll»-delen, som det blir presentert som i mange land, skjønner jeg ingenting av. Samtidig skjønner jeg at man er nødt til å lage mye støy for å vise at «her er vi», men jeg synes det er trist at man er nødt til å gjøre det, sa Jan Thomas blant annet.

- Klønete

Ovennevnte utspill fikk tv-personlighet og komiker Adam Schjølberg til å se rødt. I et intervju med VG rettet sistnevnte krass kritikk mot kjendisstylisten, og mente Jan Thomas' uttalelser bar preg av lite forståelse for hva Pride er.

Ett år seinere erkjenner Jan Thomas overfor Dagbladet at visse uttalelser var «klønete formulert». 52-åringen vil benytte anledningen til å presisere hva han egentlig mente.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer